Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2015 10:45 - Астрология: Луната в зодиакалните знаци
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 1765 Коментари: 0 Гласове:
0



 Астрология: Луната в зодиакалните знаци

Луна в Овен

Преминавайки през знака Овен Луната изпълва човека с дух на ентусиазъм и с желание за действие, подчинено на мигновения вътрешен импулс. Мислите остават на втори план. Чувствата и емоциите се изразяват моментално и са подчертано демонстративни. Настроенията бързо се променят. Хората започват да проявяват голяма физическа активност, но и агресията в обществото и в междуличностните отношения започва да нараства. Борбата за лидерство е движеща сила в партньорските отношения. Личността изпитва желание да разчупи съществуващите догми и да се разграничи от мнението на обществото.

Времето е подходящо за начало на нови дейности, за работи, които трябва да бъдат свършени бързо и са свързани с индустрията, техниката, огъня, желязото, инструменти и химикали. Моментът е благоприятен за общуване с началници, планиране на пътувания, покупки на текстилни изделия, украшения и предмети за бита. Дните са добри за профилактични и лечебни процедури на бъбреците. Тъканите в човешкия организъм през този период изпитват силна потребност от кислород, затова са препоръчителни излетите на чист въздух. Подходящ момент за почистващи и подхранващи процедури на кожата. Да не се използват козметични средства, съдържащи алкохол. При Луна в Овен е необходимо да се проявява съзнателен стремеж към контролиране на егоизма и да се избягват темпераментните избухвания. Споровете не са желателни, защото не дават добри резултати. В този период нараства рискът от травми на главата. Желателно е да не се вадят зъби, да не се правят пластични операции и хирургически манипулации на лицето. Времето е неудачно за встъпване в брак, за нова любовна връзка, за сключване на договори, за парични операции и дългосрочни капиталовложения.

Луна в Телец

През тези дни хората се настройват на материалистична вълна. Появява се необходимост от сигурност и от защита. Човек е склонен да проявява чувство за собственост към вещи, към партньори и към финанси. Устойчивостта и постоянството, упорството и инатът са основните черти на характера, които доминират в общуването. Любовта прониква дълбоко в душите. Зараждат се чувства и емоции, които са дълбоки и трайни. Човек е възприемчив към красотата на природата и към силата на майката-Земя. Появява се стремеж към изживяване на малките радости в живота, в това число - яденето и секса. При Луна в Телец е препоръчително да се започват дейности, изискващи продължително време за реализация или оставащи трайна следа в човешкия живот - брак, любов, партньорство, съдружия, зачеване на дете. Много благоприятен момент за работа, свързана с мода, вътрешен и външен дизайн, изящни и приложни изкуства, музика. Време за културни изяви и за встъпване във владение на имущество. Оборотът на паричните потоци е бърз. Подходящ период за покупки на произведения на изкуствата, ценности, луксозни стоки, продукти на парфюмерийно-козметичната индустрия. Дните са подходящи за процедури, лекуващи кожата на главата и за заздравяване и боядисване на побелели коси. Време за лечение и профилактика на половите органи, за лечение на гинекологични заболявания. Неблагоприятни дни за поемане на рискове и за дейности, изискващи бързо вземане на решения. Уязвими са шията, гърлото, ендокринната система и най-вече щитовидната жлеза. Да не се пристъпва към хирургически интервенции на тези места. Не е желателно да се правят козметични операции за премахване на бенки. Храната да се подбира внимателно, защото има опасност от хранителни отравяния. Преяждането е много характерно за периода, когато Луната е в Телец и затова внимавайте!

Луната в Близнаци

Период, в който нуждата от обмен на информация преобладава над всичко. Време за срещи и контакти. Интелектуалните потребности и играта на ума стават по-важни от практическите действия. Логиката и емоцията се преплитат. Словото вибрира в пространството с особена сила. Период на нерешителност и неоформени желания. Човек е склонен към лекомислени и повърхностни постъпки, взема необмислени решения и прави прибързани изказвания. В контактите хората проявяват разговорливост, често стигаща до бъбривост - това е начинът за изразяване на чувствата и емоциите. Хората с лекота възприемат промените и по-лесно се адаптират. Подходящ момент за общуване и осъществяване на различни видове връзки, за рекламна дейност, за интервюта, за търговски сделки, за работа с документи, за банкови и обменни операции. Препоръчителни са краткотрайните пътувания, извънградските разходки и авиопътешествията (без дните, когато Луната е в пълнолуние). Време за писмено излагане на мислите, за учене, за начало на научна работа, за усвояване на нови професии и за изнасяне на доклади. Добър период за екстрасензорно лечение и приемане на отвари и лекарства за черния дроб. Могат да се правят очистителни процедури, краткотрайни гладувания и леки гимнастики на ръцете и китките. Много добри резултати дават ароматотерапията и инхалационните процедури. Периодът е неблагоприятен за всичко, свързано с любовта, брака и партньорствата. Не е желателно да се купува недвижимо имущество, а също и да се продава. Да се внимава при дълги пътувания и при излети в планините. Съществуват реални опасности от лъжи и измами. Не са желателни операциите на белите дробове, ръцете и китките (без спешните). Най-уязвими са нервната и дихателната система. Дните не са благоприятни за правене на маникюр, на педикюр и за оформяне на вежди.

Луна в Рак

През това време хората стават много емоционални, проявяват склонност към обидчивост и дълбока чувствителност. Жените изпитват желание да изглеждат привлекателни и загадъчни. Силно се изявява майчиният им инстинкт. Човек иска да покровителства и опекунства. Съществува потребност от съчувствие, но и мнителността е изострена. Период на бърза адаптация и склонност към интуитивни действия. Сънищата са пророчески. На човек му е необходим самоконтрол, за да не нанася емоционални рани на другите и да не се получават такива. Дните са подходящи за зачеване на дете. Времето е подходящо за семейни работи, за речни и морски пътешествия. Търговията със занаятчийски изделия е доходоносна. Добро начало за водене на съдебни дела. Периодът е благоприятен за дейности, които изискват бърза преработка (хранително-вкусова промишленост). Могат да се правят операции на краката, коленете и сухожилията. Благоприятен момент за лечение на болести, свързани с обмяната на веществата (подагра) и различни профилактични процедури на тялото. В козметиката са ефективни леките козметични средства, особено маски, направени от банан и тиква. Дните не са добри за начало на строителство на нов дом, преселване и за вземане пари назаем. Внимателно да се работи с остри предмети, огън и желязо. Да не се правят манипулации на гърдите, много чувствителни са гръдните жлези и стомаха. Не са желателни операции на тези места (не важи за неотложните). Хората са склонни да се затварят в себе си и да страдат, ако не срещат разбиране от околните. Необходима е съзнателна борба с депресиите, а не те да се компенсират с излишества поемана храна. Консумацията на алкохол не е препоръчителна, защото той бързо и пълноценно се усвоява от организма. При хранене да се избягват студени, замразени и консервирани храни.

Луна в Лъв

Когато Луната преминава през знака Лъв, хората изпитват влечение към удоволствията, разкоша и имат нужда от обожание и признание. Дни на творчество и повишена жизнеспособност. Попадайки в този знак Луната дава склонност към честолюбиви замисли, прояви на независимост и стремеж към лидерство. Децата често въстават срещу деспотизма на родителите си. Тогава се появява желание да се прояви щедрост и великодушие, както и желание да се покровителстват другите. Нерядко хората се поддават на хазартни изкушения и изпитват силно желание да рискуват. Чувствата са пламенни, а действията много ентусиазирани и устойчиви. Дните са благоприятни за юридически дела и дейности, свързани с висшите институции, властите и влиятелни лица. Време за удовлетворяване на женските капризи (подаръци, украшения, козметика, скъпоценности). Прекрасен период за игри и спорт, за развлечения и отдих. Добро начало за строителство и прилагане на творчески подход в ежедневните работи. Дни за посещение на театър, кино, изложби, музеи и концерти. Препоръчително е да се извършват дейности, укрепващи престижа и авторитета. В козметиката е добре да се използват течни кремове, в които са включени мед, пчелно млечице и екскракт от столетник. Могат да се правят хирургически лифтинг и пилинг-маски. Чудесно време за подстригване на косата и за процедури, укрепващи здравината на косъма. При Луната в Лъв не е желателно да се правят финансови сделки и да се сключват договори. Неподходящо време за бракосъчетания, за колективни работи и за определяне на дялово участие. Да не се критикува никой ? особено началниците. Сърцето и гръбначният стълб са много уязвими - да не се натоварват. Да не се носят тежести на гърба и да се избягва претоварване на мозъка. Хирургическата намеса за отстраняване на разширени вени и капиляри не е желателна. Да не се прави парна баня и дълбоко почистване на лицето.

Луна в Дева

Период, благоприятстващ практическата реализация на замислите. Хората се настройват на делова вълна и се концентрират върху конкретни цели. Проявяват стеснителност и са склонни да се подценяват. Прецизността и стремежът към съвършенство са характерни при изпълнение на поетите ангажименти. През тези дни човешкия ум е склонен към повече критичност и към аналитично мислене. Появява се желание за самоусъвършенстване и вътрешна необходимост от анализиране на събитията. Хората усещат подсъзнателно желание за поддържане на ред и чистота в мислите, чувствата и действията си. Време, в което човек се замисля за здравето си и за режима си на хранене. Подходящо време за занимания, изискващи точност, акуратност и концентрация на вниманието. Дните са подходящи за оформяне на парични документи, за финансови и банкови операции. Това е моментът за развиване на търговия на дребно. Хубаво е да се правят ревизии, да се упражнява контрол и да се анализират цифрови данни. Благоприятни дни за сътрудничество, за съавторство и подготовка на изпити. Започнатите диети дават добри резултати. Да се използват повече плодове и зеленчуци, овкусени с растителни масла. Кожните болести се лекуват с лекота. Добри резултати дават козметичните процедури. Необходими са грижи за вътрешна и външна чистота. Моментът не е подходящ за явяване на изпити, за пътуване с воден транспорт, за занимания, изискващи емоционален подем и перспектива ? брак, нови връзки, партньорства. Не е желателна покупко-продажба на недвижими имоти. През тези дни е уязвим целият стомашно-чревен тракт без правото черво и нервната система. Да се избягват операции на органите на коремната кухина, а апендиксът да се вади само при остра криза. Тъканите трудно заздравяват. Алкохолът в този период силно уврежда нервната система.

Луна във Везни

Дни, в които започва да цари дух на хармония и желание за партньорство. Хората стават миролюбиви и във взаимоотношенията има по-малко конфликти. Човек разбира по-лесно нуждите и желанията на тези, които се обръщат за помощ към него. Красотата излиза на преден план и лесно се забелязва в изкуството, музиката и природата. Човек се стреми да бъде привлекателен, да се облича добре и да е с балансирано поведение. Изявява се изграденият стил на поведение. Хармонията става необходимост. Обществото изпитва нужда от прилагане на справедливост и законност. Подходящо време за бракосъчетания, общуване с приятели, културни мероприятия и шоу. Период за покупко-продажба на предмети на изкуството, музикална апаратура, мебели. Дни за декорация на жилището и за покупка на аксесоари и козметични принадлежности. Добро начало за членство в клуб или обществена организация и за провеждане на лечебни процедури. Дните са благоприятни за лекуване на ушите и зъбите, за козметични и пластични операции. През този период за жените е препоръчително да се погрижат за външния си вид, купувайки си елегантна дреха, посещавайки фризьорски или козметичен салон. Дните не се благоприятни за работа с огън и желязо, остри инструменти, киселини, перилни препарати, бои и лакове. Да не се правят манипулации на кожата, а само процедури за разкрасяване. Да не се премахват циреи и брадавици. Неудачно време за търговия с движимо имущество. Необходимо е повишено внимание при шофиране. През този период е уязвима ендокринната система, особено панкреаса. Диабетиците трябва да спазват строга диета.

Луна в Скорпион

Време, в което страстите и желанията стават крайни. Хората са податливи на мимолетни преживявания и склонни към манипулиране на близкото обкръжение. Човек проявява отмъстителност и злопаметност. Междуличностните отношения са трудни, поради липса на отстъпчивост, ревност, повишена чувствителност към обида, капризност и нежелание да се проявят добродетелите. Стремеж към налагане. Подходящо време за правене на планове, интензивна научна работа, изнасяне на лекции и доклади, проява на компетентност. Дните са благоприятни за покупка на автомобил, техническо оборудване, продукти, произведени от металорежещата и металообработващата промишленост. Периодът е добър за лекуване на ендокринната система (без простатата) и на горните дихателни пътища. Могат да се правят операции на сливиците. През тези дни не са желателни пътуванията. Да не се сменя жилището и да не се извършват мероприятия по застраховане и социално осигуряване. Не е подходящ период за даване на заеми и за активни полови контакти. Неблагоприятно време за операции на правото черво (само при остри кризи) и на половите органи. Водните процедури са противопоказни. Съзнателно отношение и контрол на чувствата, защото човек е податлив на депресии. Да не се гледат филми на ужасите.

Луна в Стрелец

В тези дни Луната придава на хората идеалистична нагласа и лесно разпалва огъня на ентусиазма. Те изпитват жажда за приключения и за проява на авантюризъм. Ограниченията не се приемат, особено от децата. Човек е склонен да проявява интерес към философската страна на живота и към божествената същност, заложена в света. Обзет е от желание за изява на знанията си и от стремеж да ги предаде на другите хора. В междуличностните отношения лесно се проявяват искреност и честност. Реакциите са интуитивни и спонтанни. Дните са добри за духовна и интелектуална дейност. Благоприятен период за разрешаване на юридически дела, правни въпроси, подаване на жалби и съдебни процеси. Времето е удачно за дълги пътувания, контакти с чужденци, задгранични инвестиции, за покупко-продажба на спортни стоки. Препоръчителни са лечение и профилактични процедури на белите дробове Неблагоприятен период за дейности, свързани със строителство и за обработване на земя. Необходимо е повишено внимание при излети в планините. Противопоказни са операциите на черния дроб, на бедрата и на жлъчния мехур. Неподходящо време за лечение на кръвта, за донорски процедури и за поставяне на зъбни протези и лечение на зъбите. През тези дни екземите се обострят.

Луна в Козирог

Преминавайки през знака на Козирога, Луната прави хората сковани и затруднява проявата на емоциите им. Те се замислят повече върху материалните страни на живота и желаят резултатите да са незабавни. През тези дни човек е склонен да се замисля повече върху работата си, има желание да се представи пред началниците си. В него се поражда стремеж към издигане в служебната йерархия. Хората са по-склонни да проявяват ред и дисциплина. Нямат желание да рискуват. Фриволностите и необичайното поведение срещат всеобщо осъждане. Човек се стреми към умереност, спокойствие и порядък. Периодът е благоприятен за сериозни и добре обмислени дейности, за научна работа и за общуване със специалисти. Дните са добри за екскурзии в планината, за земеделски дейности и за консултация с лекар. Може да се извършва покупко-продажба на недвижими имоти. Време за колекциониране. Хубав момент да се започнат закалителни процедури. Стомахът е слабо чувствителен и е желателно да се мине на по-лек хранителен режим. При нуждаещите се е подходящо да се започне лечение на гастрит и язва. Времето не е подходящо за бракосъчетания, начало на нови връзки и за искане на повишение в службата. Всички дейности, които изискват много разход на енергия, трудно се реализират. Да не се правят процедури, свързани с кожата и жлъчния мехур. Костите са уязвими, стават по-меки. Да не се слагат протези и да не се лекуват зъбите. Гръбначният стълб е много чувствителен - да не се натоварва.

Луна във Водолей

Дни на богато въображение, фини идеи, на крайности в оптимизма и песимизма Липсва реализъм. Могат да се очакват големи изненади. Хората са склонни да допускат грешки, които водят до недобри резултати в кариерата и в деловата работа. Човек лесно се самозалъгва, не обръща достатъчно внимание на фактите, живее във въображаем свят. Появява се необходимост идеите да се обсъждат с приятели, за да се чуе и другата гледна точка. Междуличностните отношения са на основата на приятелството. Усеща се желание за работа в екип. Хората са склонни да се самозаблуждават и самозалъгват. Много благоприятни дни за новаторски начинания, които ще се развиват бързо, за интелектуални и за духовни занимания. Да се посещават клубове, групи по интереси, събрания. Прекрасно време за всичко, свързано с техниката и научно-техническия прогрес, за закупуване на електрообзавеждане и електронна техника. Рекламите и обявите през този период дават много добри резултати. Добре е за смяна на жилището, за развлечения. Водните процедури действат благотворно върху организма. Неблагоприятен момент за обмен на писма и документация с началници. Изисква се предпазливост при работа с електрически уреди и инсталации, газови бутилки, химикали. През тези дни са вероятни малки разочарования от обкръжаващите. Хората трудно пазят тайни, а думите ви могат да бъдат използвани некоректно. Противопоказни са операции на ставите, процедури, свързани с краката, лечение на артрит, на нервната система и на сетивните органи.

Луна в Риби

Минавайки през знака Риби, Луната прави хората свръхсетивни и те са по-лесно възприемат фините вибрации от Космоса. Склонни са към големи прозрения, но и към силно безпокойство. Изпитват нужда от защита. Чувствата и емоциите вземат превес над логиката и разума. Настроенията зависят от обкръжаващата среда и бързо се променят. Възможни са интересни философски и религиозни открития. Хората, вярващи в Бога, започват да търсят връзката с Първоизточника и изпитват желание да се слеят с него. Дни, подходящи за обмисляне на идеи и за предварителна подготовка на предстояща дейност. Благоприятен период за встъпване в брак, за работа с институции и спонсори, за сключване на договори, за общуване с хора, чиито професии са свързани с морето. Добро време за правене на закваски (особено при новолуние). Прекрасен период за творческа работа и духовни занимания. Сега е моментът да се прояви състрадание и милосърдие към хората и да се проумее, че всички сме едно цяло. Чудесни дни за медитация и молитва. Препоръчителни са бани на краката, които са много чувствителни в този момент. Рефлекторните зони на всички органи са там и това е възможност да се активизира дейността им. Ако използвате цветотерапия, за да релаксирате, използвайте цветовете на морските вълни - светлосиньо, синьозелено и по-наситено синьо. През това време да се оставят големите проекти. Неблагоприятен момент за прекаляване с плътските наслади и за тайни любовни връзки. Съществува опасност от измами и заблуждения. Илюзиите се смятат за реалност. Да се внимава със здравето. Противопоказна е консумацията на алкохол и психотропни вещества, защото се усвояват лесно от организма. Стъпалата са много чувствителни ? да не се ходи много. Желателно е да не се използват нови ароматни масла, защото, кожата е уязвима и съществува опасност от алергични пристъпи.

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1753895
Постинги: 2102
Коментари: 13
Гласове: 148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031