Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2015 13:48 - Нумерология - Значение на числото 6!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 4452 Коментари: 0 Гласове:
1



            ЧИСЛОТО 6

Универсални значения. Числото на човешката душа, тъй като шест символизира съюза между огъня и водата. Това е числото на двойствеността, на постоянното колебание между противоречиви чувства, както и на усилието за тяхното преодоляване. То е "съвършеното число", тъй като е равно на сумата от своите делители (1 + 2 + 3 = 6) и защото се дели както на три (нечетно число), така и на две (четно число), като по този начин свързва в хармонично единство елементите на всяко едно от тях. Това е и броят на дните на сътворението и затова числото шест се свързва със заслужен отдих след усилен труд. Това е числото на любовта, брака и семейното щастие. Хермафродитско число.

Символи. Юпитер, Янус, сърцето.

Знак. Двойният триъгълник или кръгът, разделен на шест части, които символизират единството на дух и тяло, на хармонията между човека и Бога.

Личностна характеристика. Във всички сърдечни дела шестиците са вечно търсещите идеала романтици. Светогледът им е много "венерин", защото те обичат домовете си, както и да се обграждат с красиви предмети. Изкуството, музиката и поезията за тях са източник на голямо естетическо удоволствие. Те са творчески натури, надарени с голямо въображение и изтънчено чувство за цвят. Въобще, изкуството е тяхната стихия. Затова и най-големите им шансове за успех са именно в тази област. При тях творческата способност на числото три е удвоена (3 + 3 = 6). Шестиците са интелигентни и уравновесени, със завидна широта на възгледите. Обичат покоя, тишината и домашния уют, но не са самонадеяни. Обичат животът им да бъде добре подреден, с колкото е възможно по-малко неприятности и стресови ситуации. Около шестиците трябва да цари хармония.

Отрицателните шестици могат така да се. вманиачат на тема "красиви вещи", че рискуват да се превърнат в капризни и дребнави личности. Освен това могат да бъдат и самонадеяни, арогантни и себични. Обичат да клюкарстват.

Когато е свързано със събития в бъдещето, числото шест показва необходимост без забавяне да се изгладят всякакви домашни неуредици. Тъй като числото шест управлява развода, както и брака, неуредиците, за които става дума, често пъти са междусъпружески.

В личния си живот шестиците са верни, искрени и много сърдечни. От тях стават любящи съпруги и съпрузи. Те всеотдайно помагат на децата си в учението и живота. Ако са семейни, категорично предпочитат компанията на собствения си съпруг (а) пред тази на приятел и отделят голяма част от свободното си време, за да създават домашен уют. Шестиците не обичат кавгите и споровете, защото ги намират за нецивилизовани и обидни. Те са лоялни, внимателни и щедри към тези, които обичат.

Ключови думи

Положителни - домошари, благонадеждни, хармонични и творчески личности, идеалисти, предани, честни, закрилници.

Отрицателни - самодоволни, дребнави, себични, клюкари.

Положителното начало. Шестиците се изразява преди всичко в чувството им за отговорност, в умението им да създадат дом, изпълнен с хармония и любов, в стремежа им към справедливост и разбирателство. Освен това - проявяват подчертан афинитет към изкуството и често притежават талант, осигуряващ им почести и завидна служба в обществото.

Негативното начало. Затваря се в рамките на криворазбраната гордост, конвенционалност, неправилно оказване на съчувствие, бъркане в чуждите работи, излишно и прекалено тревожене и отпадане духом. Нерядко те изпадат в ситуация на домашно робство или на служене без желание.

Разрушителното начало. Шестиците имат следните измерения: подозрителност, цинизъм, егоизъм, домашна тирания, робство.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1758861
Постинги: 2103
Коментари: 13
Гласове: 148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031