Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2015 13:45 - Нумерология - Значение на числото 2!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 2544 Коментари: 0 Гласове:
1



           ЧИСЛОТО 2

Универсални знаци. Това е първото женско число, символ на антитезата, поляритета, на противоположността, на взаимното допълване и партньорство. Знак на двойственост и промяна, защото едно може да се реализира единствено чрез две, създавайки три. Адекват на това число е Ин, извечното женското начало, числото на Тай дви (китайски символ, който представя движението на всички неща). Това е числото на пасивността и подчинението, на желанието за покой и хармония, на склонността към отстъпчивост. То включва в своята природа такива на пръв поглед несъвместими понятия като добро и зло. Две е началото на интелекта, то е възприемчивостта и съзнанието за време, място и предмет.

Символ. Луната, всички видове двойки от противоположности.

Знак. Успоредните линии.

Личностна характеристика. Двойките са мили по природа, артистични, романтични и надарени с богато въображение. Приоритет имат качествата им в умствената пред физическата сфера. Те са изобретателни, но не и достатъчно напористи при реализирането на идеите си. Умеят да събират и усвояват. В техния код не е заложено да предвождат, а да следват, да сътрудничат и съгласуват. Някои от тях са силно интуитивни личности, а немалко притежават и окултни способности. Двойките са хора с непостоянно настроение и чувства и лесно се засягат от груби подмятания или критика. Обичат красотата и порядъка в живота. Те са добродушни и любезни, но нерядко - и стеснителни, затворени в себе си. Отрицателните двойки често страдат от депресии, но могат да бъдат и жестоки, лъжливи и коварни. Обичат да се налагат и могат да развият силно чувство за собственост по отношение на хора и предмети. Числото, две, когато е свързано със събития в бъдещето, означава необходимост от повече предпазливост, както и това, че човек трябва да се въздържа от вземане на решения. Нужно е да се изчака развоя на събитията, преди да се пристъпи към действия.

В личния си живот двойките са отдадени на децата си, стремят се да създадат уют и спокойствие за своите семейства. Знаят цената на парите и затова боравят много внимателно с тях. Почти никога не прахосват. Обичат да чувстват любовта на родителите си и постоянно търсят опора в другите. Те са много лоялни и любвеобвилни и не бива да позволяват на развихреното си въображение да им дава безпочвено основание за ревност. Мразят споровете и винаги първи подават ръка за помиряване и одобряване.

Ключови думи

Положителни - женственост, родителство, емоционалност, възприемчивост, покорство, отзивчивост, нежност, уравновесеност.

Отрицателни - коварство, жестокост, завист, уязвимост.

Положително начало. Възприемчивост, дипломатичност, благост, кротост, зачитане мнението на другите, чувство за колек-тивизъм, адаптивност.

Негативно начало. Колебание, безгръбначност, небрежност, отпускане, апатия,обезличаване, безразличие, недоволство,свян, прекалена чувствителнст.

Разрушително начало. Лъжа, песимизъм, пакостничество, измама, лош темперамент, страх, лукавство, жестокост.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1753922
Постинги: 2102
Коментари: 13
Гласове: 148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031