Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2015 12:30 - Кръвната група разкрива характера!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 972 Коментари: 0 Гласове:
1



  Какво разкрива кръвната група за характера

 

Кръвната група съдържа важна информация за червените кръвни телца на всеки човек. Освен физически белег обаче, кръвната група издава и характера на всеки от нас.

Още през 1901 година, американският учен Карл Лендстайнър (1868-1943), открива и дефинира различни кръвни групи.За този си труд той получава Нобелова награда. През 1916 година, японският доктор Кимата Хара, според свое изследване, твърди, че съществува връзка между кръвната група на човек и характера му. Впоследствие, около 1925 година, японската армия и военноморският флот започват да се интересуват от кръвните групи на войниците. Военните вярвали, че информацията ще бъде полезна за разпознаването на силните и слабите войници.

Пръв обаче, който доказва съществуването на закономерността между кръвната група и човешката индивидуалност, е Такеджи Фуракава. През 1927 година той публикува редица статии под общото заглавие „Изследване на характера чрез кръвната група“. Основавайки се на проучвания от древна Гърция и на Карл Юнг. Фуракава определя типичните черти на характера според кръвната група по следния начин:

 

Кръвна група 0 (мелодия)

 

Характер: Това са спокойни и търпеливи хора, които владеят емоциите си. Те имат силна воля и са много упорити. Вечно щастливи, те са с най-добре адаптиран темперамент към житейските обстоятелства. Обичат да печелят пари и да ги харчат със замах. Борбени, прагматични, амбициозни, съблазнителни и оптимисти, те са родени звезди. Рискът е начин на живот за тези хора. Те са егоцентрични, егоистични, горделиви и безкрайно инати. Не обичат да изпълняват нечии нареждания. Смятат себе си за лидери и, когато искат нещо, на всяка цена трябва да го получат. Те са суетни и ревниви.

Отношения: Обичат да се борят с предизвикателствата. Тези хора са много контактни и комуникативни и не се чувстват добре в сянка и изолация. Лесно се сприятеляват. Самотата ги изпълва със скука и униние. Общественият живот и шумните места са истинската страст за тези хора. Те са оптимисти, вярват, че късметът е винаги с тях.

Професия: Всяка работа, свързана с комуникация, контакти, която дава възможност за действие, слава, успех и богатство, е подходяща за хората с нулева кръвна група. Те искат да спечелят на всяка цена. Може да откриете тези хора в сферата на търговията, киното, телевизията, правото. Много политици и журналисти имат нулева кръвна група. Имат много приятели и познати, които манипулират бързо и умело.

 

Кръвна група А (хармония)

 

Характер: Това са хора, които са чувствителни, нежни, сантиментални, раними. Те са творчески натури. Интересуват се от мистериозното и космическото. Живеят в хармония със света и околните. Много често тези хора се водят от симпатията си. Предпочитат деликатността пред агресивността. Често се затварят в себе си, ако са разтревожени. Те са учтиви, сдържани, предпазливи, но са винаги готови да се жертват. Те са интроверти, насочени са към вътрешния си свят. Покорни и честни са. Често са нервни и песимистично настроени. Нерешителни са, щом става въпрос за промени. Те са любовчии по природа. Избягват навалицата и шумните компании. Винаги търсят тихо и уединено местенце.

 

Отношения: Често са беззащитни и се възстановяват по-бавно от другите. Понякога психическите и физическите реакции са забавени. Постоянно търсят идеала и изпитват дълбока потребност да разсъждават и медитират. Не се стремят към успеха на всяка цена. Тези хора притежават вродено чувство за справедливост. Тези перфекционисти имат нужда от разбиране, за да се доверят на някого, да се сприятелят или влюбят. Имат ограничен и добре подбран кръг от близки приятели. Обичат интимния си свят и умеят да го пазят. Това са хора, които не се интересуват от парите и дори проявяват небрежно отношение към тях. Предпочитат да стоят зад кулисите и да дърпат конците, отколкото да бъдат под светлината на прожекторите. Влияят се от общественото мнение.

 

Професия: По време на спор се интересуват от всички гледни точки. Това са съдии, адвокати, дипломати, лекари. Обичат да работят на свобода и да не ги притискат. Имат силна интуиция. С тях много лесно се работи в екип.

 

Кръвна група В ( ритъм)

 

Характер: Изглеждат непоколебими в очите на хората. Прозорливи и настойчиви, те обичат реда и плановете. Имат независим и консервативен характер, но пък много борчески. Те са бодри, весели, оптимистично настроени, любезни, добри. Лесно прощават и не са злопаметни. Хората с тази кръвна група са много енергични, неорганизирани, чувствителни и дори егоцентрични. Имат хъс, с който лесно преследват поставените им, от тях самите, цели. Склонни са към приключения, обичат забавленията.

Отношения: Тези хора притежават най-стабилния темперамент. Някои ги смятат за брутални и нетактични, тъй като директно атакуват хората и проблемите. Не притежават усет към адаптация и дипломация. Приемат без проблеми йерархията, еднообразието, властта. Мразят импровизациите. Тези хора са верни и последователни в чувствата и поведението си. Тъй като търсят предимно комфорта, реда и сигурността, не е лесно да пречупите волята им. Адаптират се с неудоволствие и насила и то след дълги размисли.

Професия: Хората с тази кръвна група често се отдават на кариера в областта на технологията, биологията, фармацията, електрониката, инженерните науки, както и във финансите и бизнеса. Те са блестящи мениджъри, техници, военни, полицаи. Показват добри качества и в сферата на изкуството (живопис, скулптура, балет). Техни оръжия са прозорливостта, упоритостта. Хората с тази кръвна група са склонни към работохолизъм. Те са индивидуалисти и трудно могат да работят в екип.

 

Кръвна група АВ (комплектност)

 

Характер: Тези хора имат богат темперамент – едновременно мелодичен, хармоничен и ритмичен. Те обаче страдат от дълбоки противоречия. Искат да бъдат навсякъде и да притежават всичко. Склонни са към неудовлетвореност, тревоги и песимизъм. Душевните им рани зарастват бавно. Понякога реакциите им са крайни и граничат със самоизтезание. Тези хора са безгрижни, състрадателни, изобретателни, артистични, отстъпчиви. Често си менят настроенията. Те са екстроверти и интроверти. Всичко, което правят изглежда интересно и завладяващо за останалите. Изглеждат мистериозни и хладнокръвни. Допринасят за хармонията сред околните.

Отношения: Тези хора са съвкупност от много дарби, възможности и таланти. Това обаче им създава проблеми. Трудно правят избор и трудно се придържат към него. Не е лесно да се предвидят реакциите им. Те са вечно недоволни. Обединяват противоположностите. Срамежливи са с едни и самоуверени с други. Не обичат да се конфронтират и мразят самотата. Хората не знаят как точно да се отнасят с тези личности. С тази кръвна група се срещат както атеисти, така и мистици.

 

Професия: Тъй като хората с кръвна група АВ са много динамични, те постигат успех в много области. Имат влечение към физика, химия, екология, инженерство, агрономство, медицина. Предпочитат да са сред хора, а изолацията ги изкарва извън релси. Обичат добрата организация и съвършените програми.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1773741
Постинги: 2123
Коментари: 13
Гласове: 149
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930