Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2019 14:48 - Нумерология - Загадките на числото 12 -
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 263 Коментари: 0 Гласове:
0



Facebook Gerry Gerogova
https://www.facebook.com/ggergova

https://www.facebook.com/groups/468710533525168/

Загадките на числото 12

- Линда Гудман - Звездни знаци -

Исус Христос си избира 12 ученици (в живота му отново се появява простото число 3). Като всички духовни водачи и техните последователи, той е 13-ият, или Учителят. Всеки от 12-те апостоли въплъщава един от 12 Слънчеви знака.

13-ят е Учителят, научил се да съчетава достойнствата на всеки от 12 Слънчеви знака и да надмогва отрицателните им страни. 
Учителят носи в себе си смелостта и невинността на Овена, търпеливостта и стабилността на Телеца, разностранните интереси и пъргавия ум на Близнаците, чувствителността и стремежа да закриля другите на Рака, благородството, щедростта и любовта на Лъва, тънката прозорливост на Девата, честността и справедливостта на Везните, дълбоките познания на Скорпиона, почтеността и идеализма на Стрелеца, издръжливостта и мъдростта на Козирога, пророческата дарба и широките възгледи на Водолея, състраданието и духовното просветление на Рибите.

Научил се е да преодолява сприхавостта и припряността на Овена, вироглавството на Телеца, безотговорността на Близнаците, страховете и собственическото чувство на Рака, високомерието на Лъва, дребнавостта и критикарството на Девата, нерешителността на Везните, стремежа на Скорпиона да отмъсти на всяка цена, нетактичността на Стрелеца, студенината и амбициозността на Козирога, непредсказуемото поведение на Водолея, уклончивостта, плахостта и лъжовността на Рибите. 
Сега разбрахте ли защо числото 13 (Учителят) всъщност изобщо не е „фатално", както погрешно смятат повечето хора?
Според преданието всеки апостол (ученик) е олицетворявал и доброто, и лошото на даден Слънчев знак. 
Пак според преданието Петър, както вероятно се досещате, е бил невъздържан пламенен Овен. (Вече не помня кой е бил Лъв, но след като не е Петър, значи той е имал асцендент или Луна в този знак!) Клетият Юда е бил Скорпион в лошите му проявления. Йоан, любимият ученик, е бил Риби, Тома Неверни - Дева, и така нататък.
Павел е бил Близнаци, което напълно се връзва. Бил е толкова сладкодумен, имал е такова дарслово, та е изпълнил почти невъзможната задача да убеди юдеите, че обрязването е задължително „условие за тяхното избавление", а неюдеите - че това не е задължително, за да се спасят. Прочетете посланието на Павел до Римляните - Глава 2: 25-29, за да се уверите колко хитроумно е преодолял това противоречие. Лично аз се смея винаги когато се връщам към тези белязани От пъргавия му ум редове, в които личи типичната за Близнаците двусмисленост. Е, от нас да мине, нали каузата му е била свещена!
Някои изключително умни и тачени метафизици от древността са твърдели, че Йоан Кръстител е пророк със Слънчев знак Скорпион и асцендент или Луна в пламенния Стрелец, а спор няма, че е бил болезнено откровен и сладкодумен. Като знаем какъв особняк е бил, сто на сто е имал в хороскопа си и няколко планети във Водолей.
Пак според същите езотерици учени Мария, майката на Исус, и Мария Магдалена също са Овен, има и доста книги написани от астрономи (опитвам се да открия една от тях препоръчана ми от моя гуру), които твърдят, че Исус Христос (макар и в крайна сметка да е Повелител на всичките 12 Слънчеви знака) по рождение е Лъв, тъй като в различните календари и съвременни, и от миналото, има множество грешки. Авторите изтъкват, че освен тези открити от тях грешки няма как Ангелът да се е явил през зимата на пастирите, изкарали своите стада. Според астрономите е най-вероятно пастирите да са излезли по хълмовете и възвишенията край Йерусалим, Назарет и Витлеем в края на юли или през август и това е само едно от множеството изброени от тях доказателства, че Исус е роден под знака на Лъва.
Техните изводи са в подкрепа и на вдъхновеното откритие на Рудолф Щайнер, че Дева Мария и Мария Магдалена са късчета от душата, духа, или Висшето „Аз" на Изида, сродна душа на Озирис, който е бил убит и съсечен на 14 парчета от брат си Сет, - тъй като според преданието всеки път, когато някое „парче" от духа, или душата на Озирис се прероди, то се вселява в човек от зодиакален знак Лъв. Пак според преданието Исус Назорей е едно от 14-те преродени късчета от Озирис (наричан бог на Слънцето), а „двете Марии" всеки път се прераждат под знака на Овена, управляван от Марс. Във всяко свое прераждане „двете Марии" са и майка, и спътница на всяко от превъплъщенията на 14-те парчета от Озирис. Двама от моите гурута ми обясниха как това пророчество трябва да бъде тълкувано в смисъл, че или Слънцето, или асцендентът са в Лъв, и във втория случай, че или Слънцето, или асцендентът са в Овен.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1753475
Постинги: 2102
Коментари: 13
Гласове: 148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031