Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2015 15:41 - Загадките на числото 12 - Л. Гудман
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 2225 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 „Пророците – както и блудните синове – неизменно се завръщат. Важното е да има кой да ги посрещне…”

 Загадките на числото 12

 

Преди да приключим главата за номерологията, би трябвало да посветим малко време и на различните послания на съставното число 12. Имам предвид не значението на 12, изложено в раздела за съставните числа и свързано с личната ви карма, а числото 12 само по себе си.

Откъм изток три порти, откъм север

- три порти, откъм юг - три порти, откъм

запад - три порти.

Стените на града имаха дванайсет

основи, и върху тях - имената на дванайсетте

апостоли на Агнеца.

Откровение на св.Йоан, 21:13-14

Има 12 астрологични знака, от Овена до Рибите. Земята се завърта около Слънцето, като прекосява тези 12 знака за същото време, за което Луната обикаля 12 пъти Земята. Юпи­тер е по-голяма от всички планети в нашата Слънчева систе­ма, взети заедно, и обикаля Слънцето за около 12 години.

Всички велики духовни водачи имат по 12 последователи. 12-те племена в Израел са основани от 12-те синове на Яков. Древните гърци са почитали 12 божества, Исмаил има 12 синове. Великият Озирис е имал в Древен Египет 12 последователи, а Кетцакоатъл, повелител на ацтеките, е имал 12 ученици. В браманския зодиак има 12 божества.

Крал Артур има 12 рицари на Кръглата маса. Буда има 12 последователи. В Соломоновия храм има 12 отделения.

Управителните съвети се състоят от 12 души, пак 12 са съдебните заседатели. В хомеопатията има 12 основни мине­рални соли. При тегленето на златото има 12 унции във фун-та, същото важи и при меренето на лекарствата. Във фута има 12 инча. Най-интересното е, че и минералите в недрата на земята също са управлявани от числото 12. Така например всички диаманти имат 12 страни и трябва да бъдат рязани по тези 12 оси.

Както знаем, Исус си избира 12 ученици (в живота му отново се появява простото число 3). Като всички духовни водачи и техните последователи, той е 13-ият, или Учителят. Всеки от 12-те апостоли въплъщава един от 12 Слънчеви знака. 13-ят е Учителят, научил се да съчетава достойнствата на всеки от 12 Слънчеви знака и да надмогва отрицателните им страни. Учителят носи в себе си смелостта и невинността на Овена, търпеливостта и стабилността на Телеца, разностранните интереси и пъргавия ум на Близнаците, чувствителността и стремежа да закриля другите на Рака, благородството, щедростта и любовта на Лъва, тънката прозорливост на Девата, честността и справедливостта на Везните, дълбоките позна­ния на Скорпиона, почтеността и идеализма на Стрелеца, издръжливостта и мъдростта на Козирога, пророческата дарба и широките възгледи на Водолея, състраданието и духовното просветление на Рибите.

Научил се е да преодолява сприхавостта и припряност­та на Овена, вироглавството на Телеца, безотговорността на Близнаците, страховете и собственическото чувство на Рака, високомерието на Лъва, дребнавостта и критикарството на Девата, нерешителността на Везните, стремежа на Скорпио­на да отмъсти на всяка цена, нетактичността на Стрелеца, студенината и амбициозността на Козирога, непредсказуемото поведение на Водолея, уклончивостта, плахостта и лъжовността на Рибите. Сега разбрахте ли защо числото 13 (Учителят) всъщност изобщо не е „фатално", както погрешно смятат повечето хора?

Според преданието всеки апостол (ученик) е олицетворявал и доброто, и лошото на даден Слънчев знак. Пак според преданието Петър, както вероятно се досещате, е бил невъздържан пламенен Овен. (Вече не помня кой е бил Лъв, но след като не е Петър, значи той е имал асцендент или Луна в този знак!) Клетият Юда е бил Скорпион в лошите му проявления. Йоан, любимият ученик, е бил Риби, Тома Неверни - Дева, и така нататък.

Павел е бил Близнаци, което напълно се връзва. Бил е толкова сладкодумен, имал е такова дар-слово, та е изпълнил почти невъзможната задача да убеди юдеите, че обрязването е задължително „условие за тяхното избавление", а неюдеите - че това не е задължително, за да се спасят. Прочетете посланието на Павел до Римляните - Глава 2: 25-29, за да се уверите колко хитроумно е преодолял това противоречие. Лично аз се смея винаги когато се връщам към тези белязани От пъргавия му ум редове, в които личи типичната за Близнаците двусмисленост. Е, от нас да мине, нали каузата му е била свещена!

Някои изключително умни и тачени метафизици от древността са твърдели, че Йоан Кръстител е пророк със Слънчев знак Скорпион и асцендент или Луна в пламенния Стрелец, а спор няма, че е бил болезнено откровен и сладкодумен. Като знаем какъв особняк е бил, сто на сто е имал в хороскопа си и няколко планети във Водолей.

Пак според същите езотерици учени Мария, майката на Исус, и Мария Магдалена също са Овен, има и доста книги написани от астрономи (опитвам се да открия една от тях препоръчана ми от моя гуру), които твърдят, че Исус (макар и в крайна сметка да е Повелител на всичките 12 Слънчеви знака) по рождение е Лъв, тъй като в различните календари и съвременни, и от миналото, има множество грешки. Авторите изтъкват, че освен тези открити от тях грешки няма как Ангелът да се е явил през зимата на пастирите, изкарали своите стада. Според астрономите е най-вероятно пастирите да са излезли по хълмовете и възвишенията край Йерусалим, Назарет и Витлеем в края на юли или през август и това е само едно от множеството изброени от тях доказателства, че Исус е роден под знака на Лъва.

Техните изводи са в подкрепа и на вдъхновеното откритие на Рудолф Щайнер, че Дева Мария и Мария Магдалена са късчета от душата, духа, или Висшето „Аз" на Изида, сродна душа на Озирис, който е бил убит и съсечен на 14 парчета от брат си Сет, — тъй като според преданието всеки път, когато някое „парче" от духа, или душата на Озирис се прероди, то се вселява в човек от зодиакален знак Лъв. Пак според преданието Исус Назорей е едно от 14-те преродени късчета от Озирис (наричан бог на Слънцето), а „двете Марии" всеки път се прераждат под знака на Овена, управляван от Марс. Във всяко свое прераждане „двете Марии" са и майка, и спътница на всяко от превъплъщенията на 14-те парчета от Озирис. Двама от моите гурута ми обясниха как това пророчество трябва да бъде тълкувано в смисъл, че или Слънцето, или асцендентът са в Лъв, и във втория случай, че или Слънцето, или асцендентът са в Овен.

Има две неподвижни звезди (наред с другите, например Кастор, Полукс, Арктус и така нататък), които астрономите са нарекли Изида и Озирис. Според историческите летописи те са се приближили към Земята само два пъти: при раждането на младенеца във Витлеем и при раждането на Франческо Бернадоне (свети Франциск Асизки). Според предани­ето това е знак, че и Исус, и Франциск Асизки са превъплъще­ния на едно от 14-те парчета, на които е бил съсечен Озирис. Метафизиците твърдят, че и Крал Артур, и Ланселот (Камелот не е плод на въображението - съществувал е наистина в миналото, за което не са се съхранили писмени сведения) са късче от душата и духа на Озирис, както и че Гиневра и май­ката на Артур са разделената на две душа на Изида. Пак спо­ред тях Изида се е преродила с раздвоената си душа в Клер Фавероне (или както я нарича Франциск Асизки, „Госпожа Бедност") и госпожа Пика, майката на Франциск, за да продължи превъплъщението на Изида „и като майка, и като спътница, или „любима" на преродените късчета на Озирис". Това обяснява и защо Гиневра се е колебаела кого да избере - Артур или Ланселот, тъй като Висшето й „Аз" е усещало, че и двамата са преродени парчета от Озирис.

Неподвижните звезди с името Изида и Озирис безспор­но са наближили Земята и в дълбоката древност, когато е съществувал Камелот. Днес учените са проследили и описа­ли движението на тези две неподвижни звезди, които сега, през Епохата на Водолея, приближават Земята за трети път.

Това потвърждава легендата, че през Епохата на Водо­лея 14-те парчета, на които е бил съсечен Озирис, ще се пре­родят и въплътят в един-единствен човек, който на свой ред ще се събере с Изида, а тя пък ще се прероди с раздвоената си душа в една жена. Сетне според пророчеството двамата ще озарят мрака, обгърнал Земята, със светлината на Любовта, Рах и Bonum[1], за да сложат началото на две мирни хилядолетия, които ще започнат във втората половина от Епохата на Водолея.

Същата легенда за Изида и Озирис гласи, че много от най-великите музикални и литературни творби в световната история са били заложени в съзнанието на своите автори от Повелителите на кармата, така че тези произведения да оза­рят със светлика си още дремещото Висше съзнание на зем­ните жители и те да прогледнат за любовта на двете сродни души: Изида и Озирис, на която смятам да посветя една от бъдещите си книги.

Сред героите на тези озарени свише творби са мадам Бътерфлай и нейният лейтенант Пинкъртън... Тристан и Изолда (имената „Тристан" и „Изолда" дори съдържат думите „Изида" и „Озирис")... Титания и Обертон от „Сън в лятна Нощ"... Ромео и Жулиета... Хамлет и Офелия... и много, много други, списъкът е дълъг. Обърнете внимание, че името „Озирис" съдържа в себе си почти всички букви на „Изида" Той винаги ще носи в себе си нейния дух и ще го закриля те двамата никога няма да бъдат разделени за постоянно на Земята.

Освен това според пророчеството в началото на Епохата на Водолея намерилите се отново духове на Изида и Озирис няма да бъдат разпознати, за да не се повторят страшните грехове на „обожествяване" и „сляпо преклонение" - възможно е дори те двамата да не съзнават кои всъщност са, ала въпреки това ще работят рамо до рамо и ще се заемат да разсейват мрака със светлината на Любовта, Мира и Доброто.

Ако тези легенди са верни, за нас наистина има надежда. Както се казва в старата, обичана от всички коледна песничка, „Радост за Света"! Майката Земя може да използва това благотворно влияние, с което не след дълго ще бъде благословена, за да излекува своите дълбоки, почти смъртоносни рани. Не е излишно пак да повторя, че числото 6 (Любовта) неизменно побеждава числото 9 (войната и сблъсъка) и в номерологията, и в математиката. Легендите и посланието на числата се покриват напълно, все едно сте подредили до последната плочка картинна мозайка.

Линда Гудман

[1] Мирът и доброто (лат.) - Б.пр.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1775390
Постинги: 2124
Коментари: 13
Гласове: 149
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930