Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2019 12:11 - Древнобългарска София
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 6307 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.01.2019 12:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image Слушах тази сутрин интервю на шефката на секцията по ономастика към БАН проф. Анна Чолева-Димитрова по БНТ за българския език, имена и топоними и изумях: тази „професорка“ без срам утвърждаваше наличието на „тракийски“ език, от който, видите ли, българският език бил възникнал?! Ето така се създава една лъжа – чрез непрекъснатото й повтаряне, преекспониране по медии, учебници и др. от хора на заплата и с платени титли! (-https://bnt1.bnt.bg/bg/a/kakvi-imena-izbirat-blgarite)

Народът ни, най-древен и свещен на тази земя, плаща за всичките им професорски титли и научни занимания, за да могат те, отцепредателите, да лъжат и извращават родовата памет на същия този народ!!!

Дори и най-бегло преглеждане на историческите източници и утвърдени схващания ще Ви каже, че тракийски език няма свои писмени източници и за него нищо конкретно не се знае! Освен това този език официално се смята за мъртъв! Нещо като Иврит – нямало го, ама го имало, а днес изкуствено създаден с политически намерения. Създаването на една изкуствена държава на базата на „професорски“ легенди и пришиването към нея на измислена нация и измислен език. Израел е примерът. Македония е примерът. Тракия, откъснала българска територия ли ще е следващият пример на политическо инженерство с цел затриването на най-древния народ на земята Българския, като му се отнеме територия, минало, корени и се обезкърви населението му!?

Никога по нашите древни земи не се е говорил друг език освен Българския, който от своя страна претърпява нормалното за всеки език развитие, но запазва своята оригиналност и се говори у нас и до днес. Не само географските и селищни топоними, но и обичаите, песните, наричанията, ежедневният български език се е говорил тук от хилядолетия и се говори и до днес.

На въпроса кои са тракийските топоними у нас, професор Чолева посочи наименованието Сердика на столицата ни?! Едно чисто българско наименование е превърнато изведнъж в „тракийско“ от несъществуващ, незаписван, тракийски език!

Сердика съществува в писмените източници едва от времето на Римската империя, която империя впрочем е основана от Дедите ни Древните българи и носи българско име на Бога Слънце на Дедите ни Румен. (Река Тибър днес, която преминава през Рим, в древността се е наричала Румен). Сердика получава статут на римски град от император Марк Улпий Траян (Marcus Ulpius Traianus) и започва да носи неговото родово име - Ulpia Serdica. В официални надписи на елински език, поставяни от градските власти, градът е наричан Σερδών πόλις („Сердонполис, град на сердите“), на което в латинските надписи съответства civitas Serdensium. Тук трябва да отворя скоба и да напомня, че Древните българи, спуснали се от земите на днешна Северозападна България на юг в древността са основала Елада, а себе си са нарекли Елини по името на същия този свой Бог Слънце Ален (Елен), Бог Светило и син на Богинята на Светлината Бал / Бъл, кръстница на Дедите ни (Бали, Балазгари, Българи). 

Сердонполис на днешен български език означава просто Средно поле. За Древните българи (Бали, Мизи) спуснали се на юг днешното Софийско поле е Средното поле между Бал-кана (Планината на Бал Богинята) и южните планини (Витоша, Средна гора, Рила и Пирин). Тази равна земя с плодородна почва и минерални извори е била идеална за заселване и Дедите ни са основали тук свое селище още преди повече от 8 хилядолетия. Намерените двуетажни домове от 8000 години в района на Слатина (София), говорят за една силно развита Древнобългарска цивилизация много преди целия останал свят! (-https://www.blitz.bg/obshtestvo/intervyu/tova-koeto-razkazva-prof-vasil-nikolov-za-ogromnite-kshchi-i-drevnoto-selishche-v-stolichniya-kv-slatina-e-fantastichno-dali-sme-na-evropa-prvata-tsivilizatsiya_news519860.html)

Себе си отседналите в Средното поле Българи са нарекли Серди / Среди т.е. Средните, по средата. На север са техните изначални племена на Балите, Мизите, на юг са древните селища на Кюстендил и околията също на не-по-малко от 7000 години и племената на Бесите, други Древни българи на Божествения Аз (Ба Аз, Бес), жреци и магьосници на Древнобългарската духовност, първата човешка духовност.

Ето защо Сердика е наричана и Средец (Средният град), а също и Триадица – град на Светата Божествена троица на Богинята майка, която според дедите ни е имала Тризначна същност – да ражда, да поддържа и разцъфтява, и да трансформира през смърт и ново раждане живота на земята. ( - http://aliya.blog.bg/history/2017/01/21/drevnobylgarskiiat-vryh-musala-vryh-na-boginiata-maika-na-sv.1504906)

За сердите официалните източници тънат в неведение – то ли били келти, то ли били „траки“.  За изкуствено създадения термин „траки“ вече писах – никъде в нито един древен източник за траки не се говори и никъде няма нито едно българско географско понятие, топоним или препратка към някакви си „траки“! (-http://aliya.blog.bg/history/2018/11/14/drevnite-bylgari-quot-traki-quot-nikoga-ne-sa-se-narichali.1635070)

Що се отнася до Келтите, те както и Готи / Гети са Древнобългарски племена, които се отправят на север и Северозапад и полагат основите на Европейската цивилизация. Всички тези Древнобългарски племена носят Древнобългарски имена:

- Келти идва от корена КаЛа-та, където Кала означава Към Ла (Принадлежащ на Светлината). У нас почти всеки град има своето кале – издадена към слънцето скала, на която дедите ни в древността са изграждали светилища и са почитали Бал, Богинята.

- Гети / Готи идва от корена Ге със значение земя, Земните хора. Древните българи са вярвали, че са чеда на земята (и от пръст са направени).

Българският език е единственият жив и най-древен език, който проследява възникването изобщо на човешкия език, на човешкото светоусещане, тясно свързано с почитание на Богинята майка; както и на човешките думи. В свещения Български език е закодирана цялата човешка история. (-http://aliya.blog.bg/history/2017/05/27/hiliadoletnata-kirilica-bylgarica-na-drevnite-bylgari.1548823)

Да пренебрегваме родния си език, да чуждопоклонничим, означава да предадем себе си, да се отсечем от корен!

И не само това – ние Българите сме единствените пазители на този език и това древно знание, скрито и в него, и в земите ни, и в традициите ни! Върху нас Божествеността е поставила отговорност да запазим светостта на Божественото сътворение и истината за човешката божествена същност.

Ако ние не съумеем себе си да запазим, ако ние не съумеем децата си да възпитаме в родолюбие, ние Истината ще предадем. И от народ на Светлината в народ на тъмнината ще се превърнем!

Българино, отвори си очите и си запази сърцето!

 




Гласувай:
10


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015596
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031