Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2015 10:21 - Нумерология - Родените на 19 /деветнадесето/ число!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 13765 Коментари: 0 Гласове:
0



 РОДЕНИТЕ НА ДЕВЕТНАДЕСЕТО ЧИСЛО

Числото 19 е диктатор. Ако разгледаме самото число, виждаме 1 + 9 = простото число 1. Това означава, че числото 9, което е властен характер, има от едната си страна числото 1, първото съставящо го, а от другата страна - сборът от двете съставящи, отново 1. И в трите числа най-важната характеристика е господството. Ето защо притежаващите числото 19 не са никога подчинени на никого, независимо от своите способности или липса на такива. При тях чертата самоувереност, която е характерна за числото 1, е преувеличена до степен на самонадеяна суета. Те се считат за първи и не допускат, че някой друг може да върши започнатата работа. Целият свят се върти около тях и всички други съображения са на втори план. Освен на себе си, те придават важност на хора, които от своя страна, им я връщат.

Родените под знака на това число никога не са доволни от това, което вече имат, независимо какво и колко - искат още и още, и още.

Бидейки обаятелни личности, способни са да наклонят мнението в своя полза само със силата на личността си. Това, от своя страна, подхранва жаждата им за власт и те ще направят всичко, за да стане тяхното, без да се поколебаят да унищожат всичко, изправило се на пътя на амбицията им. В състояние са да се снишат или издигнат до всяко равнище, за да постигнат съкровеното си желание, и използват всички средства, за да достигнат желаното. Те няма да спрат пред нищо, дори и пред убийство. Решителност и сила са ярките черти и на числото 9, и на числото 1, а в числото 19 тези черти са умножени по три.

Емоции и секс. Моделът е същият и в емоционалния, и в сексуалния им живот. Те трябва да властват, без да се замислят, че другият може да има чувства, които трябва да се вземат под вни­мание, защото самите те"са лишени от такива. Околните са просто инструменти, с които манипулират съдбините за свои цели. Завършени егоисти, в състояние са да захвърлят човека веднага, щом им е свършил работата. Емоциите нямат място в душевността им и само в ранна младост или в преклонна възраст са способни на нещо като любов. Любов тук означава любов не са­мо към другия пол, но и към приятели и хора. Ако имат любовни истории, те са през тези години, защото, когато човек е млад, той е романтичен и малко по-мек и податлив, отколкото в средна възраст, когато характерът е напълно оформен. В зряла възраст отново са по-меки, защото физическата им енергия вече е намаляла и, може би, да се надяваме, са научили някой и друг житейски урок. Сексуално е почти невъзможно да бъдат задоволени. Както вече бе казано, никога не им е достатъчно. Съществува много интересна поговорка, че "когато достатъчното е недостатъчно, всичко е недостатъчно". Може да се каже, че това е най-вярната картина на числото 19. Но тук идва числото 9. То е неспособно да изрази желанието си, защото го чувства като слабост, а числото 9 никога не проявява слабост. Затова инциатива-та трябва да дойде от другия. Но ако случайно другият -не откликва, числото 19 няма да се поколебае да използва само сила. Това е опасно число. Притежаващите го са силно сексуални и това се съчетява с факта, че нищо няма да ги възпре да вземат това, което искат, независимо от средствата, които трябва да използват.

Отрицателни качества. Самонадеяната амбиция и властният характер на числата 19 ги води до провал. Те разчистват пътя си със сила, потъпкват всякакво противопоставяне и се отнасят грубо и с приятели, и с врагове, докато останат сами. Винаги успяват, но както бе казано по-рано, нищо не е достатъчно за числото 19 и неутоли­мата им жажда за власт ги погубва. В стремежа си за повече, те пришпорват успеха, докато накрая последният се обърне срещу тях и ги унищожи. Това се отнася до всичко. Техният плюс става минус. Хармонични взаимоотношения. Както и числото 5, числото 19 е в хармония само със собствения си вид. Те са прекалено властни и тези, които се разбират с тях, вероятно го правят повече от страх, отколкото от чувства. От друга страна, тези, които ги оби­чат, го вършат със сила и вярност, които нямат равни на себе си. Твърде вероятно е тези хора да са носители на същото число.

Въпреки властта, която налагат, притежаващите числото 19 са способни да вдъхват и пълна преданост, и вярност. Те са магнетични личности, към които другите изпитват страхопочитание. Партньорите им трябва или да са им равни, или да ги превъзхождат (ако е възможно), или напълно да се подчинят. Няма средно положение. Или равни, или пълни роби.

Болести. Най-вероятните болести на тези хора са шарки и кръвно налягане.

Лекове. Такива хора трябва да си осигурят редовна диета с джинжифил и чесън.

Съвети. Честно казано, няма смисъл изобщо да се дават съвети на числата 19, защото те не приемат съвети. Ако все пак е възможно, трябва да се опитат да обуздаят своята арогатност и амбиция. Имат динамични качества на водач, всъщност са ненадминати, но тогава станат алчни и жадуват за повече власт. Започват да заграбват неща, които не са техни, и въртят и сучат, за да ги задържат. Достигат главозамайващи успехи, след което падат шеметено до самото дъно на унижението. За това са си виновни само те. Ако само можеха да са доволни от върха, който неизбежно постигат, щяха да блестят не само в своята област, но и в историята. Ако изобщо влязат в историята, те влизат като диктатори, които са били свалени от власт от същите хора, над които са се стремили да властват.

Скъпоценен камък, носещ щастие. Скъпоценният камък, носещ щастие на родените на 19 число на месеца, е топаз. Камъкът трябва да е винаги в допир с кожата.

Метал, носещ щастие. Металът, носещ щастие за родените под влиянието на това число, е цинк, който трябва да се съчетава със злато.

Цвят, носещ щастие. Червен.

Щастливи числа. Числата, в хармония с числото 19, са:

а)  Числото 1 и съставящите го числа 10 и 28.

б)  Числото 9 и съставящите го числа 18 и 27.

в)  Числото 5 и съставящите го числа 14 и 23.

Неблагоприятни числа. Никое друго число не може да бъде в хармония с тях, а всички останали числа са враждебни. Трябва да се помни, че числото 9 е последното от простите числа и включва в себе си всички други числа. Накратко, то владее всички останали числа. Причината, поради която числото 5 е в хармония с него, е, че 5 е и алчно число, макар че алчността му се органичава до пари, докато тази на числото 19 не знае граници. Това са общите им точки, ако те могат да се считат за хармония.

Благоприятни дати. Добрите дати на числото 19 са 19 и 5 ден на месеца..

Неблагоприятни дати. Неблагоприятните дати за родените под влиянието на това число са 11, 19 и 24.

Благоприятни дни. Благоприятните дни за числото 19 са вторник и събота.

Неблагоприятни дни. Неблагоприятните дни за родените под влиянието на това число са сряда и четвъртък.

Благоприятни месеци. Благоприятните месеци за родените под влиянието на това число са януари и март.

Неблагоприятни месеци. Неблагоприятните месеци за родените под влиянието на това число са май, август и ноември.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1753655
Постинги: 2102
Коментари: 13
Гласове: 148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031