Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2015 13:32 - Нумерология - Родените на 11 /единадесето/ число!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 10776 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.03.2015 13:35


РОДЕНИТЕ НА ЕДИНАДЕСЕТО ЧИСЛО

Числото 11 е едно от най-сложните числа, тъй като неговите съставки и сборът на двете цифри са в опозиция. Само още едно число има такъв характер – 22 (11+11).

Числото 11 се състои от "удвоена" единица и като такова, всички качества на числото 1 се удвояват, но сумата от тези цифри е 2, което е диаметрално противоположно на числото 1. Това прави числото 11 извънредно сложно число и притежаващите го са трудни за разбиране.

Те са много амбициозни и не се задоволяват с второто място; имат енергия и инициатива и са силно индивидуални и независими; взимат твърди решения и предприемат бързи действия, след като веднъж са решили какво ще правят; положителни характери са и са изпълнени със смелост, но през всичко това минава жилка на чувствителност и деликатност. Те са отлични в плани­рането и блестящи в изпълнението, ако действат незабавно. Но щом пропълзи елемент на колебание, вече са загубени. Поняко­га замислят дръзки планове, но много често им липсва кураж да-ги приведат в действие.

Родените под знака на това число желаят да наложат волята си над останалите, но са твърде меки по природа; за да го напра­вят. Стават кавгаджии, защото искат да изразят мнението си сво­бодно, но са твърде отзивчиви към чувствата на другите. В същото време те трябва да имат думата и в резултат прибягват по-скоро до дразнители, отколкото до разумни начини. Неспо­собността им да излязат на открито и да се борят, ги потиска и често стават първокласни заядливци. Склонни са да спорят, вместо да изяснят и да приключат случая.

Числото 11 е много чувствително число, но тъй като съставките му са удвоена единица, притежаващите го са непредсказуеми. Веднъж са прями, друг път - мълчаливи. Никой не знае кога и какво щб направят.

Тяхната високомерна амбиция ги кара да искат все повече и повече за себе си, но много често амбицията изпреварва способностите. Именно тук числото 11 обикновено среща участта си. С елемента на числото 2 в душевността си са неспособни да приемат поражението, но им липсва жилката и силата да продължат, въпреки това. И най-малката пречка може да ги унищожи, защото числото Две е недостатъчно уверено в себе си. Докато нещата вървят гладко, те са положителни хора, но при първия знак на противопоставяне или поражение, рухват и ужасно страдат от депресия и песимизъм.

Емоции и секс. В своя емоционален и сексуален живот числото 2 е отново съчетание от противоположности. То е живо, има сравнително голямо желание и може да проявява значителна мъжественост. Бедата започва, когато трябва да дойде до същината. Ако читателят си спомня, числото 2 е мечтател, неспособен да постави мислите си в конкретна форма. Така е и със сексуалния му живот. То е мъжествено и има силно желание за секс, но е твърде плахо да го осъществи и това го потиска. Числата 2 са изключително искрени и верни, но са лишени от стоицизма да посрещнат както поражението, така и измамата и ако случайно не намерят истинския партньор, се сриват в по-нататъшния си живот.

Въпреки това, числото 2 са плахи и неуверени като числото 1. Те не понасят намеса и намекът, че се нуждаят от подкрепа, за тях звучи като обида. Искат да се справят сами, но не са способ­ни. Имат желанието на числото 1 за независимост, но нямат силата да продължат сами. Общо взето, в душата им има стълкновение между положителните черти на числото 1 и нежния, зависим характер на числото 2. В резултат те са неспособни и нещастни.

Отрицателни качества. Доминиращата черта на числото 11 е стълкновението между амбиция и неувереност. Притежаващите го имат ум, нужен за успеха, но им липсва гръбнак и енергия. Те се нуждаят от подкрепа, но я отхвърлят като слабост; биха искали да командват, но са твърде плахи, за да се наложат. Всъщност, те не са нищо друго, освен вързоп от противоречия. Повече от необходимо е да се научат да се самоанализират и да развият положителните си качества. Ако не го сторят, ще продължават да се лутат и успехът, към който се стремят, ще продължава да им убягва. Наложително е за числото 11 да се научи да привежда мислите си в действие, защото притежава интелигентността и на числото 1, и на числото 2, но е необходимо да престане да е мечтател и да действа.

Хармонични взаимоотношения. Общуващите с числото 11 трябва да бъдат паметник на търпението и такта, за да преуспее връзката. Те трябва да са в състояние да окажат на числото 11 подкрепата, от която се нуждае, без да личи, че го правят. Ако числото 11 заподозре, че е по-слабият, веднага ще отхвърли другия. Приятелят и съпругът на числото 11 трябва да може да води, когато е нужно, да следва, когато се изисква. По-важна е способността да знае кога да води и кога да следва.

Също така съществено е партньорът да е интелигентен и да може да общува душевно. Той трябва постоянно да го подкрепя и, да не го оставя да изпадне в депресия и униние. Числото 11 е трудно число, защото е непредсказуемо и партньорът или приятелят трябва винаги да е с една крачка напред и да може да разбира какво се изисква от него. Както вече бе казано, партньорът трябва да е безкрайно търпелив и тактичен и да е верен и. искрен, защото поражението сломява числото 11. Ако е необходимо пътищата да се разделят, това трябва да стане по възможно най-деликатния начин, защото числото 11 трябва да запази своето "Аз", в противен случай ще се унищожи. Процентът на самоубийства е висок сред числата 11 поради постоянния конфликт в душата им между способности и амбиция.

Болести. Родените под това число са най-склонни към високо кръвно налягане и умствено напрежение. Тези болести се причиняват най-вече от тревогите, на които числото 11 се отдава понякога до крайност.

Лекове. Редовното приемане наджинджифил, чесън, мед и ряпа поддържат доброто здраве на числото 11. Тези храни трябва да са част от редовната диета.

Съвети. Числото 11 е добро число, защото има съставките на удвоена единица, която е водач и много положително число. Притежаващите го обаче трябва да се пазят от депресия и да развиват увереност в себе си.  Те трябва да се пазят и от бездействие и бързо да привеждат плановете си в реалност. Изгубените възможности влекат провал, а той, от своя страна, води до депресия. Необходимо е да развиват търпение и да обуздават амбициите си. Само по себе си амбицията е добро нещо и силен мотив, но трябва да е премерена и разумна. Не може да се построи империя с една тухла и е безразсъдство да се опитваш. Родените под влиянието на това число трябва да се пазят от глупави стремежи и да остават в границите на реалното. Разбира се, лесно е да се каже, трудно е да се направи, и именно тук се намесват партньорите на числото 11. С такт и дипломатичност те могат да го отклонят от пътя на невъзможната амбиция и да го насочат към пътища с по-добри шансове за успех.

Една хубава пословица, която родените под това число трябва да помнят добре, е: "Рим не е бил построен за един ден".

Скъпоценни камъни, носещи щастие. Числото 11 трябва непременно да носи перла през цялото време. Перлата е "спокоен" камък и помага да се предоврати депресията, към която е склонно 11. Зелен нефрит и жълт топаз са също благотворни за това число. Камъкът трябва да е монтиран така, че през цялото време да е в допир с кожата.

Метал, носещ щастие. Златото е много добро за родените под това число, независимо в каква форма се носи металът.

Цветове, носещи щастие. Цветовете, носещи щастие на родените под това число, са светложълт и зелен.

Щастливи числа. Числата в най-голяма хармония с числото 11 са:

а)  Числата 1, 10 и 28. Сборът на цифрите на последното число дава простото число 1.

б) Простото число 2 и съставящите го числа 11, 20 и 29. В първото число 9 + 2=11и1+1=2.

в)  Простото число 8 и съставящите го числа 17 и 26.

Неблагоприятни числа. Числата, враждебни към числото 11 са:

а) Простото число 5 и съставящите го числа 14 и 23.

Нужно е да се помни, че числото 5 е много склонно да експлоатира всеки, свързан с него. Опасността от предателство от страна на това число е най-голяма, защото първостепенният мотив на числото 5 са парите и щом вече другият не му е от полза, той го зарязва. Числото 11 трябва да избягва връзки с числото 5.

б) Простото число 4 и съставящите го числа 13, 22 и 31. Числото 4 е песимист, числото 2 - също. Числото 4 никога няма да е в състояние да даде на числото 11 успокоението и увереността, от които той се нуждае, по-скоро ще разяде и малкото вяра, която числото И носи в себе си. Това е другото чиоло, което трябва да се избягва.

Благоприятни дати. Благоприятните дати за числото 11 оа 1, 2, 10, 11, 19, 20, и 29 число на всеки месец.

Неблагоприятни дати. Неблагоприятните дати за родените под влиянието на това число са 11, 14, 26.

Благоприятни дни. Петък е много добър ден за това число. Четвъртък също предвещава добро.

Неблагоприятни дни. Неблагоприятните дни за родените под влиянието на това число са понеделник и сряда.

Благоприятни месеци. Благоприятните месеци за родените под влиянието на това число са февруари, август и октомври.

Неблагоприятни месеци. Числото 11 трябва да внимава за здравето си през месеците юли и декември.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1781112
Постинги: 2129
Коментари: 13
Гласове: 149
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930