Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2015 08:43 - Нумерология - Родените на 14 /четиринадесето/ число!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 9828 Коментари: 0 Гласове:
0



 РОДЕНИТЕ НА ЧЕТИРИНАДЕСЕТО ЧИСЛО

Числото 14 е всъщност съвкупност от трима души, събрани в едно. И двете съставящи го числа са противоположни, а сборът на двете, числото 5, е със съвсем различен характер. Тук има го­лям конфликт, като тройствена личност или три застъпващи се личности. Едните са числото 1, водачът - положителен в идеите и действията си, сприхав и амбициозен.

Второто число в този триъгълник е числото 4, високо- интелигентен, методичен, песимист и прахосник.

И сега идваме към третото, сумата от двете числа. Това е едно изцяло продажно число, което познава само един бог - парите. Те са мярката за всички неща - успех, добродетели, характер. Числото 5 съди за ближните си по количеството пари, които те имат. Богатството на сърцето и ума означава малко или не означава нищо за него.

Тази странна комбинация е единствена по рода си. Числото 14 съчетава амбиция (числото 1) и алчност за пари (числото 5). Такива хора са изумително преуспяващи в материалния смисъл на думата, защото съчетават забележителни качества на водачество, инициатива, сила и ум и насочват цялата си енергия в една посока - да правят пари. Но те са и прахосници. Тази черта обаче се контролира от числото 5 и макар че биха искали, те не харчат безразсъдно, защото любовта към парите е по-голяма от желанието да харчат.

Всичко това е подплатено с жилка песимизъм, който всяко число, съдържащо простото 4, задължително притежава. Това не е доминираща черта, тъй като другите две числа - фактори, 1 и 5, я затъмняват. Така в крайна сметка се оказва, че числото 14 е амбициозно, меркантилно, решително и обикновено преуспяващо.

Емоции и секс. Партньорите или приятелите на числото 14 трябва да са богати. Ако не са богати, те просто няма да им бъдат другари, защото числото 5, което е едно от доминиращите числа, няма време за хора без имущество. Тъй като са алчни и амбициозни, те не са много топли хора и не е лесно да бъдат харесани. От друга страна, имат привлекателните качества на числото 1 и противоположният пол е привлечен от тях. Такива хора са лицемерни и дипломатични. Външно погледнато, имат известен брой приятели. Никога не противоречат на никого, защото никога не се знае кога някой може да им е от полза.

Партньорите им трябва да бъдат също толкова материалис-тични, ако искат да живеят в хармония с тях. Щастието за когото и да било без тяхната душевност, е невъзможно. Числото 14 не желае никого, който не мисли за пари и придобиването им, то няма време да развие други интереси и така няма друг път за общуване освен парите.

Числото 14 е сексуално силно, но отново се интересува само от онези, които имат всички атрибути на богатството. Бедният няма да го заинтересува и да го възбуди сексуално, независимо от своята привлекателност. Това е една странна черта на числото 14.

Отрицателни качества. Числото 14 е опортюнист. То използва хората и след това, когато вече не са му от полза, ги захвърля. Това му спечелва много врагове. Тъй като е леко песимистично по природа, то е подозрително към хората. Това е породено от чувството за несигурност, от което всички с простото число 4 страдат. Те са крайни и се люшкат от единия до другия край без средно положение.

Хармонични взаимоотношения. Числата 14 са най-щастливи с тези, които разбират тяхната неопреодолима любов към богатството. Заедно те имат интелигентността и магнетизма на числото 1 и така си създават много приятелства, но същите не са много дълбоки. Това не ги притеснява особено. Докато няма открита вражда, не се интересуват кой ги харесва и кой не. Външно пог­леднато, те се разбират с повечето хора, но в действителност могат да са истински приятели само с тези, които имат същото отношение към парите.

Болести. Болестите, от които родените под това число е най-вероятно да страдат, са на ставите.

Лекове. Редовно приемане на джинджифил, чесън, моркови и сухи плодове е много благотворно за това заболяване.

Съвети. Хората, родени под влиянието на това число, са щастливи и преуспяват само в материалния смисъл на думата. И все пак, общо взето, те са самотни. С явния си материализъм про­пъждат приятелите си. Трябва да се опитат да обуздаят тази черта. Нещастие е да си изолиран и те трябва да разбират, че парите не са всичко в живота. Едновременно с това имат отрицателна посока на мисълта, което прави живота с тях още по-труден. Трябва да се опитат да мислят положително и да изтъкнат в себе си всички добри качества, които има числото 1.

Скъпоценен камък, носещ щастие. Числото 14 трябва да носи диамант. (То ще може да си го позволи).

Метал, носещ щастие. Щастлив метал за родените под влиянието на това число е живакът. Той трябва да се съхранява в съд, направен от черен ахат, който да е напълно хермитезиран, за да не се изпарява живака.

Цвят, носещ щастие. Цветът, носещ щастие на числата 14, е бял.

Щастливи числа. Числата, в най-голяма хармония за родените под влиянието на това число, са:

а)  Простото число 1 и съставящите го числа 10 и 28.

б)  Простото число 5 и съставящите го числа 14 и 23. Неблагоприятни числа. Числата, лоши за числото Четиринадесет, са:

а)  Простото число 4. Това се дължи на вкоренения му песимизъм. Числото 4 е силно песимистично и когато числото 14 влезе в контакт с него, песимизмът му се извежда на преден план.

б)  Числата, съставящи числото 4, тоест  22 и 13. Благоприятни дати. Благоприятните дати за числото 14 са 5,

14, и 23 ден на месеца.

Неблагоприятни дати. Неблагоприятните дати за родените под влиянието на това число са 4, 13, 26.

Благоприятни дни. Благоприятните дни на седмицата за числото 14 са сряда и събота. Ако тези дни се паднат на някоя от щастливите дати, ефектът се усилва.

Неблагоприятни дни. Неблагоприятните дни за родените под влиянието на това число са понеделник и четвъртък.

Благоприятни месеци. Благоприятните месеци за родените под влиянието на това число са април, май и октомври.

Неблагоприятни месеци. Родените на 14 число на месеца трябва да внимават за здравето си през месеците юни, юли и септември.

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1780387
Постинги: 2128
Коментари: 13
Гласове: 149
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930