Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2015 10:44 - Планети
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 1483 Коментари: 0 Гласове:
0



   планети

 В астрологията е прието за планети да се смятат десет небесни тела: Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. При това Слънцето и Луната понякога, когато се налага да се разграничат от останалите планети, се наричат светила.

Планетите се разделят на благоприятни, неблагоприятни и неутрални.

За благоприятни се смятат Слънцето, Юпитер, Венера, Нептун.

За неблагоприятни се смятат Луната, Сатурн, Марс, Плутон.

За неутрални се смятат Меркурий, Уран.

Едновременно съществува и друго деление - на индивидуални (миньорни) и колективни (мажорни). Към колективните са отнасят Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон. Смята се, че тези планети въздействат не върху конкретния индивид, а върху цели общности от хора. За сметка на своите големи цикли, тези планети формират цели поколения и продължителни периоди от живота на всеки от нас, затова трябва да им се обръща особено внимание. Сред колективните планети се отличават най-много Юпитер и Сатурн, тъй като техният цикъл (съответно 12 и 29 години) е най-съизмерим с продължителността на човешкия живот. Така средния човек преживява около шест цикъла на Юпитер и два и половина цикъла на Сатурн, докато в същото време много малко хора преживяват пълния цикъл на Уран (84 години). Обратно, индивидуалните планети, а именно Слънцето, Луната, Меркурий, Венера, Марс въздействат по-силно върху личността на родения, върху собствените му вътрешни ритми, които са подложени на колебания и промени през всяка година.

1- Слънце

Като първа благоприятна планета привлича вниманието на личността към проблемите на дома от хороскопа, в който се намира, пробужда желание за преуспяване в делата, но при това не обещава безусловен успех. За да имаме резултат в делата на дома, в който се намира Слънцето е необходимо или да имаме в този дом други благоприятни планети, или да положим определени усилия. Ако в този дом се окажат негативни планети, то целият живот ще бъде стремеж към недостижима цел. Във всеки случай положението на Слънцето в хороскопа показва, какво пове-че от всичко му се иска на неговия притежател.

 3- Юпитер

От памтивека наричан “Звездата на Кралете” или Голямото Щастие обещава най-голям успех, сполука и късмет във всички дела на дома на хороскопа, в който попада. Ако Юпитер е единствената планета оказала се в един или друг дом, или в този дом се намират само благоприятни и неутрални планети, можем да гарантираме абсолютен успех във всички дела на дадения дом. Във всеки хороскоп Юпитер показва онова щастие, което искаме повече от всичко и, което е много важно, получаваме просто така, без никакви усилия, въз основа само на едно желание. Разбира се, това става само в случай, че в същия дом на хороскопа няма неблагоприятни планети.

6- Венера

Hаричана в астрологията “Малкото Щастие”, тя обезпечава равновесие, хармония и спокойна увереност в делата на дома, където е попаднала. Делата в тази област вървят по-добре, отколкото у средностатистическото болшинство, при това за разлика от Слънцето и Юпитер, Венера действа незабележимо, без да привлича вниманието към делата на дома. Всичко като че ли върви от само себе си, но в същото време по-успешно, отколкото в другите домове. В хороскопа Венера показва онова щастие, което идва при нас само, без нашите усилия.

7- Нептун

Обещава тотална хармонизация в делата на дома, в който се намира. Всичко върви равномерно и гладко като по масло. Положението на Нептун в хороскопа показва онова Голямо Щастие, което ние получаваме независимо от нашите стремежи или желания.

2- Луна

Като първа от неблагоприятните планети също привлича вниманието към проблемите на дома в хороскопа, в който попада. Но в за разлика от Слънцето, тя не само че не обещава успех, а обратно, препятства го. В делата на дома, където се намира Луната, не трябва да разчитаме на много, а само на най-необходимият и достатъчен минимум. Затова можем да разрешим тези проблеми само чрез смирение и покорност към съдбата, а главното е чрез липса на желания да достигнем нещо, каквото и да е в делата на този дом. Щом изчезне желанието, делата се нормализират от само себе си. Щом желанието се появи отново, ви се отнема даже най-необходимото. Колкото по-силно е желанието, толкова повече ви се отнема.

8- Сатурн

Който в древността са наричали “Голямото Hещастие” не ни дава такова право на избор като Луната. Домът, в който попада Сатурн, определя в какво ни постига най-голям неуспех, лишения и ограничения чак до летален изход. Ако Сатурн е единствена планета в дома или тук се намират само неблагоприятни и неутрални планети, може да се гарантира, че неуспехът в тези дела ще бъде абсолютно фатален. Сатурн показва онова нещастие, което ние получаваме просто защото ни има. Най-добрият път за разрешаване на тези проблеми се състои в преодоляване на страха, самопознание и духовни практики.

9- Марс

Заслужил у древните прозвището “Малкото Нещастие”, ще посочи, къде ние сами си създаваме проблеми чрез прекалената си активност, рязкост и агресивност. Марс привлича конфликтите, противоречията, създава опасните, напрегнати ситуации. Той показва онова малко нещастие, виновници за което сме си самите ние, за това народът казва “сам си го направи”. Да се борим против тези нещастия можем само чрез самоконтрол и самодисциплина.

0- Плутон

Като Марс, Плутон отговаря за взривоопасните ситуации, конфликти и противоречия, само че в по-голям мащаб. Той ни въвлича в ситуацията на големите маси от народа и обещава конфликти не от междуличностно, а от между-групово ниво, когато се сблъскват интересите на няколко колектива или интересите на личността с интересите на колектива. Положението на Плутон ще ни покаже онези нещастия, които се сгромолясват върху нас когато сме против волята на болшинството, или, както казва народът, “плюем срещу вятъра”. Всички тези нещастия са резултат на нашата собствена глупост, затова единственият начин да ги избегнем е да бъдем по-далновидни и да можем навреме да направим компромис или да напуснем бойното поле.

5- Меркурий

Меркурий ни дарява с умението да се приспособяваме, да лавираме, да използваме ситуацията в своя полза и да намираме общ език с другите. Тази планета винаги се присъединява към по-силното. Ако Меркурий се намира в дома заедно с благоприятни планети, той ще засилва тяхното положително въздействие, ако той се намира редом с неблагоприятни планети, той ще засили тяхното негативно влияние. Във всеки случай Меркурий помага да се намери изход от всякаква ситуация, свързана с дома, където той се намира, но без да излиза от рамките на обичайното, прието в обществото поведение.

7- Уран

Позволява да проявим необичайните си способности в делата на дома, в който той попада, позволява да се намерят нестандартни и не традиционни методи за изход от ситуациите на този дом. Понякога той може да ни доведе до екстравагантно разрешаване на тези проблеми. Също като Меркурий, засилва позитивните или негативни планети, намиращи се с него в един и същи дом. Във всеки случай Уран дава голяма свобода във всичко, което е свързано с дома, в който се намира.

Благоприятните планети ни даряват с радост в живота, неблагоприятните ни заставят да работим над себе си, а неутралните ни позволяват да се измъкваме ловко от ситуациите.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1758879
Постинги: 2103
Коментари: 13
Гласове: 148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031