Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2018 09:32 - Източен Календар - 2018 година на жълтото Куче - 16.02.2018!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 353 Коментари: 0 Гласове:
0



 2018 – годината на жълтото Куче - 16.02.2018!
Наближава второто новолуние след зимното слънцестоене, а с него и началото на новата година според източния зодиак. Особеното през 2018 година е, че второто новолуние съвпада със слънчево затъмнение. Това се случва веднъж в рамките на 9-10 години.
Последните съвпадения на слънчево затъмнение с началото на източната нова година е имало на 16 февруари 1980 година,пълно слънчево затъмнение в началото на годината на бялата/метална Маймуна, на 27 януари 1990 година, пръстеновидно слънчево затъмнение бележи началото на годината на белия/метален Кон.
След десет години, на 5 февруари 2000 година частично слънчево затъмнение съвпада с началото на годината на бял/метален Дракон. През 2018 година започва серията на земните знаци в ян- проявление, на жълтото Куче и на жълтата Маймуна,която започва на 26 януари 2028 година с пръстеновидно слънчево затъмнение, на 16 януари 2037 година,частично слънчево затъмнение в началото на годината на пурпурната/огнена Змия…
На 16 февруари 2018 г., петък, след като Слънцето и Луната се срещнат в 27 градуса Водолей, започва годината на Кучето. След годината на огнения Петел, ни предстои да преминем през годината на жълтото Куче.
След двете години, подвластни на елемента -огън, 2016 и 2017, огнената Маймуна, ян проявлението на огъня и огненият Петел – неговото ин проявление, в които в света имаше много напрежение, локални войни и страх от избухване на трета световна война, сега идва промяна.
Навлизаме във владението на елемента земя, годините завършващи на 8 и 9, съответно на жълтото Куче 2018-та и на златния Глиган – 2019. Годината на жълтото Куче 2018 е ян-проявлението на елемента земя, а годината на златния Глиган-2019, земното ин-проявление.
Годината на жълтото Куче продължава от 16 февруари 2018 година до 4 февруари 2019 година.
Родени в предишна година на жълтото Куче са тези, родени от 18 януари 1958 година до 7 февруари 1959 година.
Кучето е единадесетия знак в китайския зодиак, петият от втората половина на цикъла на дванадесетте разклонения. Този цикъл е 12 годишен и започва с годината на Плъха, която за последно бе през 2008-ма. Кучето от източния зодиак съответства на западния зодиакален знак Везни, най-дипломатичния и стремящ се към баланс. Така в световните процеси се прокрадва очакването за мир, разбирателство и успокояване на страстите през годината на жълтото Куче.
В годината на жълтото Куче ще се вълнуваме повече от прояви на защита на честа и достойнството както на отделния човек, така и на цялата нация. Ще се ценят откритото поведение пред задкулисните машинации. Разследването на злоупотреби с власт и служебно положение ще предизвикват широк отклик в обществото, ангажиращи вниманието на много хора за дълго време. Нетърпимостта към лъжата и манипулациите на управниците ще става все по голяма и ще обединява все повече хора за противодействие.
Кучето е известно със своята преданост към семейство и приятели, и в същото време то е нападателно и агресивно към чуждите и неприятелите. Кучето е олицетворение на съчетаването на противоположностите, на баланса между ин- и ян- импулси и поведение, но едновременно с това е готово да стига до крайности. Така процесът на разделение на наши и ваши може да не се задълбочи, но ще се запази като такъв в световен мащаб в рамките на годината.
Годината на Кучето за родените в годината на Плъха (1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)
За родените в годината на Плъха 2018-та, годината на жълтото Куче е относително добра. На някои ще се наложи да преодолеят личните си страсти и предпочитания, да отдават повече време на колективни дейности. Егоцентризмът, характерен за Плъха, ще трябва да отстъпи на заден план. За да имате успех, работете в екип, не жалете сили и енергия в името на групови начинания. Ценна придобивка за вас през годината ще бъде намирането на приятел, на който можете да разчитате- лоялен и верен. Поддържайте позитивно настроение, не критикувайте без причина и ще имате подкрепата на повече хора за своите дела. Бъдете пестеливи, но не и скъперници. Трудът ви ще се осребри през втората половина на годината. Можете да разчитате на познати и приятели, родени в годината на Дракона, Маймуната, Кучето и Тигъра.
Годината на Кучето за родените в годината на Бика (1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)
За родените в година на Бика 2018-та, годината на жълтото Куче отправя предизвикателства. В много отношения вашата упоритост и трудолюбие ще бъдат в основата на високите резултати. Имате подкрепата на определени, важни за вас, хора. За да разширите кръга от приятели и поддръжници, бъдете честни и открити в отношенията. Задкулисието и прехвърлянето на отговорност не се фаворизират в годината на жълтото Куче. Ще ви се налага да правите компромиси, да отстъпвате от твърдата си позиция в името на разбирателството и постигането на общите цели. Важно е да укрепвате семейните връзки, да се отзовавате на нуждите на родители и роднини, така ще затвърдите житейските си опори. Във финансово отношение годината е добра. Можете да разчитате на приходи и придобивки не само резултат на собствения труд, но и на доброто стечение на обстоятелствата. Ще ви помагат хора, родени в годината на Глигана, Петела, Заека и Змията.
Годината на Кучето за родените в годината на Тигъра (1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)
Родените в година на Тигъра през 2018-та, годината на жълтото Куче обещава високи постижения. Тигърът се чувства комфортно в годината на Кучето. Високите идеали, ентусиазмът и волята за успех ще са ви в подкрепа на всяко начинание. Едно от условията е да не се отказвате да търсите най-доброто за себе си. Ако не ви устройват условията в работа, в която сте се задържали достатъчно дълго, сменете я. Ако приятел ви предава, разделете се с него. В годината на Кучето, за да бъдат здрави и трайни отношенията, се изисква откритост и почтеност и от двете страни. Стремете се към самостоятелност, работете за себе си, създайте собствен бизнес. Можете да разчитате на подкрепата на хора родени в годината на Коня, Дракона, Кучето и Плъха.
Годината на Кучето за родените в годината на Заека (1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)
За родените в година на Заека 2018-та, годината на жълтото Куче, дава много възможности. Ще успеете да възстановите част от загубите и щетите от предходната година, да стъпите на стабилна основа, да преживеете една успешна година. Вашите качества на добър съветник и приятел ще бъдат ценени високо и ще ви отворят много врати. Умението ви да разбирате хората и да бъдете дипломатични привлича към вас подходящите партньори. Всички благородни начинания и такива с благотворителна цел ще ви носят както морално удовлетворение,така и затвърждаване на професионалните позиции. На финансовите също. Годината е добра за бизнес и разгръщане на творческия потенциал. При мнозина ще се увенчаят с успех личните планове за семейство и деца. Успешно партньорство ще успеете да създадете,намирайки подкрепа у хора родени в годината на Овцата, Глигана, Змията и Бика. Годината на Кучето за родените в годината на Дракона (1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)
За родените в година на Дракона 2018-та, годината на жълтото Куче, отправя много предизвикателства. Драконът и Кучето не си хармонират тъй като се намират в противоположни зони на източния зодиак. Бъдете внимателни с какви хора се обграждате, на кого разчитате, на кого се доверявате. Служебните отношения изискват повече разбиране и търпимост. Бизнес начинанията ще ви носят успех, ако не прибързвате в действията си, но също така, ако се отнасяте с повече уважение към труда на хората, с които работите, не пестите заслужените похвали и награди. В личния живот са възможни недоразумения и проблеми, заради некоректно отношение от ваша страна и разкриване на тайни. Есента и зимата на годината ще бъдат много по-благоприятни, ще внесат хармония и резултатност в живота ви. Хора, които могат да ви бъдат опора и подкрепа са от тези, родени в година на Плъха, Маймуната, Коня и Тигъра.
Годината на Кучето за родените в годината на Змията (1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001,2013)
Родените в година на Змията през 2018-та, годината на жълтото Куче, ще имат немалко предизвикателства. За да успявате ще ви се налага да проявявате различни страни от характера си по специфичен начин. В годината на Кучето се ценят откритите отношения и директно заявената позиция. Тук има много какво да учите,за да намерите баланса. Прекалената откритост ви прави уязвими, но в определени моменти ще ви помага да намирате подходящите хора за подходящата ситуация, както и да заявите своята уникалност и невероятни умения. Във финансовата сфера бъдете внимателни на кого доверявате информация и очаквания. Ценете безкористната подкрепата, която получавате от най-близките си хора. Бъдете на разположение на тези, които имат нужда от вас. За личния живот годината е добра. Свободните сърца имат шанса да срещнат сродна душа и да развият трайна връзка. Ползотворни взаимоотношения ще можете да имате с хора родени в годината на Вола, Петела, Овцата и Заека. Годината на Кучето за родените в годината на Коня (1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)
За родените в година на Коня 2018-та, годината на жълтото Куче, предстои успешна година. Годината на Кучето предлага отлични възможности да изразите вашите таланти, да намерите разбиране и подкрепа за начинанията си. Бъдете винаги напред в плановете си, предвиждайте и насочвайте в желаната посока събитията. Предстоят ви интересни запознанства, много възможности за пътувания и опознаване на нови места, и различни култури. Годината е добра както за индивидуални начинания, така и за съвместен бизнес. Ще се радвате на приятелска подкрепа, на съпричастност и съдействие на проектите ви. Отношенията в брака имат всички условия да бъдат хармонични и съзидателни. Свободните сърца ще се радват на внимание и голям избор, като мнозина в последните месеци на годината ще бъдат вече обвързани. Успешно партньорство ще имате с хора родени в годината на Тигъра, на Кучето, на Дракона и Маймуната.
Годината на Кучето за родените в годината на Овцата (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)
За родените в година на Овцата 2018-та, годината на жълтото Куче e изпълнена с възможности, но и с много предизвикателства. Кучето и Овцата не си хармонират, затова бъдете внимателни през тази година с начинанията. Обмисляйте важните промени в живота си в детайли, като се водите повече от разума, отколкото от емоциите. Мнозина имат шанса да сменят работното си място. С това идват повече грижи и натоварване, но и възможността да научите нови неща, да тръгнете в нова посока, такава която отговаря на знанията и уменията ви. Семейството, отношенията с брачния партньор и с децата ще бъдат най-ценни през тази година. Изграждането и затвърждаването на доверието помежду ви изисква усилия, но си струва,заради сигурността която получавате. Годината е добра за сключване на брак, но е от голямо значение да подберете подходящото време за тази важна житейска стъпка. Съдействие и подкрепа имате от Овцата, Заека, Петела, Змията и Глигана.
Годината на Кучето за родените в годината на Маймуната (1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)
За родените в година на Маймуната 2018-та, годината на жълтото Куче е благоприятна за личностно развитие. Имате потребност, но и възможности да преминете на ново ниво на познание. Търсете начините и формите на обучение, които са най-подходящи за вас. Бързият ви ум и многостранната надареност са стабилни предпоставки да развиете способностите си. Работете върху себе си през пролетта, за да събирате плодове през есента, последните месеци на годината ще бъдат за вас най-резултатни. Изразходвайте енергията си пестеливо, обръщайте внимание на здравето си, щадете нервната си система. Във финансово отношение годината на Кучето изисква повече сдържаност в разходите и внимателно проучване на плюсовете и минусите за всяко бизнес начинание, за което трябват повече средства. При недоглеждане има риск от загуби през летните месеци. Можете много да научите от хора родени в годините на Плъха, на Дракона, на Кучето и на Коня.
Годината на Кучето за родените в годината на Петела (1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)
За родените в година на Петела 2018-та, годината на жълтото Куче, е изпълнена с новости и радостни преживявания. Много събития ще подхранват самолюбието ви, поставяйки ви в обкръжението на хора, които цените и следвате. През пролетта и лятото някои ще имат житейски обрати, които ще изменят из основи житейския им път. Възможно е да имат материални измерения, напрегнати отношения с родственици, проблеми около наследства и имоти. Ще се налага да отделяте много време и да влагате много енергия в това да задържите постигнатото в предишните години. Подкрепата от приятел/и ще дойде навреме и по най-адекватен начин. Имате поддръжката и на членовете на семейството и това е по-важно от: „какво ще кажат хората?“. Търсете съдействие от хора, родени в годината на Бика, на Змията, Глигана и Овцата.
Годината на Кучето за родените в годината на Кучето (1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)
За родените в година на Кучето 2018-та, годината на жълтото Куче показва, че навършват възраст кратна на 12 – и са на 12, 24, 36, 48, 60, 72 или 84 и т.н. Изкачвате още едно юпитерово стъпало от 12 години, станали сте по-мъдри и умели в изкуството на живота. Това е най-добрата година в този цикъл на промените. Очакват ви и предизвикателства. Вашият идеализъм не се приема добре от всички, които срещате в живота си. Изискванията ви за чест и благородство също. Но свят широк, хора различни, с повече усилия ще намерите своята среда, приятели и партньори за цял живот. Служебните дела вървят по възходяща линия, приходите са добри. Ако не ви допадат работните условия,сменете работодателя. При проблеми с брачния партньор обаче, се борете дори ако има и най- малка надежда за преодоляването им. За да успявате, обединете усилията си с хора, родени в годината на Коня, Кучето, Тигъра, на Плъха и Маймуната.
Годината на Кучето за родените в годината на Глигана (1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)
За родените в година на Глигана 2018-та, годината на жълтото Куче, носи поощрения. Бъдете смели и предприемчиви! За да успеете в начинанията, изяснете си добре целите, уточнете приоритетите си, не разпилявайте енергията си в много посоки. В материално отношение годината на Кучето ви носи придобивки по различни канали. Някои ще получат повишение на заплатата, други наследство или финансова помощ от роднини, а трети и двете. По-силен период в това отношение са месеците от май до ноември. Материалната сигурност ще подпомогне взимането на решение за обвързване. Брачните двойки ще се радват на нов дом, и нов член на семейството. Трайни работни и лични отношения можете да създадете с хора родени в годината на Заека, Овцата, Бика и Петела.
Муси Дачева
http://www.temura.net/2018-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D1%8A%D0%BB%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5/
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1775764
Постинги: 2124
Коментари: 13
Гласове: 149
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930