Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2017 17:27 - Правителството на Великобритания: 50% от пациентите с рак умират от химиотерапията
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 782 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Правителството на Великобритания: 50% от пациентите с рак умират от химиотерапията

9 декември 2017 г. Шон Адл-Табатабай Новини , Великобритания 1

image

http://yournewswire.com/uk-gov-cancer-patients-die-chemotherapy/

Нов доклад на правителството на Обединеното кралство предупреждава, че химиотерапията е отговорна за убиването на зашеметяващи 50% от пациентите с рак. 

Проучването, проведено от Public Health England и Cancer Research UK , разкрива, че химиотерапевтичните лекарства убиват половината от пациентите, които ги приемат през първите 30 дни.

Телеграфните доклади: Изследването установи, че в Англия около 8,4% от пациентите с рак на белите дробове и 2,4% от пациентите с рак на гърдата умряха в рамките на един месец.

Но в някои болници цифрата е много по-висока. В Милтън Кейнс смъртността при лечението на рак на белите дробове е 50.9%, въпреки че се основава на много малък брой пациенти.

В учебните болници в Ланкашир 30-дневната смъртност е била 28% за палиативна химиотерапия за рак на белите дробове, която се дава, когато не се очаква лекуване и лечение за облекчаване на симптомите.

Смъртта на пациенти с рак на белия дроб от химиотерапия също е далеч по-висока от средната за страната в Блекпул, Ковънтри, Дерби, Южен Тинезид и Съри и Съсекс, според изследването.

По същия начин около един на всеки пет души, подложени на палиативна грижа за рак на гърдата в университетите в Кеймбридж, починаха от лечението.

Обществено здраве Англия (PHE) заяви, че е се свързала със съответните болници, за да ги помоли да преразгледат практиките.

Д-р Джем Рашбас, директор на рака за PHE, заяви: "Химиотерапията е жизненоважна част от лечението на раковите заболявания и е голяма причина за подобреното оцеляване през последните четири десетилетия.

"Това обаче е мощно лекарство със значителни нежелани реакции и често постигането на правилния баланс, на който пациентите да се лекуват агресивно, може да бъде трудно.

"Онези болници, чиято смъртност е извън очаквания диапазон, имат констатации, споделяни с тях, и ги помолихме да преразгледат практиката и данните си".

В  проучването  погледна над 23,000 жени с рак на гърдата и близо 10 000 мъже с 9634 недребноклетъчен рак на белия дроб, който претърпя химиотерапията през 2014 г. От тях се третира 1383 починали в рамките на 30 дни.

Химиотерапията е токсична за организма, защото не прави разлика между здрави и ракови клетки.

Изследователите също установиха, че съществуват значителни различия в оцеляването при възрастните хора и тези в по-лошо здраве. Те съветвали лекарите да бъдат по-внимателни при избора на пациенти за лечение, където биха могли да нанесат повече вреда, отколкото полза.

"Статистиката не предполага лоша практика като цяло, но съществуват известни отклонения", казва професор Дейвид Додуел, Институт по онкология, болница "Сейнт Джеймс" в Лийдс, Великобритания.

"Това може да са проблеми с данните, а цифрите са изкривени поради само няколко смъртни случая, но въпреки това може да се окаже и проблем с клиничната практика.

"Мисля, че е важно пациентите да осъзнаят, че има потенциално животозастрашаващи недостатъци на химиотерапията. А лекарите трябва да са по-внимателни относно това кои пациенти лекуват с химиотерапия. "

Професор Дейвид Камерън,  Център за ракови заболявания в Единбург , Западна обща болница, Единбург, Шотландия, добави: "Загрижеността е, че някои от пациентите, които умират в рамките на 30 дни след даването на химиотерапия, вероятно не са получили химиотерапия. Но колко? Няма лесен начин да отговорите на това, но може би ще потърсите помощ в тези места / болници, където смъртността е била по-висока.

"Освен това, ако даваме по-малко химио, тогава някои пациенти ще умрат, защото не получават химиотерапия. Това е чудесен баланс и колкото повече данни имаме, толкова по-добре можем да бъдем да се уверим, че правим правилния баланс. "

Професор Питър Джонсън, главен клиницист на Cancer Research UK, заяви: "Химиотерапията е важна част от лечението на много хора с рак. Имайки информация за това колко добре се доставя, е жизненоважно за пациентите и за здравните служби. "

Всички болници, споменати по-рано, са прегледали случаите и са се задоволили, че предписването на химиотерапия е безопасно.

Изследването е публикувано в  The Lancet Oncology .




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39740540
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031