Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2015 11:32 - Числата на Кармична разплата или отплата! 11, 12, 13, 14, 16, 19 и 22
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 11379 Коментари: 0 Гласове:
0



Ортодоксалната номерология се ограничава от девятката. По-големите числа почти не се използват при прогнози и носят чисто символично натоварване.

             12 – жервеното число е построено като на война: трима приятели, трима врагове, трима умиращи и трима оживяващи. Тримата приятели сa сърцето и ушите, а тримата врагове - черният дроб, жлъчката и езикът; оживяващи са двете ноздри и далака; тримата умиращи са двете главни дупки и устата".

Извън тези 9 числа има и други две, по-специални. Това са 22 и 11. Те са кармични, съдбоносни, носещи изпитания и премеждия, неудачи и разочарования, а 22 е известно дори като "царско число".

Но в същото време това са космически числа, придаващи на човека сила, устойчивост и твърдост. С тази космическа или дори божествена сила винаги има изход - в безизходното положение и спасение - в най-критичния момент. Такъв човек може да бъде мачкан от живота, но никога НЕ МОЖЕ да бъде смачкан. ТОЙ ВИНАГИ ЩЕ СЕ ИЗПРАВЯ!

 Сред всички числа особено се отделят:

 11  - това е броят на верните Исусови ученици; знак на живота и на смъртта, откриващо вратата на задгробните тайнства.

12 - завършеност; 12 са месеците в годината и знаците на Зодиака; часовете на деня и нощта; 12 са библейските колена и броят на главните олимпийски богове; 12 са апостолите и подвизите на Херакъл, 12 са дните на Рождеството и т.н. Номерологично това число е съзвучно с тройката (1 + 2) и със седмицата (3 + 4 = 7), а (3 х 4 = 12). Това число вмества всички прояви на материята и духа, всички ритми на Вселената и човешката природа. 21 (3 х 7) е "Короната/Венеца/ на Влъхвите".

13 е числото на традиционното нещастие. Оттук вероятно произтичат лошите свойства на четворката (1 + 3). Това число, превишаващо с единица пълния комплект, осъществява невидимият преход към новото качество и затова е опасно. Това е обикнатото число на некроманите, знак -на (на езическите храмове), свързан със смъртта. Има четири числа на изпитания или предупредителни числа, често наричани "злокобни". Всъщност няма злокобни числа. Дори вибрацията на някое число да причинява трудности или нещастия, ние трябва да помним, че жънем плодовете на миналите си деяния и че законът изисква да платим за всичко, което сме получили, както и за причиненото от нас зло. Същият закон обаче ни възнаграждава и за стореното добро, както и за положените от нас усилия в положителна насока.

Всяко от въпросните четири числа носи кармичен урок, който трябва да се научи. Той е различен от предишните уроци. Обикновено ние съзнаваме задълженията си в сегашния свой живот, но невинаги. Познаваното на свързания с дадено число урок ще ни помогне да отблъснем по-добре влиянието му и да не повтаряме минали грешки. Дори ако им отдадем нужното значение и внимание, можем да се издигнем чрез тях на по-високо ниво.

 "Злокобните" или на кармична отплата или разплата числа с 13, 14, 16 и 19.

13.  (Невинаги се включва в числата на изпитанията). Вярата в неговата черна мощ идва от древни времена, от тайната вечеря, когато край масата били тринайсет, а после единият от тях умрял- предателя Юда. В древността 13 е било едно от най-почитаните числа, но се е смятало за свещено и неприкосновено, затова по-късно хората започнали да се страхуват от него и да го избягват. През вековете то е поело в себе си представата за пагубна сила и всевъзможни суеверия. За посветените то е божествено число с голяма сила. 13 – за обикновения човек е число, което трябва да се избягва. За тези, които са го овладели, е съзидателно и щастливо. Сборът от цифрите му е 4, но зад него стоят 1 и 3 - тоест лицето упорито се стреми към развлечения, докато всъщност трябва да се отдаде на труд и съзидание.

Характеристика: ИЗПИТАНИЕ НА ВАШАТА ИЗПЪЛНИТЕЛНОСТ.

 14.  Наричат го "числото на Марс". То е число с разрушителна мощ. Свързано е с преражданията. Трудно е за 14 (5) да помни предишния си опит. Такъв човек е изцяло под властта на чувствата си и затова руши физическото поле. Забавя резултатите, носи загуби, болести, причинява внезапна смърт.

Ако числото се появи в душевния ви стремеж, това е предупреждение за внезапен срив, за прекъсване на всичките ви емоционални приключения.

Ако се появи в израза - вещае разочарования и едва след това - ново равновесие на силите.

Ако се появи в пътя на живота - трябва да научите следния урок: придобийте, задръжте придобитото и накрая го освободете.

Предупреждение: научете закона за промяната, за начините да отвоювате свободата си и за верния способ да се ползвате от нея.

Характеристика: ВОДИТЕ НА ЛЕТА

 16. Изпитание на вярата и оптимизма на 7. "Храмът на Духа" е единственото безопасно убежище за 16. Само силата на духа може да запази нулата от крах. 16 може да постигне сбора 7 са­мо като разпъне егото (1) на кръста на любовта (6). 16 е кармата за забранена любов в някой предишен живот.

Ако е в душевния стремеж, предупреждава за разбити мечти (или сърце), за неискрени приятели и връзки с неподходящ човек.

Ако е в израза - изгубване на репутация, място и положение.

Ако е в пътя на живота - ще изживеете всички възможни трагедии, ще се издигате и пропадате, ще бъдете обичан и изоставен, ще държите нещо в ръката си, а след вашия миг то ще хвръкне.

Характеристика: ПАДАЩАТА КУЛА НА УРАНИЯ

 19-  е числото на Сатурн. То е бирникът, който събира такси и глоби. Карма е за неправилно използвана в предишния живот сила. И последните кармични дългове трябва да се изплатят преди смъртта. Ако човек плати бързо онова, което е взел от Вселената, той ще излезе от "кръга на необходимостта", ако ли не - натрупват се дълг след дълг и неизбежно ще последва разплата. Това число се нарича "вибрация на издръжливостта".

Ако го има в душевния стремеж: - чакат ви премеждия, от които зависят животът или смъртта ви. 19 ви води към гроба и ви казва да надникнете отвъд, в следващия живот. Тогава всички тайни на битието излизат на бял свят.

Ако е в израза - в края на пътя си можете да се окажете дграбени.

Ако е в пътя на живота - трябва да пожънете каквото сте посели. Ще ви тежат товари от миналото. Ще бъдете вързани, когато ще жадувате да сте свободни. Ще платите - с време, с"пари, със себе си.

Характеристика: ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ НА НОВА РАЗПЛАТА

 22-  е числото на буквите, с които е написан тарот и главните аркани на тарота.

 40-  е числото на абсолютната завършеност. 40 дни и нощи се излива дъжда в потопа. Толкова време общува и Мойсей с бога Синай, а Христос преседява в пустинята. Оттук произтича и древното вярване, че една нормална бременност трябва да продължи 280 дни (7 х 40). Числото 40 е символ на здравето. Думата "карантина"" буквално в превод означава 40-дневен период.

 

 

 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1780421
Постинги: 2128
Коментари: 13
Гласове: 149
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930