Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2019 22:38 - За Джуджетата които..., и защо ни мразят:-)
Автор: lexparsy Категория: Забавление   
Прочетен: 1146 Коментари: 7 Гласове:
17

Последна промяна: 21.08.2019 15:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Те Джуджонките всъщност са много готини, и на тях може да се разчита, ако си от земният вид създателности..
   Те обичат да мразят, само защото всички им се подиграват на ръста и грознобрадието... Но и защото човешките високомислия все искат да им откраднат съкровищата с труд придобити, за някакви си низзки мерзки човешки възнамерености. А те освен находчивост  да копаят тунели с кирчиците си, имат дарба да минават през скалите, ако много бързат... и знаят всичко къде е под краката ни.
   От желязото коват най-майсторски предмети, но и вълшебни мечове за герои. А на златото освен че му се радват на слънцежълтието могат да правят красиви предмети и магически Разности незнайни нам, вградежни със скъпоценни междускални кристалия, които си цепят и шлайфат по цели нощи.
   А понеже това ние не им го разбираме обичат и да ни мразят.. Добри са в това брат... За това си имат едни изковани брадви, дето добре ги използват срещу Мразците си... (Лелеййй само некой блогов хейтър да срещнат брат... Но няма шанс защото надЗемните Мразци си нямат понятия за нещата от кръста надолу, камо ли под краката им :-))))
   Много странно се държат, но никога няма да те предадат, но се наБрадвят само камо ли ако кажеш лоша дума за Снежанка...
   И поезия пишат даже! Е малко е странна и все за техните епични геройства с брадвите им срещу Мразците, а любовната им е натуралистично хилежна, та хич не е за блога :-)))
   От къде знам толкова за тях ли?
   Ами един ден  като си докопавах кладенеца през нощта на факла (нощна птица съм), ми изкочи една джуджонка с омразен поглед и замахна с брадвата и кряска:
   -  Мразя тееее!!! - А аз го потупах по главата и викам:
   - Амма защо бе?
   - Защото и ти... - и се замисли... – Ама ти защо не ме мразиш страховито бееее???
   - Ами просто ми писна да мразя беее...
   И голям хилеж падна и станахме приятели... Та от него знам...
   И нема да ви кажа как се казва, защото като му рекнете името... идва... :-)))

=========

   Когато нещо се мерне в ефира на колективното съзнание си вибрира, докато не му обърнеш внимание :-) Цитираното беше спонтанен коментар на Младен за неговото стихче „Хоби за джуджеене “.
   Но продължавайки моето си четиво, авторът изненадващо, с апостроф на контекста, направи същото описание на Джуджетата и генетичните им линии на Леприконите и Хобитите и т.н., чиито девиз е „Мраза да мразя“, но „Все пак не Ви обичаме!“... :-)))
   И аз се шашнах от тази синхроничност :-), и дълбоко се замислих, защо ли тази дума витае из Астрала баш сега.
   Може пък Джуджетата да искат да ни кажат нещо! Аз се досещам...!
   Може би, че имаме право да сме различни, и ако го разберем и се научим да се приемаме като Божи, или поне Земни Създания, и най-вече да си прощаваме, ще стане ясно КОЙ всъщност трябва да си заслужи омразата ни, ако сме заедно и поне малко се харесваме, без да се „обичаме“ ;-)
  Нееее... нема да споделям...! Предлагам всеки сам да си се посмисли!

П.П. (Примерно Посмислие)

   А не мислим ли че има и още милиони създания, чиито смисъл и начин на съществуване е наподобяването на Любовта на Бога, а не Омразата, чиято някои Някому съзИзядната Си същност наподобяват, най вече чрез „свободно предоставеният ни Социум с изопачени Вяра и Гносис (познавателност), а от там и всички последствия, които са дълги за изреждане..., но предоставили Теософията Ни в  Тем потвърдително за „Забавления“ и „Научни“ и „Езотерични“ познания !









Тагове:   омраза,   джуджета,


Гласувай:
19



1. misteriavechna - Ами, не съм сигурна, но май съм срещала една Джуджа да се хвали,
20.08.2019 23:02
че имала фея модераторка. Та днес даже май е на смяна. Свалиха ми два поста без конкретни имена и груби обиди, а аз няколко пъти докладвам без никаква, ама никаква ответност. Мирише на дискриминация и откровено се нарушават авторски права. Май е време да докладваме на по-големите феи в Google за неспазване на задължителен регламент и да отпаднат някои сайтове от голямата търсачка.
цитирай
2. missana - Браво, Лекс! https://m.youtube.com/watch?v=mTempHKjH-0&list=LL7h3nSOWU12E0ORZ0c7U3Fw&index=2
21.08.2019 00:02
Чудесно написан аналитичен и поетичен материал. Ще се убедиш сам, че темата за джуджетата и джуджеенето е неизчерпаема. А и много благодатна. Ще са ни благодарни не са джуджетата, но дори и великаните. Впрочем препоръчвам ти и материал за тях /най-горе/:
цитирай
3. lexparsy - Това е само комплимент за тебе Миссси, че си „интересна“ :-)))
21.08.2019 00:10
misteriavechna написа:
Ами, не съм сигурна, но май съм срещала една Джуджа да се хвали, че имала фея модераторка. Та днес даже май е на смяна. Свалиха ми два поста без конкретни имена и груби обиди, а аз няколко пъти докладвам без никаква, ама никаква ответност. Мирише на дискриминация и откровено се нарушават авторски права. Май е време да докладваме на по-големите феи в Google за неспазване на задължителен регламент и да отпаднат някои сайтове от голямата търсачка.


Но се зачудих!!! Няколко човека се оплакаха, че са им изтрили постинги... И недоумявам как и защо... С какви и от кой морални права, камо ли законови си може да си позволи, освен чрез предоставени му ЧАСТНО ОТ ИНВЕСТИТОРА НА ТОЗИ БЛОГ!!!
ИНТЕРЕСНОТО е че Ние нямаме право да си ИЗТРИЕМ собственият постинг, както и всичко ЛИЧНО СПОДЕЛЕНО ( Както и във ФЕЙСБУК), защото може би нашите споделяния са придобита „законно“ Нечия собственост... Осъдиха FaceBook за милиарди... НО!!!!!! Нико не ни даде правото да си изтрием написаното там!!!!!!!!!! Както и в този „Блог“ споделен с някой си... но не и с близките ни по разбиране!

А направо съм обиденнннгггдзсссс...! Защо на мене някой не ми изтри постинг, дето пиша „безстрашно“ истината за този блог ? Кой би трябвало да се страхххххува?
Точно най кряскащите и агресивни същности са най-големите страхливци!
Страхът е миризма привличаща Хищници... За това постоянно ни внушават Страх и Примирение да наподобяваме, и че Светците ни са „МЪЧЕНИЦИ“, които също да наподобяваме, както и Христос на неравноделният му кръст разпнат!
А когато си Куче, който иска да защити правата на Овцете, те са привикнали да го приемат като Вълк... А Пъдарят който ги храни и „забавлява“, за да ги дои преди заколение, го обожават!!!
Оплакванията Мисси са безполезни, отправени към служители на невъзприемащи човешки възприятия „същности“! Те са андроидни служители и не са „виновни“!

Всеки е своята си Същност, а в Живота спрямо Бог Джуджонки сме :-)))!
Всеки със своята си Чест, но и Меч и Право да си Я извоюва!
Това е СВОБОДА!
цитирай
4. lexparsy - Благодарен съм за разбирането абстрактният контекст на посланието ми Младен!
21.08.2019 09:38
missana написа:
Браво, Лекс! https://m.youtube/watch?v=mTempHKjH-0&list=LL7h3nSOWU12E0ORZ0c7U3Fw&index=2
Чудесно написан аналитичен и поетичен материал. Ще се убедиш сам, че темата за джуджетата и джуджеенето е неизчерпаема. А и много благодатна. Ще са ни благодарни не са джуджетата, но дори и великаните. Впрочем препоръчвам ти и материал за тях /най-горе/:

   За Великаните може да се разказва доста повече, защото си ходят най вече над земята и са очевадни следите им Младен, въпреки че ни обясняват олигофренски къщурките им :-)))
   Извини че не догледах до края клипчето, но не би ми казало нещо ново лично на мене... Но това би размислило само за да припомни, а не да внуши Истинската Реалност в която живеем.
   До толкова сме концентрирани в Предоставените на готово Забавления и „научнни“ и „теософски“ и „религиозни“ понятия за Света, че не може да направим усилие даже да се огледаме в какъв ковйоз под похлупак живеем и вече сме се превърнали в готов Продукт от една ферма.
   Не само Джуджетата и Великаните не забелязваме... Целият ни социален живот, като започнем от начина на хранене, до изопачаване на духовността и Вярата ни, и Гносиса за
   Мирозданието, наречено „наука“... Започнало е още с изгарянето на Александрийската библиотека и убийството на Хипатия, за да УЖ „няма доказателства“ извършено от тези, които твърдят че ни „спасяват“! А останалото го скриха недостъпно в своя си „Ватиканска библиотека“, до която е „Грях“ да имаме достъп...!!!
   А сега сме в перигея (близко) до осъзнаване Същността за съществуването си!
   Можем да се убедим не с четене на предоставени ни „свободни знания“, а само, който може да си спомни, без да мрази, да съзерцава за малко Природата на Нещата... и ако може ще си спомни...
   Това е скритият контекст на последното ми кратко стихче... Сега сме във Време, когато няма време за „анализа и синтез“... или Виждаш и „спомняш“ и коригираш пътя си, или Заспивашшшш :-)))
   Лекс
цитирай
5. vesever - Сетих се за един филм, но не се сещам ...
21.08.2019 13:53
Сетих се за един филм, но не се сещам заглавието му.
Много образно беше, за света на джуджетата, помня кадъра, в който едни деца намериха подземен път и поеха по него и се оказаха именно в света на джуджетата...
Ех, как не помня друго от филма, /само усещането беше за един защитен и уютен свят, изолиран от хората/...споделям, защото ми заприлича на твоя разказ, дето си копал кладенеца и си срещнал джуджко...звучи вълнуващо ))
Поначало, философски погледнато, уязвимите създания имат защити, понякога остри, които на околните могат да изглеждат странно..а то не е омраза, просто защитен механизъм с цел предпазване от вредите, които хората нанасят....
И аз познавам някои джуджковци, та оттам знам...)))
Поздрави!
цитирай
6. lexparsy - Знаех си че си срещала и ти Джуджонки Веси :-))))
21.08.2019 15:05
vesever написа:
Сетих се за един филм, но не се сещам заглавието му.
Много образно беше, за света на джуджетата, помня кадъра, в който едни деца намериха подземен път и поеха по него и се оказаха именно в света на джуджетата...
Ех, как не помня друго от филма, /само усещането беше за един защитен и уютен свят, изолиран от хората/...споделям, защото ми заприлича на твоя разказ, дето си копал кладенеца и си срещнал джуджко...звучи вълнуващо ))
Поначало, философски погледнато, уязвимите създания имат защити, понякога остри, които на околните могат да изглеждат странно..а то не е омраза, просто защитен механизъм с цел предпазване от вредите, които хората нанасят....
И аз познавам някои джуджковци, та оттам знам...)))
Поздрави!

Много ценя твоето мнение, не само за Джуджите, но и за другите Земни живи съзидателности, скрили фините възприятности на домуването си някъде между грубите капки на дъждуването, което ни вали социално поднебесно... :-)))
Уффф сам си се хиля на простотията, която измислих :-)))
А само преди столетие, ако питате баба ви, ще Ви разкаже, защото Ги помни, заедно с Другите, споделящи приГорието на къщуването ни...
Защо ли Ние ги забравихме градувайки?
Добре де ще издам...
Защото тези срещнали ги, или погиват омразнически, или там си остават, или ги връщат напити със сомма забравна,... абе също като „светкането“ в MIB :-)))
Амми, същото, което правят сега тез‘ извън Земнните ни разбирателности... само че напитката на Забравата е в самата ни храна или с медийно забавна дрога., която ни продават... Химическата е само за техни си експерименти с нас, а лековитата абсолютно забранена, както и земностно лековитите растушки... само за да си продават фармацефтика за милиарди :-(((

Уффф Веси, само ако знаешшшш... със сълзи сам си се хиля като пиша коментарно тези дразнителности, неподлежащи за синтетично анализиране от софтуерното оборудване на GSM клетките... Направо ще им блокират и централния процесор сестро ;-)))))))))
цитирай
7. vesever - Лекси, забавно е - и на мен ми се е случ...
22.08.2019 09:10
Лекси, забавно е - и на мен ми се е случвало да пиша неща, на които да се смея и забавлявам - нали знаеш, светът е оцелял, защото се е смял ))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1364097
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375