Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2015 10:12 - Същност на Нумерологията!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 1570 Коментари: 0 Гласове:
0



 Нумерология

 Глава 1

СЪЩНОСТ НА НУМЕРОЛОГИЯТА

Хилядолетия хората са си задавали въпроса: може ли чрез числата да се разгадае съдбата, миналото или бъдещето? Дали има някакво значение датата на раждането или буквите в името на човека? Сега ще се постараем да ви уверим, че това е така.

"Всички неща могат да бъдат представени във вид на числа". С тази проста формула гръцкият учен и философ Питагор (580 - 477 до н. е.) е определил същността на своите многочислени из­следвания в местата, където са пребивавали египетските мъдреци. В своите търсения той не е бил сам. И днес от резултатите, постигнати от съвременната наука, както и от тълкованията на познавачите на древната митология е ясно, че числата се използват като кодова система за предаването на духовните истини. Зад всяко число се крие определена тайна, само чрез числата е възможно зашифроването на мъдростта на съществуващото в света - от най-мъничките частички до най-огромните образувания, от протона и атома до отдалечените от нас на милиарди светлинни години галактики, включвайки цялата Вселена.

Сред народите на древните култури само посветените са знаели и свято са пазели тази тайна, предавайки я от поколение на поколение на свои ученици.

Като особена дисциплина за посветените, номерологията или цифровата митология се явява съставна част на различни религиозни вярвания. Тя пронизва юдейското тайно учение кабала, а така също и библейските откровения на Йоан.

Числото - това е духовната ос на всички видими и невидими явления.

Астрологията също се базира на този фундамент. Тя оценява съдбоносните жизнени ритми в пространствено-временната координатна система и ако претендира за познания от по-висш характер, то е, защото винаги и задължително използва като основно средство числото. В нея ние срещаме числата на хармонията и дисхармонията, числата, предизвикващи напрежение и отпускане. Те определят периодичността, те са своеобразни Мойри, определящи съдбата, дават пълна картина за характера на дадено лице. Еднаквите качества на периодичност се привличат едно с друго.

Тук се отнасят всеки тон или звук, съвършено определената по-висока духовна октава, която несъзнателно въздейства на човека. Буквите или звуковите символи, подобно на числата, съдържат в себе си "секретният код". Ако се замислите, то непременно ще си спомните, че изменението на името ви поради встъпване в брак или други някакви причини, е довело както до изменение на вашата съдба, така и на жизнените обстоятелства.

Въпреки че номерологията получи голяма популярност сравнително неотдавна, всъщност тя принадлежи към една от древните науки. В някаква степен самите числа образуват собствен език, който са разбирали и ползвали много първобитни племена, поддържайки по този начин връзка с езика на числата. А в древните азбуки числови значения са се приписвали на буквите.

Преди няколко века Флорънс Кампбъл, любител на древни ръкописи, слага името си като автор над своя наръчник "За числата, вибриращи с вибрациите на Вселената". Бихме могли да си зададем въпроса дали тази наука не води началото си от вавилонските жреци.

Умножаването на цифрите на "индо-будийския триъгълник" дава сакралното число 108. Постоянната сума (34) - квадрата на Дюрер с помощта на хематрията се превръща във вездесъщата седмица (3 + 4). Може би, в това е и цялата тайна...

След 20 столетия знаменитият Корнелиус Агрип в своя труд "Окултна философия", излязъл през 1533 година, назовал тези числа и техните значения.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1781275
Постинги: 2129
Коментари: 13
Гласове: 149
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930