Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2018 15:27 - Нумерология - Базови числа!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 421 Коментари: 0 Гласове:
0



 НУМЕРОЛОГИЯ - БАЗОВИ ЧИСЛА!
1- Най-независимото число. Девиз – бъди. Единицата е началото, творческата сила, от тук тръгва всичко. Тя се свързва със СЛЪНЦЕТО, това е жизненият дух, център на енергията, в частност – в нашата слънчева система. Единицата по природа е активна и отдаваща, символ на независимостта, новаторството. Отговаря за дясната страна, мъжкото начало.
2- Най-дипломатичното число. Девиз – миротворец. Съчетание, двойственост, положителен и отрицателен полюс, мъж и жена. Вътрешна готовност към сътрудничество, хармонично партньорство, дава дипломатични способности и умение да изслушва и възприема мнението на другия. Две се свързва с ЛУНАТА – подсъзнанието, колебанието, приливите и отливите. Всичко това пробужда съвестта ни (но това не е съвестта) и подтиква към избор. Отговаря за лявата страна, женското начало.
3- Най-оптимистичното число. Девиз – радост. От съединението на едно и две се ражда три – образува се триъгълник, който символизира вечността. Тройката мечтае и мечтите и стават реалност. Три се свързва ЮПИТЕР - вътрешна устойчивост благодарение на която, може да се прояви външна активност. Това е пазителя на светлината, радостта, щастието, детския ентусиазъм и любов към разкоша. След искрата на №1 и баланса №2 идва ред на развлеченията - №3. Тройката това е миналото, настоящето и бъдещето; майката, бащата и детето; раждането, живота и смъртта, а и добрия късмет.
4- Най-практичното число. Девиз – съзидание. Четворката е първата висша изява на материята, отваряме триъгълника за да образуваме квадрат. В него се съчетават – духа, душата, ума, тялото. В оградата на квадрата човек усвоява първите си уроци. Свързва се с планетата – УРАН, неговото значение – знание, добра памет, интелект, развита интуиция. Две на квадрат, два пъти Луна – източник на колебанието, която вече става проводник и тук са бързите изменения ( непредсказуеми ) и рамките ще се разтворят за да образуват след това звездата. Четворката притежава ключа към всичко, което е свързано с формата, плановете, идеите и дава основата за устойчиво съществуване на всичко съществуващо.
5- Най-динамичното число. Девиз – прогрес. Стремеж да разберем какво има извън квадрата. Петте стихии – дърво, огън, земя, метал и вода. Разтворена длан; известния на всички канон на Леонардо да Винчи (човешка фигура разположена в петолъчна звезда ). Пентаграма има достатъчно количество вътрешни връзки, които дават вътрешна динамика и живот. От друга страна устойчивост, чрез която се проявява външна активност и разширение, разпространение. Пентаграма е символ на еволюцията и дегенерацията:
- Възможност за свободно развитие в рамките на закона.
- Човек става подобен на Твореца в нашия ограничен живот, ако се използва тази звезда обърната – с двата лъча нагоре, то човек активно деградира.
Числото пет се свързва с планетата МЕРКУРИЙ – знание, добра памет, интелект, развита интуиция. славата, дълготрайните пътувания, общителността, милосърдието, политическата власт.
6- Най-любвеобилно число. Девиз – любов. Завършеност в своята полярна противоположност - звезда с шест лъча и към създаване на обем към самия себе си чрез вглъбяване – куб. Шест това е кристала, тъй като работим с равнината - среза на кристала. Звездата с шест лъча представлява абсолютна хармония и статика. Шестицата се свързва с планетата – ВЕНЕРА, която олицетворява любовта и красотата, изкуството.
7- Най-духовното число. Девиз – разбиране. Акумулира знания и мъдрост, дарява ни с наблюдателност, концентрация, медитативен интелект. Седмицата е ориентирана към себе си. Това са природени учени, философи, проповедници, мъдреци. Седем е великото космическо число – седем са дните на седмицата, седем са цветовете на дъгата, седем са нотите, седем са основните планети – Слънце, Луна, Марс, Меркурий, Юпитер, Венера, Сатурн. Звездата със седемте лъча е известна като звездата на Маговете. Седем се свързва с планетата – НЕПТУН - планета на тайнството, на отражението, на огледалото - водата. – символизира усърдие, благоразумие, дисциплина , порядък, вярност.
8- Най-ориентираното на резултат число. Девиз – разсъдливост. Човек борави с формата и материята, и заради нейната плътност може да изгуби духовното значение, което е открил в седмицата. Осмицата се свързва с планетата – САТУРН тук е заложен закона за преобразуването, възможно е спонтанно да излезем от линейното направление на времето, реалността. С осмицата започва освобождаването, но тя все още не е свободата. В китайската митология осем безсмъртни стареца са се превъплатили на земята в учители. В Дзен будизма първото число е 4 – Уран - проводник, а второто число е 8 –Сатурн – двустранен проводник, от земята към небето и от небето към земята. Това се изобразява като две мълнии – древния символ на Уран. Още представлява Луна на степен Марс – две на трета степен – т.е. душата самопроизволно се освобождава чрез импулс.
9- Най-хуманното от числата. Девиз – опрощение. Работа и готовност за саможертва без умисъл за възнаграждение. Изключително състрадателни, съзнателни и идеалисти. Числото девет се свързва с планетата МАРС - символизира усърдие, благоразумие, дисциплина , порядък, вярност. Ако седмицата е земния свят и пътя, който извървяваме в него чрез духовно осмисляне, то девет е матрицата ни в космоса – там откъдето идваме и накъдето отиваме – вселенската хармония. Девет се свързва и с Млечния път – има поверие, което гласи, че ако човек силно желае нещо, в съня си трябва да се отзове на Млечния път да си го пожелае и то ще се сбъдне. Девет е Марс на степен Марс – ето защо Нептун ни дава възможност да придобием невероятни сили и астрално могъщество.
0- Нулата се явява противовес на безкрайното множество на числата, а да си представим безкрая наистина е сложно. Трябва да ни просветне нещо в главата, в сърцето и чак тогава може би, ще разберем и нулата. В символиката си тя отива назад, към началото на всички неща. Ще Ви предложа едно от определенията за Бога дадено от Блез Паскал “ Бог е кръг, центъра на когото е навсякъде, а окръжността никъде “. Абсолютния божествен статус - от метафизическа гледна точка, нулата се проявява в нейното взаимоотношение с другите числа. Свързва се планетата Плутон.
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1753894
Постинги: 2102
Коментари: 13
Гласове: 148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031