Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2017 15:42 - Нумерология - Числата и броят им в имената на човека и значението им за характера му - Флорън Кембъл!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 1020 Коментари: 0 Гласове:
0



 ЧИСЛАТА И БРОЯТ ИМ В ИМЕНАТА НА ЧОВЕКА
И ЗНАЧЕНИЕТО ИМ ЗА ХАРАКТЕРА МУ

1. 1-ца Това е фината енергия, енергията на мислите, на идеите, на творчеството, способността да говориш, да работиш със словото, склонността към ораторство и оригинално творчество. Енергията на инициативата. Отговаря на въпроса: „Какво искам да направя и какво мога да направя?” Заболяват: главата, гърлото, очите.
  2. 1-те повече от 2-те Това е тип „началник”, обича да командва, да спори, да раздава съвети, има много идеи, които не може да реализира сам. Оптимист. Лесно намира изход от положението. Общителен. Бои се, че не успява, сам се саморазрушава чрез самокритика и претенции към себе си. Възможно е всички да го одобряват, но той да се самоизяжда. Творческа личност. Обича да говори, като по този начин просто изкарва енергията навън.
  3. При повече 1-ци На такъв човек главата му е като радиоприемник, включен на три едновременно програми. Често се притеснява, че не е успял да свърши всичко, което е трябвало. Той трябва да си направи план за всеки ден като подчертава 5-те най-важни задачи за деня, които непременно трябва да изпълни, а всичко останало изпълнява само ако остане време. Този човек страда от болки в главата, кашлица, хрема, заболяване на очите, гърлото, белите дробове, умора. Хората с много 1-ци са творчески натури и главоболието например могат да лекуват с рисуване, с някакъв вид домашна работа, в която влагат творчество.
   4. Ако детето е с много 1-ци, а родителите са с много 2-ки Обикновено то е мълчаливо, потиснато, затворено, което неестествено състояние. В този случай са необходими разговори с него. Рисуването също му се отразява много добре. Човек с много 1-ци трябва много да спи (особено, ако има една 2-ка), за възстановяване на енергията. Необходимо е да следи как и какво яде. Много е добре да консумира плодовете и зеленчуците цели, а не нарязани (при рязането енергията им се губи). Да не смесва много неща при хранене и да не пие вода по време на ядене. Много е полезно вечер преди лягане вземането на душ с хладка вода.
  5. 2-ка Това е плътната енергия, физическата сила, издръжливостта, волята, упорството, ината, биополето, което защитава от неблагоприятни въздействия. Живеят с постоянен вътрешен въпрос: „Какво да правя и какво мога да направя?”
  6. Повече 2-ки Човек притежава силна физическа енергия, която, ако не се изразходва започва да действа разрушително на здравето, създава напрежение, което се предава на околните. Много е важно да се изразходват чрез физически усилия, да ходят боси в къщи или сред Природата - по трева, по камъчета, да натоварват мускулите. Биха могли да пишат, да си мият ръцете със студена вода, да удрят с юмрук по стената, за да се разтоварят. Тези хора предизвикват чувство на страх в околните. Когато 2-те са много, такива хора „притискат” с енергията си, проявяват склонност към „деспотизъм” и манипулиране на другите, имат желание другите да живеят по техните правила. Хора с много 2-ки - страдат от проблеми с гръбначния стълб, ставите, краката, шипове, остеохондроза. Те са песимисти, апатични. Често изпадат в лошо настроение. Могат всичко да ядат, но трябва да се хранят, само ако са гладни.
  7. Дете с много 2-ки Затворено, в него има скрита агресия. Нужно му е повече движение и разговори.
  8. Когато 2-те са много повече от 1-те Тези хора насилствено правят „добро”. Доброто за тях е като команда.
  9. При равно количество на 2-ки и 1-ци Човек е балансиран и по-трудно се разболява.
  10. 2-те повече от 1-те Това е тип изпълнител, подчинен, работник, силен човек, който не може да седи без работа. Не обича да му задават въпроси и често отговаря на въпроса с въпрос. Чувства се добре, когато прави конкретни неща. Песимист, комплекс за непълноценност. Неувереност. Ако е в лошо настроение, всички наоколо знаят това. Много високо оценява собствения си труд, без да ценни труда на другите. Говори тежко и всяка дума е претенция. Претендира за власт.
  11. 3-ка Това е знание за всичко по малко, женска логика, която обслужва човека тук и сега, умение да се адаптираш навсякъде, способност да разбираш хората (техните мотиви за постъпки). Желание да знаеш всичко, загриженост за всичко и всички. „Аз съм като всички”.
  12. При повече от една 3-ка Тройката, това е земята, материалния живот, парите. Деца с повече тройки още съвсем малки могат да напазаруват всичко и точно да се справят с покупките и с пресмятането на парите.
  13. При много 3-ки Човек е склонен към натрупване на излишни неща - знания, вещи, килограми, камъчета, миди, книги, а също и информация. Излишните знания водят до възгордяване и той обикновено остава сам. Той казва: „Аз съм предвидлив, а не алчен”. Той трябва да си отговори на въпроса: „Какво вземам и защо вземам?” Не само в областта на материалното, но и знанията са проява на неговото искане. Такъв човек трябва да се научи да раздава с радост материалните си придобивки. Да се научи да дава и да забравя за това. Тези хора имат проблеми с храносмилането, не само на физически план, а и като смилане на информация, на енергия. Имат проблеми с червата и стомаха. Ядат безредно и алчно. Може да развият различни болести от страх (страх, че няма да има пари или че няма да има какво да ядат).
  14. Без 3-ки Отсъствие на земната логика, не живее в настоящето, а в миналото или в бъдещето. Трудно изразяване на мислите и оттам често жестикулиране. Такъв човек не го разбират или той не разбира другите. Трудно прави планове и още по-трудно ги координира съобразно условията, желанията и възможностите на околните. Не е практичен. Може да направи нещата по абсолютно нелогичен начин, но съвсем неочаквано може да постъпи много правилно. Има голяма фантазия. Непонятен е за околните, но не умее да се учи от чуждите грешки и се учи само от собствените си. Още от детска възраст започва да проявява свръхпредпазливост, която в последствие може да се развие в мнителност и страх от всичко. Може да доведе до психологични и неосновани страхове, да мнителност. Не осъзнава момента тук и сега. Необходимо е тези хора да се обърнат към самия себе си и да открият източника на страха. Понеже 3-та е израз на разбирането, на приспособяването към околната среда, при липсата й, човек има проблеми в тази насока. Дори обаждането по телефон за тях може да представлява усилие, защото се страхуват от реакцията на насрещния.
  15. Много 3-ки + психотип ІІ (втори) Сплетник.
  16. Много 3-ки и 2-ки Алчност, но не само по отношение на парите.
  17. Много 3-ки и 6-ци (много земя) Такива хора са способни да усвоят много знания за кратко време. Такива деца много бързо напредват в училище и ако в началото всичко им е интересно, то в последствие губят интерес и стават слаби ученици и нарушители на реда. На такива деца трябва да се осигури условие за развитие, а не да бъдат обвинявани, че те са лоши, а учителката е добра.
  18. 4-ка Чувство за дълг към обществото, вътрешна дисциплина, отговорност пред обществото, патриотизъм, честност пред самия себе си и пред другите, спазване на закона на обществото и на всякакъв колектив. Чрез 4-ката идват съвестта, вътрешната дисциплина. Духът.
  19. Без 4-ка Такъв човек живее по свои собствени закони. Той не зачита приетите норми и закони на обществото, защото не ги усеща, не ги разбира и му се иска да ги нарушава, дори и в дребните неща. Такъв човек често се мести от град на град и от място на място. Когато такъв човек живее, като взема, без да дава, то животът го санкционира по друг начин да даде и то повече, отколкото е необходимо, за да разбере закона за съхраняването на енергията - да не се измъква като само взима, защото така всъщност Съдбата го принуждава да дава повече. Възможно е човек без четворка да има добри свои закони и навици, но да попадне в общество, където не го приемат. В такъв случай е необходимо да намери съмишленици.
  20. При повече от една 4-ка Такъв човек служи на другите, като постоянно се чувства напрегнат и отговорен дори за неща, които него не го засягат. Той ограничава и себе си и другите да спазват законите и правилата. Той е морален, отговорен, праволинеен, не е гъвкав, липсва му мекота. Страда от чувство на вина, страх и дълг. Задачата за решаване е той да не се чувства отговорен за всички около себе си. От обръщане към обществото да се обърне към отделната личност. Много е полезно на един лист, такъв човек да напише кому и какво дължи или пък да си напише с едри букви плакат със следния текст: „Аз никому нищо не дължа и никой не ми е длъжен.”, който да чете всеки ден. В него могат да се открият всички болести на войника. Проблеми с гръбнака и ставите.
  21. Липса на 4-ка Означава неподчинение на законите, обикновено търси вината в другите, а не в себе си. Необходимо е да се научи да живее в колектив. Не води до никакви определени заболявания.
  22. Психотип I (първи) + много 4-ки Много добър началник. Организира всички и навсякъде дори когато не искат това от него. Такива хора са с големи изисквания към себе си и към другите.
  23. Три 4-ки Означава, че такива хора считат, че работата ще пропадне без тях. Те са силно обвинителни и взискателни. Алтруизмът у тях е разрушителен, защото заради делото, не виждат човека. Много често държат на думата си.
  24. 5-ца Емоционалност, външно проявление на чувствата, артистичност, естетика, сексапилност, чувство за формите на Любовта като принцип.
  25. Без 5-ца Твърд делови, хладнокръвен характер. Външното поведението на такъв човек не съответства на вътрешното му състояние. Може с тези, които обича, да се държи зле, а с тези, които не обича, да се държи любезно. В такъв човек има известен хлад, душата остава скрита и останалите хора често не го познават и разбират. При мъжа липсата на 5-ца не се забелязва силно, тъй като е прието, че той трябва да е по-сдържан. Ако е жена, не умее да привлича мъжете и често ги прави свои приятели, а не любовници. Жената без 5-ца обикновено има проблеми с децата, небрежна е към облеклото си, често е облечена спортно, без украса. Често такива хора ги обвиняват в безучастност, въпреки че те могат да направят много да другите. Децата без 5-ци не обичат да ги галят, да ги приласкават, да им правят комплименти. Ако такива хора излъжат, веднага ги улавят в лъжа.
  26. С повече от една 5-ца Много сантиментални, състрадателни, силно чувствителни хора. Артистични, но често така разиграват „театър”, че почват сами да си вярват и губят идентичността си. Истерични спрямо свои родственици.
  27. Повече 5-ци Външността на такива хора е привлекателна. Те са много емоционални и съжителството с тях е трудно, необходимо е да си контролират емоциите. Много са жалостиви, изживяват страданията на другите, но им правят лоша услуга по този начин. Необходимо е разбиране на ситуацията, причините, поради които някой е попаднал в нея, защото страдащият трябва да разбере урока, който му се дава, а не да си прехвърля товара върху човека с многото 5-ци. Човекът с многото 5-ци често сменя настроенията си, за да се разтовари. Хората с много 5-ци заболяват от: сърце, нервна система, алергии, болести на кожата, стомаха, жлъчката, панкреаса.
  28. 5-ци + II (втори) психотип Води до капризи и емоционални сривове. С такива хора трудно се живее, тъй като много често си сменят настроението. За да се разтовари психически, много е полезно за него да напише на лист хартия за какво е обиден и на кого е обиден. След като напише всичко това да отиде в банята да се облива с гореща вода, а после с хладка или студена вода. Препоръчва се той да купи малък подарък за човека, който го е обидил, да му го подари от сърце и да почувства, че му е простил истински. В случай, че живее далеко или не е жив, да запали свещ за него и трябва да се получи усещането за отпускане и покой.
  29. 6-ца Това е логиката на големите системи; в политиката това е знание за перспективата на нещата. Мъжката логика - знам едно нещо, но го знам добре, професионализъм. „Аз” като индивидуалност, зная си цената и съм принципен. Добър анализ за миналото и прогноза за бъдещето, но често изпуска настоящия момент. самооценка, аналитичен ум. Като обещае нещо не се отмята.
  30. Без 6-ца Необходимо е да цени себе си, да се концентрира върху едно нещо, а не да върши едновременно много неща. Гледат на себе си с очите на другите. Занижената или завишената самооценка, лесно се съгласяват с мнението на другите. Изпадат в паника при затруднено положение. Не цени себе си, а виждат достойнствата на другите. Не са принципни. Хората без 6-ца никога не получават благодарност от другите. Да си отговори писмено на въпросите:
1. Какво умея да правя? а. Действия, които правят всички.
б.Действия, които правя аз (творчество).
2. За какво ме обичат хората?
3. С какво аз съм по-добър от другите? - Този въпрос е за нашата уникалност. Така се изработва вътрешна опора, която не зависи от мнението на другите. Задачата е да се освободят от страха, който изпитват и да се научат да работят самостоятелно.
  31. Липса на 6-ца, а много 4-ки Може да се само разрушат, защото не отстояват това, което заслужават.
  32. С повече от една 6-ца Способност за силна концентрация и задълбоченост. Добри политици, умение да прогнозират. Често са със завишена самооценка, което ги довежда до конфликт с обществото, понеже считат, че не им се плаща достатъчно за труда. Често тези хора имат много познати, но са самотни в душата си. Високомерни са, вглъбени, наблюдателни Постоянно изучават и класифицират, но винаги сами. Много знаят, но трудно общуват с хората, особено, ако липсва 3-ка. Трябва да се научат да се сприятеляват, да се доверяват на другите хора. Да не задържат всичко за себе си. Тук важи мисълта: Когато се чувстваш нависоко, построй си стълба надолу. Хубаво е такъв човек да има домашно животно, с което да „споделя” състоянието си.
  33. Много 6-ци Това може да доведе до сектанство и фанатизъм. Често тези хора са гениални и могат да дадат на обществото големи изобретения и разработки, ако високомерието не им попречи да го направят.
  34. Три 6-ци – 666 Гениално знание, но човекът е самотник. Да се научи да общува, така, че да го обичат.
  35. 6-ца + 4-ка Означава сила на Духа. Ако липсва едното - слаб Дух.
  36. 7–ца Дар от Бога за заслуга от предишен живот, интуиция (знам как да постъпя в момента, понеже така го чувствам, но не зная защо). Интуицията е винаги индивидуално знание - за себе си, а по отношение на другите се проявява само за близки на тебе хора.
  37. Липсва 7-ца Такива хора живеят чрез логиката, разума. Живеят чрез своето действие и трябва да работят, за да поддържа покоя си. Много е важно за тях да разтоварват ума чрез медитация или по друг начин. Поне един месец да медитират на музика в легнало положение – 15 ч 20 минути. По този начин човек получава достъп до интуицията си.
  38. Две 7-ци – 77 Предчувствие, силна интуиция.
  39. Три 7-ци – 777 Ясновидство, саможертва. Такъв човек не само съчувства, но се и жертва за другите. Понякога това е добре, но понякога не е нужно, защото той може да помогне с информация, получена отгоре, а не чрез жертва, особено, ако няма 8-ца.
  40. С 3, 4 или повече 7-ци Човек се чувства като луд, защото има много и уникални познания, но те още не се разбират от другите.
  41. 8-ца Дар от Бога за заслуга от предишен живот. Успех в посока да получаваш, без да си положил усилия, късмет, подарък от съдбата, здрав авантюризъм (рискува и успява). Душата е заслужила този късмет чрез страдания и работа в предишни животи.
  42. Липса на 8-ца Човек прави всичко сам и това води до усещането, че е забравен от съдбата, а също и до завист. Ако на лице е чувството на завист, препоръчва се на лист хартия да напише, на кого завижда, за какво. Човек трябва да знае, че всичко трябва да постига с труд и да не чака подарък от Бога. Необходимо е много да работи, за да постигне успех.
  43. Повече 8-ци Обикновено води до мързел, защото техните желания лесно се сбъдват. Необходимо е да изчакат момента и да класират желанията с важност. Освен това те трябва да науча да формулират желанията си.
  44. Много 8-ци Води до успех. Такъв човек е обект на завист, която е неоснователна, понеже тези 8-ци са му дарени заради предишни страдания и усилия.
  45. Три 8-ци – 888 Това е много силен знак – „Бог в командировка”, „принц”, „ангел”. Тези хора знаят своята мисия и често се държат високомерно, играят роля на съдия. Поведението им може да бъде много разнообразно - от чисто унижение на околните (особено на родителите) до спасяването им. Това не са разглезени или разхайтени деца и родителите им не трябва да се мъчат за ги превъзпитават или потискат, а да знаят, че детето им е изпратено за изчистване на родовата карма. Напротив родителите трябва да служат на такова дете. То изтласква родителите си напред. То идва да спаси света.
  46. Много 8-ци и една 2-ка Може да доведе до лентяйство.
  47. Една 8-ца и много 2-ки Лентяйство.
  48. Много 8-ци и една 9-ца Често води до това, че Бог дава на този човек, а той не си взема това, което е предназначено за него, и изпуска възможността. Когато се сети, вече и късно.
  49. 9-ца Целеустременост, умението да си поставиш цел и да я постигнеш. На лист хартия да си записва всяко действие като отговаря на въпроса, защо правя това и как го правя. Така да работи ден след ден, за да се натрупа необходимите качества.
  50. 9-та Е началото и края и тя е много важна.
  51. Една 9-ка Човек стои, гледа и не може да избере това, което му е нужно
  52. Две 9-ки Са знание, приложено в живота, гъвкавост, постигане на целта.
  53. При четири, пет 9-ки Човек желае да гради на всички и често подвежда някого. Поставя си много далечна цел като за постигането й той не подбира средства.
  54. Много 9-ки Вижда само целта и върви по пътя към нея като в тунел. Та а губи по пътя нужното и радостта от самото действие. Преди да вземе решение за нещо да напише 5 аргумента за и 5 против, за това, което мисли да предприеме. Може да доведе до лъжа и предателство, до абсолютно не съобразяване се с интересите на другите. Обикновено те бягат, бързат, създават суматоха. Занимават се с много неща. Много вземат, но и много губят. Трябва да се научат да използват енергията, градивно, която му е дадена.
  55. Три 9-ки + ІІ психотип Човек мълчи, нищо не казва, но знае, че е прав, инат.
  56. Много 9-ки + І психотип Човек се чувства винаги прав.
  57. Две 9-ци – 99 Да си гъвкав, дипломат, хитър.
  58. Човек с една 9-ка Не успява да си постави цел и не знае какво да направи, за да я постигне. В него има известна гордост, която го кара често да губи. Той е умен, на не постига нещата в живота, защото му липсва гъвкавост. За такъв човек е важно да определи целта си и да я следва. Когато го попитате какво иска, той никога не знае въпреки ума си и познанията си.
  11. В оригинала на брошурата не е дадено описание – ГСК. 22. В оригинала на брошурата не е дадено описание – ГСК.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1775887
Постинги: 2124
Коментари: 13
Гласове: 149
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930