Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2020 09:33 - Нумерология - Символика на числата за 2020/22/4 г.
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 293 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.03.2020 09:47


Нумерология и символика на числата за 2020 година!
 
2020/22/4 - година, ще се проявява в две посоки:
20 - Чистилище, за неосъзнатите души,
20 - Пробуждане, на съзнанието за осъзнатите души!  


Кармичво влияние! 20 - "Пробуждането" "Освен че е наричано “Пробуждането”, това съставно число е изобразявано от древните халдейци и като “Съдът”. В определен период от живота си човек с число 20 изживява мощно пробуждане, което му носи нови цели, намерения и амбиции - призовава да действате в името на някаква велика кауза или идеал. Неговите планове могат временно да се натъкнат на спънки, които да забавят осъществяването им, те обаче ще бъдат преодолени, ако той се учи да е все по-търпелив (предизвикателството на числото 20) и да вярва все повече в силата си да преобразява света наоколо. 20 носи благословията на ярките пророчески сънища, а също и способността човек да осъществява добрите от тях и да предотвратява сбъдването на лошите. Това число не е материално, ето защо не се надявайте да постигнете чрез него финансов успех. Но който е доволен от вибрацията на 20, рядко обръща внимание на материалните въпроси. За него парите не са важни - а като цяло 20 му осигурява достатъчно средства, за да задоволи най-насъщните си нужди."
2020/22/4!
22 (11+11) - Господарско/Царско число с висока вибрация, и с въздушен елемен - Въздух/вятър!  
4 (2+2) - число на Планетата Уран /водолей/! 4 е с въздушен елемент - Въздух/вятър! Представлява оригиналността, независимостта, новаторските и творческите способности, нервността, жизнеността.
Уран ни подтиква към новаторство и експерименти. Това е планетата на неочакваните промени, на бунтарството и на стремежа към оригиналност и различност. Уран провокира хората да подчертават своята индивидуалност и да се отличават от другите. Според зодиака, планетата управлява зодия Водолей.  

Кармично влияние: 22 - "Покорство, предпазливост"

"В древността 22 е било изобразявано като “добър човек, заслепен от глупостта на другите и носещ на гърба си раница, пълна с грешки”. В това изображение той като че не предлага закрила срещу кръвожадния тигър, готвещ се да му се нахвърли. Това число ви предупреждава да не изпадате в заблуди и да се пази от измама. Символизира добър човек (или цялост), живеещ в рая на глупците, мечтател, който се буди само когато е изложен на опасност, и то често когато вече е късно. Ако имате това число, трябва да се пазите от погрешни преценки и да не се доверявате на хора, които не го заслужават. В случай, че 22 е вашето число на раждане, трябва да сте предпазливи и внимателни, и в професията, и в личния живот. Кармичното ви задължение е да сте по-нащрек, да се преборите с “духовната” леност и да създадете у себе си духовната “нападателност” - да намерите приложение на силата си да променяте нещата и да предотвратявате провала просто като вярвате в своя успех. След като осъзнаете и приложите тази своя лична отговорност, ще станете господар на събитията, вече няма да сте заслепявани от глупостта на другите и ще постигнете целите и мечтите си."  

ЧИСЛОТО 22
Универсално значение. Това е число с универсално значение. Преди всичко е символ на земята, на твърдата материя. Това число винаги се е считало за свещено, царско число. Абсолютна квадратура. Символ на съзиданието. 22 са картите на тарота - символ на сигурността, предсказание за бъдещето. Това е женско число, пълно с интуиция и гаранция. Еврейската азбука също има 22 букви, които са основата на кабалата. Това число е свещено не само за евреите, но и за питагорейците. То е пълна завършеност на абсолюта, число на Господа.  
Символи. Уран, картите на тарота, които съответстват на келтс-ките легенди за непобедимия меч и вълшебно копие на Граал, можещ за изхрани цялата армия, а така също - и камък на съдбата.  
Знак. Тетраграматон, пресечен куб.  

4 - Ниска вибрация 4 - с труд с усилие, и преодоляване на външни препятствия, пречки, спънки и вътрешни ограничения, предразсъдъци, страхове, и опасения.

ЧИСЛОТО 4
Универсално значение. Четири винаги е смятано за свещено число и в много древни култове името на Бога винаги се състои от четири букви - Аллах (арабски), Адад (асирийски), Амон (египетски), Итга (татарски), Есар (турски). Това е числото на твърдата материя, светът, Земята, институцията.
Четири са основните посоки на компаса, сезоните, елементите (земя, въздух, огън и вода), ветровете. Това е женско число, число на сигурността.
Четири не е вдъхновяващо число и дори някои го наричат най-примитивното от всички числа. 
Четири са необходимите точки, за да бъде построен тетрахедронът.
Личността също има четири аспекта - физическо тяло, астрално тяло, душа, и дух.
Четири са и основните функции - сетивност, чувствителност, логическа мисъл и интуиция. Материята също има четири аспекта - минерален, газообразен, животински и растителен.
Символи. Уран, картите Таро, които съответстват на келтската легенда за непобедимия меч, вълшебното копие, Граала, който може да изхранва цяла армия, и камъка на съдбата. Още - канделабъра менорах, тоягата на Аарон (която се превръща в змия), каменните плочи на завета и урната, която съдържала манна небесна.
Знак.
Квадрътът и по сходство кубът и тесарактът.  

Всяко число може да се включи в таблицата от 1 до 9. 9 е човешкият цикъл, който е " малката вселена", защото от 1 до 9 се изчерпват всички знания и опит, на които човек е способен.
Девет слънчеви месеца са необходими, за да се роди детето; 9 е квадратът (човекът) на триадата (30 години); науките се свеждат до 9 термина; изкуствата се управляват от 9 музи; речта се разделя на 9 граматични части. Ако 9 се прибави към кое да е число, новото число (редуцирано до едноцифрено) остава неизменно; ако 9 се извади от по-голямо число, числото на резултата е първоначалното (сборът му сведен до единично число); 9 + 5 = 14 (1 + 4)= 5; 25 - 9 = 16 (ако сведем 25 до единично число - 2 + 5 = 7, по същия начин 1 + 6 = 7). И в двата случая 9 остава незасегнато и е завършено по отношение на обикновените изчисления, които човек прави. 10 сборът е пак 1, но на по-високо ниво, защото означава връщане към единството, от което се ражда всичко.
В номерологията ние редуцираме 10 към 1, но помним, че не е 1, а 10.

Има обаче две числа извън цикъла на 9, които не се редуцират в номерологията.
Те са 11 и 22. Тези числа се наричат Господарски и не съвпадат в по-ниското си ниво с 2 (1+1) и 4 (2+2).
Онези хора, които имат господарски числа в името или в рождената си дата, трябва да знаят, че са надарени с лидерски качества и вдъхновение, които болшинството хора не притежават. Мисията на тези две числа е служба на човечеството. Те са дадени само на многократно прераждалите се, чийто опит ги прави годни за господство и водачество.
Това са числа с високо напрежение и голяма мощ, трудни за изпълнение в живота поради строгите си изисквания.

11 е мистикът, мечтателят, непрактичният съзерцател. Той живее в облаците и получава своите идеали и видения от по-висшите сфери. Обикновено е ясновиждащият и ясночуващият, макар че никога не го съзнава. В негова власт е да даде на света откровения, за които може да получи, но може и да не получи наградата си на земята. Ако не търси нищо за себе си и обрече своя живот на човечеството, би могъл да спечели голяма слава, защото вибрацията на 11 е електрична и се разпространява. Ако преследва слава, той може да бъде ударен от собствената си светкавица.
11 обикновено има слабо отношение към времето, мястото или обстоятелствата, защото витае в облаците, където тези неща се подчиняват на различен ритъм от този, с който сме свикнали.
11 е много неподходящ за всекидневен другар и господар, защото е пратеник и глас на боговете.
22 е практичният идеалист, който е познал видението на 11 и има силата да го приложи на практика за осезателна употреба и полза на човечеството. Той е материалният господар, който прави грандиозни планове и постига забележителни резултати.
Поради бързите вибрации, тези две числа не е изключено да причинят лудост у онези, които не са достатъчно уравновесени да се справят с тях.
Никога не редуцирайте 22 и 11, когато се явят като краен резултат на Личното ви число, или Път на живота или съдбата. Когато са само част от общия резултат, а не самите те резултат, никога не пренебрегвайте качествата им, употребявайте ги редуцирани за удобство, но ги четете пълни в крайното число.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1784131
Постинги: 2131
Коментари: 13
Гласове: 149
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930