Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2015 13:44 - Нуморолигия - Значение на числото 1!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 1696 Коментари: 0 Гласове:
1



 ЗНАЧЕНИЕ НА ЧИСЛАТА

ЧИСЛОТО 1

Универсални значения. Число иа Бога, мъжко число, Ян, Бог-човек, Адам или състоянието на райско блаженство. Това е числото на съзнанието, единството, светлината, битието, сътворението, егото, съществуването, активното начало, отца, Йехова от Стария завет. Това е енергията в състояние на вечно движение. Понякога то е и число на егоизма, ексцентричност-та и на тираните. То е началото, от което са създадени останалите осем числа. Всяко число, разделено на единица, не се променя и именно затова единицита символизира духа, който може да обладае всичко и всеки, без да видоизменя външната форма. То е неподвижно и непроменимо, защото, разделено или умножено на себе си, остава винаги едно - това не се случва с никое друго число.

Символи. Слънцето, Еднорога.

Знак. Точка.

Личностна характеристика. Единиците са хора изследователи и новатори, пионери във всяко едно начинание. Те са изключително силни характери, способни на големи постижения. Тяхната агресивност и упоритост им помагат да се издигнат до високи постове на властта, където на тях се гледа с уважение и упование. Те са известни и обичани, Едно е числото на целена-сочеността, амбицията и действието, и ако тези качества се използват за положителни начинания, единиците могат да постигнат големи успехи в живота си. Като личности са много динамични, трудолюбиви и неуморими. Винаги са готови да насърчават и съветват по-несмелите и по-нерешителните от тях.

Единиците са дръзки, родени водачи, целеустремени личности и отлично се владеят във всяка ситуация, в която животът може да ги постави. Рядко търсят помощ от други хора -предпочитат сами и по свой начин да се справят с проблемите си. Избрали веднъж свой собствен модел на действие, пък дори той да води към провал, Единиците така упорито се вкопчват в него, че нищо на света не би могло да ги отклони. Негативните Единици могат да се случат мързеливи, нерешителни и неувере­ни. В другата си крайност пък могат да бъдат прекалено самоуверени, а оттук - и егоцентрични, нетолерантни, деспотични и ексцентрични. Когато е свързано със събитие в бъдещето, числото Едно означава, че е време да прояви твърдост и решителност. То е сигурен знак, че моментът е удачен за нови начинания, нови проекти и идеи, че вече е време да се загърби миналото, в случай, разбира се, че човек търси успех. В личния си живот Единиците се проявяват като хора с голямо чувство за отговорност към онези, на които държат и нерядко са прекалено щедри към своите половинки. По природа не са ревниви, но ако открият, че любимият или любимата не са им верни, могат да се проявят като неочаквано сурови и неумолими хора. По принцип не обичат споровете и до голяма степен са готови на компромиси. Единиците са лоялни, искрени, очарователни, лесно се привързват и са много приятни събеседници. Освен това много добре умеят да се владеят.

Ключови думи

Положителни - пионерство, властност, мъжественост, агресивност, съзидателност и творчество, независимост, властничество.

Отрицателни - невъздържаност, упоритост, тираничност, егоцентризъм.

Положително начало. Единиците са активни и оригинални, амбициозни, смели и независими. Те са родени лидери, пълни с амбиция.

Негативно начало. Единиците могат да бъдат и мързеливи, инатлии, себелюбиви и нестабилни. В определени ситуации могат да проявят нестабилност и страх. Егоизмът им отблъсква, защото винаги е крайно изразен.

Разрушително начало. Подвластни са на антагонизма, тиранията и деспотизма.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1775704
Постинги: 2124
Коментари: 13
Гласове: 149
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930