Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2018 12:31 - Астрология - Асцендентът или изгряващ знак!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 418 Коментари: 0 Гласове:
0



 Асцендентът или изгряващият знак!
Слънце, Луна и Асцендент в езотеричната астрология
Има два вида астролози – екзотерични астролози, които се занимават основно с личността на човека (външните събития в живота на човека), и езотерични астролози, които се интересуват основно от това каква е целта на душата на човека.

От езотерична гледна точка тълкуването на Слънцето, Асцендента и Луната се свързва със следните неща:

1. Слънчевия знак
Този знак сочи настоящия проблем на човека, той определя бързината или установеното темпо на неговия личен живот; свързан е с качеството, темперамента и тенденциите в живота, които търсят външен израз по време на тази конкретна инкарнация, и той указва на активния аспект на инстинктивния човек. Най-общо силите тук са индикатор за линията на най-малката съпротива.

2. Асцендента (изгряващ знак), Час на Раждане!
Указва на предназначението или непосредствената цел на душата в тази инкарнация. Той съдържа тайната за бъдещето и представлява силата, която, ако е използвана правилно, ще доведе човека до успех. Представлява хармоничните аспекти на живота и може да създава правилните взаимоотношения между Душата и вечността във всяка друга инкарнация. Така той сочи начина за разпознаване на силата на Душата.

3. Луната
Този тип сила сочи това, което е минало. Това следователно обобщава ограничения и настоящите спънки. Управлява физическото тяло и сочи къде може да бъде намерен затвора на Душата.

Превод от английски: http://www.mermaid-uk.net/Esotericintro1.htm

Асцендентът или изгряващият знак

Асцендентът или изгряващият знак се определя от часа на раждане. Планетата, управляваща знака на асцендента, се смята за господар на хороскопа. Асцендентът показва нашия външен облик – как се изявяваме във външния свят. Ние имаме нужда да осъзнаем как да изразим нашата вътрешна същност – способности и таланти пред външния свят. Асцендентът е точка на осъзнаване за това как да използваме нашата вътрешна същност – нашия потенциал, когато се изявяваме във външния свят. Чрез асцендента ние се проявяваме във външния свят. Той е филтър за това, което съществува във външния свят, колективната карма, което трябва да преработим със своето съзнание и след това да го приложим в личния си живот и обществото. Така асцендентът се превръща във врата за разбиране и осъзнаване на реалността.

Асцендентът показва нашата същност, нашето его, нашата идентичност, посредством която можем да бъдем себе си. Колкото повече може да изразим от себе си чрез своя асцендент във външния свят, толкова по-богат ще става нашия живот. Ако човек използва правилно своя асцендент, той ще се чувства близо до преживяванията си и в същото време ще стои на разстояние от преживяванията на другите, няма да поглъща вредните вибрации от външния свят.

Ако човек остане изцяло под влияние на асцендента си, тогава нищо от това, което възприема от външния свят няма да разклати неговата стабилност. Но, ако възприеме себе си под влияние на другите, когато вижда себе си през очите на другите, тогава той ще гради своята сигурност под чуждо влияние, няма да бъде себе си, няма да се чувства щастлив. Външният свят непрекъснато се променя, съзнанието на човека непрекъснато се променя. Това означава, че неговите действия ще трябва да са в съответствие с промените настъпили във външния свят. За да може човек при това положение правилно да действа чрез своя асцендент, трябва да се съобразява с обективно променящата се околна среда.
Асцендентът показва кармичния път, който е избрала нашата душа във всяко ново въплъщение, но как ще премине по този път, зависи от свободната воля на човека, от изборите, които прави всеки ден.

Асцендентът играе много важна роля в осъществяване на нашето кармично предназначение. Чрез асцендента ние се проявяваме във външния свят. Когато човек използва асцендента си правилно и мъдро, той може творчески да приложи своята воля във вечно променящия се свят. В противен случай той ще живее под влияние на колективната карма и няма да има контрол върху собствения си живот.

чрез: Димитър Хаджийски



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1774171
Постинги: 2123
Коментари: 13
Гласове: 149
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930