Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2015 09:12 - 2015 г. е под знака на дървената овца/коза!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 1551 Коментари: 0 Гласове:
0



  2015 година ще бъде под знака на Дървената Овцата

2015 година ще бъде една вълнуваща година - по-специално за хората, които попадат  под знака  на Дървената Овцата. Това ще бъде тяхната година! В съответствие с китайския календар, Годината  на Овцата  започва  на 19 февруари 2015 и продължава до 07 Февруари 2016. Интересното е, че 2015 година - година на Дървената  Овца.

Какво характеризира Дървената Овца (Коза)?

Под влиянието на елемента Дърво, Овцата  се превръща в духовит  и много внимателен човек. Той е щедър, сантиментален и има висок морал в живота.  Дървената Овца напълно се доверява на хората, които я вдъхновяват.

Късметлийските цветове за родените под знака на Овцата са червения, зеления и лилавия. Това са и цветовете на 2015 година. Цветята, които носят късмет  са карамфила и игликата.

Повече за профила на Овцата (Коза)

Както споменахме, годината 2015 е годината на Дървената Овца. Овцата е осмия знака в китайския календар,  факт, който  прави Овцата да тя изглежда още в по-добър аспект, тъй като числото "8" е щастливо число, според китайските вярвания. Вярва се, че 8 е число на  просперитет и мир.

Хората, които са родени  в Годината на Овцата често принадлежат към по-ниска прослойка  или произхождат от семейство от средната класа. Въпреки, че Овцата не може  да бъде  член  на горната  част от обществото, тя знае как да се държи, когато е с елита. Овцата не дискриминира другите, а им помага, когато може. В интерес на истината, в това се състои щастието на овцете,  да правят други хора щастливи.

Овце са интелектуалци,  които раждат интересни идеи. Те предпазливо и много благоразумно се справят с  бизнес въпросите. Тези хора обикновено не планират бъдещето си,  а се справят интелигентно  с живота си, независимо дали  им се случват добри  или лоши неща . Те са емоционално силни. Повечето жени са силни  в дейности на открито, докато мъжете  са склонни да се съсредоточават енергията върху постоянни неща.

Слаби страни на Овцата (Коза)

Овце са прекалено тревожени хора. Те се притесняват за почти всичко. В някакъв момент от живота си, те стават  и песимисти. Те са свръхчувствителни и мрачни.

Положителни и отрицателни черти на Овцата (Коза)

Хората, родени под знака на Дървената  Овца са много артистични, капризни, но и лоялни. Със своите артистични умове,  те обичат  красивите и стилни  неща в живота.Те са големи майстори. Дървената  Овца не е материалист, въпреки че Овцете обичат да харчат пари за храна и за неща, които ги утешава. Когато овцете са разстроени,  те представляват вулкан   от  емоции, който изригва, в минутите на ярост. Този вид поведение има негативно влияние върху бъдещето на партньорските взаимоотношения.

Какво да кажем още за Дървената  Овца  (Коза)?

Мекушава и много доверчива, Дървената ОВЦА е лесна за моделиране Тя е готова да угоди на всеки ваш каприз. В щедростта си няма мярка. Интересите й са разнообразни и затова има много приятели. Опасно е Дървената Овца да попадне в лоша среда, защото е много податлива. Влияе се от средата си и всеки може да я манипулира. Финансовите си сделки движи чудесно, но там й помага не толкова трезвият ум, колкото големият късмет. Много щастлива е с децата си.

По-известни личности под знака на Козата: Бил Гейтс, Горбачов, Хулио Иглесиас, Мик Джагър, Катрин Деньов, Бо Дерек, Джордж Харисън, Микеланджело, Робърт де Ниро, Памела Андерсън, Кафка, Елцин, Валенса.

Трудно ще разберете Козата. Тя ту иска да се изяви, ту се страхува от това. Ту се смята за непризната, ту не иска да се появи пред публика.

Тя е човек на изкуството.

Никога не се опитвайте да вкарате Козата в някакви общоприети рамки и граници. Това ще я погуби. Овцата има свой поглед върху нещата и винаги има свое решение. Въпреки своята своенравност Козата не може да се изявява индивидуално. Тя може да разгърне способностите само в екип.

Овцата обича спокойствието, мира и бавното развитие на нещата. Не я пришпорвайте.

Колебанието и страха й са основните характеристики за Козата. Това не важи за случаите, когато е засегнато личното й самолюбие. Тогава Овцата става дръзка и се защитава непоколебимо.

Кротката и нежна Овца е много приятна за компания, тя е изключително забавен събеседник с артистичните си заложби.

Овцата е най-щастлива, когато се занимава с изкуство. Музика или литература, театър или висша мода, Козата е признат талант и навсякъде се изявява. Не забравяйте - Овцата се страхува от самотата, на сцената или в живота, ако не искате да се провали, не я оставяйте сама!

Овцата не е практик. Парите си пилее буквално за глупости и никога не проявява финансов нюх и спестовност. Никога не би се замислила за бъдещето си, а живее и харчи тук и сега.

Овцата е романтична натура. Липсата на ред й създава уют.

Романтична и влюбчива натура, Овцата цял живот изживява любовни авантюри.

Партньорите на Овцата трябва да помнят, че тя е лесно ранима и много чувствителна. Пазете я от суровия живот!

Ако се обвърже в брак със Заек, Глиган или Кон, всичко ще е наред. По различни причини всички те могат да осигурят на Козата любов и комфорт. Заекът ще забавлява капризната Овца, до определен момент тя ще търпи и спокойно ще живее с Глигана, а егоистът Кон просто няма да я забелязва.

Нито един друг знак няма да може дълго да изтърпи Овцата, особено Волът. Ако Волът внася в своето семейство комфорт и безопасност, той изисква много в замяна, а Овцата може да му предложи само себе си.

В отношенията на Овцата с Кучето, то както в любовта, така и в работата те са обречени на провал. Два песимиста един до друг постоянно ще изпитват взаимна неудовлетвореност.

Елегантна, артистична, влюбена в природата, Козата може да стане най-очарователният от знаците, ако не беше също така песимистка, неспокойна и винаги колебаеща се. Козата никога не е доволна. Тя може да доведе до отчаяние околните със своите капризи. Заядлива, макар че сама тя не го признава. Нейната недисциплинираност, системните закъснения – тя няма никакво чувство за време – я правят непоносима понякога, но тя умее да се хареса, когато това е в неин интерес, и да използва другите.

Независимо от това, тя няма зависимост, лесно се приспособява към всеки начин на живот от момента, когато й е подсигурена поне мъничко безопасност. Стеснителна, женствена, понякога изнежена, тя обича да се оплаква. Обича да се говори за нея, да я ръководят, съветват, да разбират вечните й колебания, уловки и жалби. Тя никога не знае каква посока да избере и винаги разчита на другите. Маниерите й са мъдри и нежни, но характерът й е капризен.

Тя обаче е склонна към благотворителност и с радост ще сподели с по-нуждаещите се това, което има. За съжаление не всичко, което дава, е нейна собственост. Дори може да се каже, че Козата няма никакво чувство за собственост. Животът й зависи не от нея самата, а от другите. Каквото и да се случи, то никога не е по нейна вина.

Хората, родени в години на Козата, са надарени със способности в областта на изящните изкуства. На пръв поглед всичко им изглежда по-добре, отколкото на другите. Но често се озовават безпомощни пред живота, тъй като са притеснителни и са склонни към песимизъм, нерешителни, затрудняват се в приемането на самостоятелни решения. Често са религиозни.

Трудно можете да видите някой вожд или водач от този знак. Те не се отличават с красноречие, но отстояват убежденията си и обичат своето дело. Обикновено се оправят добре с парите и ценят удобствата, свързани с тях. Меки, доброжелателни, имат добър вкус.

Козата е срамежливо животно и тази черта явно присъства в повечето хора, родени под този знак. По някои причини този факт пречи на много хора да се опитат да започнат с нея лични отношения. Това може да я притеснява и да пробуди нервната страна на нейната личност, която така или иначе намира начин да се прояви.

Но когато бариерите са преодолени, тя се превръща в приветлив, топъл и много чист човек, способен на храброст, добри организаторски способности и превъзходен практически усет. Козата е много емоционална и намира върховно удоволствие в абсолютната любов. Някои може да кажат, че тя е прекалено сериозна и прекалено е загрижена за своята полза, но всички членове на това стадо вероятно ще бъдат добри партньори, дълбоко предани на този, с когото са свързани.

Козата едва ли ще направи първа крачка в личните отношения и може даже да изглежда студена, докато не я опознаете по-добре. Тя не е за приключение за една нощ и е справедливо да се предположи, че продължителните отношения с нея ще ви донесат повече удовлетворение. Хвърлените усилия ще ви се върнат с лихвите и при цялото си желание няма да можете да направите по-добро влагане на време и преданост.

Козите често са успешни в материален смисъл и обикновено постигат своето благодарение на настойчивост. Те са спокойни, приятни, красиви, но под тази повърхност се крият по-дълбоки качества. Козите са известни с топлата си усмивка и приятния си характер, те обикновено са предани и с радост остават до партньора си за цял живот. Безспорно може да се нарекат стабилни в отношенията.

Козата може да е ексцентрична, има много таланти, които ще се постарае да покаже. Макар че е стеснителна, смята, че целият свят трябва да се върти около нея, и се държи по съответния начин. Козата лесно завързва разговори, общува с лекота, доста е приказлива и понякога – прекалено бъбрива. Интуицията й помага правилно да избира събеседниците и партньорите си, тя усеща настроенията на хората и умее да играе с тях, получавайки изгода за себе си.

Козата смята, че задължително трябва да се харесва на всички, и затова обикновено всички я забелязват отдалече – тя е човекът, който разговаря с всички, шегува се и се смее, старае се да не пропусне никого, от когото би могла да получи комплимент. Когато чувства тревога или вълнение, Козата става просто непоносима, суетна, оплаква се от съдбата на всички. Тя има подход към всеки човек и може да се разбере с всички, да реши проблемите на всяко ниво и това й качество е незаменимо в договорни процеси.

Понякога се чуват мнения, че хората й правят отстъпки само за да се отърват от досадната й бъбривост. Но, както се казва, победителите не ги съдят. Козата често си сменя настроенията и това предизвиква недоумение сред близките й – до едно време тя е тиха, а след минутка избухва в гняв. Непредсказуемостта на нейния характер я прави и интересна, и опасна. Този човек с удоволствие пътешества, обича новите впечатления, където може да прояви живия си възторг, но Козата все пак си остава домашно животно и основен приоритет за нея са семейството и домът й.

В живота този човек обикновено търси лесните пътища, не обича да се вглъбява в проблемите и да търси дълбоката им същност. От трудностите просто се отказва, охотно използва всяка възможност да облекчи своя живот, може и за сметка на другите. Козата прекрасно се справя с всяка работа под нечие ръководство, но самата не блести с инициативи.

Жената Коза

Може да се помисли дали това не е идеалният знак за жени, но, разбира се, всеки си има вкус. Справедливо ще бъде да кажем, че жената Коза е добра, искрена, романтична, а освен това – идеална домакиня. Тя също е добра майка, прекрасна приятелка и като цяло – рядко приятна личност. В допълнение към тези забележителни качества тя е прекалено грижовна към децата, обича чистотата в дома и е готова да пожертва собствените си блага заради благото на околните.

Жената Коза най-ярко се проявява в професии, свързани с грижа, тъй като това й позволява да придаде на своите естествени склонности практически характер. Тя винаги е готова да превърже разбитото коляно, да изтрие потта от челото на болния и да изцели душевните травми. На някого това може да се стори прекалено идеално, за да е истина. Тя е способна да издържа на стрес, макар че от време на време може да се взриви и да покаже на всички, че не случайно я наричат Коза. Горко ви, ако някога я доведете до състояние, в което да загуби търпение! Козата е прекрасен боец, което в еднаква степен се отнася както за мъжете, така и за жените.

Тя няма да изглежда прекалено взискателна, макар че може би няма да откриете в нея и достатъчно страст. Нейният идеал за романтичните отношения може да не включва дълги игри, които за другите знаци изглеждат необходими. Козата обикновено е доста вярна и е готова да даде на любимия човек всичко, което има. Тя вероятно има нужда от повече облекчение и ако вие сте човекът, който е способен да й го даде, тя ще остане с вас, докато сте търпеливи.

Мъжът Коза

Мъжът Коза по природа е домашар, топъл и внимателен съпруг и много добър другар. В повечето случаи ще ви допада неговата компания, можете дори да решите, че това е най-добрият съпруг, когото сте могли да си пожелаете. Когато е наблизо, ще поддържа текущото положение на нещата с лекота, но внасянето на някакви промени, ще бъде значително по-сложно.

Ако се оглеждате за Индиана Джоунс, този мъж не е за вас, макар че обича да пътешества и ще склони на не съвсем традиционен воаяж. Но през по-голямата част от времето той ще предпочита да си бъде вкъщи, където е готов да бъде както спокоен, така и крайно активен. Страстта в най-прекия смисъл на тази дума не е присъща на Козата и затова понякога, за да видите максимума от неговите възможности, ще се наложи да му заложите „бомба”.

Той има всичко, за да ви направи щастлива, но от вас може да се изискват първоначалните усилия и периодични промени, които поддържат живота и свежестта на отношенията. Ярката личност не е вродено свойство на Козата, макар че тези, които смятат мъжа с такъв знак за посредствен, вероятно не го познават много добре. Той може да ви се покаже като човек, с когото може да си прикарате цял живот, и след като той е взел такова решение, той винаги ще бъде редом до вас.

Мъжът Коза е добър работник, повече му харесва да прекарва времето си в семейството, отколкото в компания, затова с голяма вероятност ще знаете къде да го намирате. Необходимо му е по-леко отношение към живота и е възможно точно вие да сте в състояние да му го дадете.

Метална Коза

1991, 2051

Прави всичко съзнателно и планирано и принципно преуспява в избраната професия. Независимо от известната му самоувереност, често се притеснява за глупости. По отношение на семейството и партньорите си Металната Коза е много доброжелателна, затова има и много приятели. Има прекрасен артистичен дар, способна е да сътвори шедьовър. Понякога Металната Коза колекционира антики, а домът й е обзаведен с много вкус.

Козата, която обикновено е радостна и с удоволствие общува, в дълбините на душата си предпочита да бъде доста тих човек. Това вероятно не е толкова справедливо за Металната Коза, която с голяма вероятност ще стане душата на компанията. Но все пак тя си остава домашно животно и няма да й хареса от сутрин до вечер да бъде по пътищата. Металната Коза е изкусна в делата и обикновено постига успехи. Тя има творческо начало и обикновено се стреми да създаде ярък, слънчев дом, в който има какво да се види, но също и има място и за въздух и движение.

Металната Коза трябва по-малко да преживява по несъществени проблеми. Ако ви се струва, че ситуацията е нерешима, вместо да се затваряте в себе си, обърнете се към околните.

Отношенията са много важни за всички Кози и особено за Металната, за която домът, семейството и любимият човек са основен движещ фактор в практическата страна на живота. Козата е добра и когато е до вас, няма да чакате дълго цветя и подаръци, те обикновено ще присъстват в личните ви отношения в изобилие.

Металната Коза обича да пътешества, но по-скоро предпочита да го прави в компания и винаги ще се погрижи за безопасността на дома, когато й се наложи да отсъства за дълъг период.

Металната Коза е открита, свободна и либерална. Няма такъв човек, който би прекратил отношения, при които има и най-малкият шанс за успех, а Металната Коза се отнася философски към всички възходи и падения, съпровождащи всеки съюз. Но все пак помнете, че тя е вярна на себе си и след като е взела решение, не е от тези, които ще се отметнат от собствената си дума.

Водна Коза

1943, 2003, 2063

Водната Коза е комуникативна, което й помага с удивителна ловкост да намира приятели. Тя има усет към изгодните неща, но за съжаление невинаги довежда започнатото докрай. Повече от всичко на света Козата обича своето спокойствие – както вкъщи, така и на работа – и никак не са й по вкуса промените на обстановката. Има изразителна мимика, развито чувство за хумор и обикновено добре се разбира с децата.

Най-трудната част във всякакви отношения с Водната Коза, вероятно се заключават в това да я опознаете по-близо. Тази Коза си има много тайни и секрети, трудно е да я проследите или разберете. Водната коза обикновено се чувства добре в своите си неща и понякога трудно ще се откаже да излезе от сянката и да се опита да общува с някой друг. Ако решите да я доближите и да обвържете живота си с нея, ще откриете, че живеете с истински забележителен човек. Но за да я разберете напълно, ще ви е необходим цял живот.

Водната Коза трябва да е по-организирана и да завършва започнатите дела, още повече че тя чувства изгодните проекти.

Много астролози смятат, че елемент като Водата е много подходящ за Козата. Разбира се, този човек неизбежно се намира в хармония със себе си и със света като цяло. Често Водната Коза има развито духовно начало, тя иска да знае за света много повече, отколкото може да се види с бегъл поглед. Макар че често постига успех, тя рядко може да се нарече материалист и хвърля много повече сили за духовно, отколкото за физическо развитие. В резултат Водната коза вероятно ще бъде обикновен и радостен човек, почти сигурно изпълнен с любов.

Но всеки характер си има и отрицателни черти. В случая с Водната Коза това е стремеж понякога да избягва отговорност и склонност прекалено много да разчита на другите. Тя често игнорира действително важни страни от живота и доста отлага решенията. В същото време тя трудно ще затаи обида и по-скоро ще избере човек, който е уверен в собствените си сили и е способен да се справя с живота.

Дървена Коза

1955, 2015

Добросърдечна, великодушна и винаги готова да услужи. Дървената Коза има широк кръг приятели и познати и е заета с най-различни дейности. Заради доверчивия си характер тя лесно попада под чуждо влияние. Във финансово отношение тя е щастливец и също като Металната Коза лесно намира общ език с хората.

Дървената Коза е много чувствителна – не забравяйте този факт, когато си имате работа с нея. Макар че тя е добра, безкористна, топла и много общителна, държи такава голяма вътрешна дистанция, че практически е невъзможно тя да се преодолее. Възникващите заради това проблеми напълно може да се избегнат, ако заедно с нея се справите със ситуацията в ранен етап.

За да постига успехи, Козата (включително и Дървената) има нужда от ръководство, но не бива да разчита винаги на чуждото мнение в ущърб на своето.

Дървената Коза е домашарка, понякога е доста срамежлива, а понякога – доста крайна. Когато елементът Дърво и знакът Коза се срещнат, възниква очевиден парадокс, на който астрологията често не обръща внимание. Проблемът при Дървената Коза възниква не когато тя попада под натиск на обстоятелствата, а когато има време да поразмишлява над тях – затова най-добре се чувства в активна и зрелищна обстановка. Грижата за нея ще бъде ваша задача, защото ако се отнасяте към по-доминантните типове хора, Козата ще ви отстъпи правото на лидерство.

Това не означава, че Дървената Коза не е способна да бъде практична, да проявява творчество и да бъде вдъхновяваща. Тя е тоно този човек, който е най-добре да бъде до вас по време на пътешествие из пустинни острови.

Дървената Коза е изобретателна и способна да приготви храна за цялото семейство практически от нищо. В много отношения съюзът с нея ще бъде труден, но в същото врече ще бъде интересен. Дървената Коза е много любвеобилна и винаги е готова да ви зарадва. Какво още може да очаква от своя партньор реалистично настроеният човек?

Огнена Коза

1967, 2027

Огнената Коза обикновено прекрасно знае какво иска от живота и често пуска в ход своя чар, за да постигне целта. Характерът й е жив и общителен, приятелите винаги са достатъчно, тя обожава да ходи по купони и други масови мероприятия и често си купува маса ненужни неща.

Пред вас е интересно съчетание, което може да ви удивлява едва ли не във всяка минута. Работата е там, че Козата обикновено е доста спокойна и затворена. Трудно може да бъде разбрана. Добавете към това енергията и страстта, които може да даде Огънят, и ще видите, че пред вас се открива бездна от възможности. Огнената Коза обикновено тлее в течение на дълго време, а след това се взривява в емоционален пламък, който може да предизвика шок сред околните. Изисква се остър поглед и дълбоко познаване, за да разберете какво се случва и да бъдете нащрек.

Когато се движи към целта, Огнената Коза не бива да попада под влиянието на въображението си – прекалено е богато то. Ето, това е случай, когато към чуждите съвети – по-разумни от фантазиите, човек трябва да се вслушва. Освен това трябва да избягва и ненужните разходи.

Качествата на Огнената Коза са скрити в дълбините на душата й, затова на пръв поглед тя слабо се различава от другите представители на семейството. Огнената Коза е добра и нежна, страстна и великодушна. Тя е умна и компетентна във всичко, за което се захване. Огнената Коза е способна да преплува морето на живота, без да предизвика значително вълнение, но далеч не винаги.

Най-дълбоката природа на този доста сложен характер е скрита в дълбините на личните отношения. Огнената Коза е страстна дотолкова, че дори е трудно да се повярва, но тя се ползва с репутацията на един от най-добрите любовници от целия китайски „зоопарк”. Влюбената Огнена Коза става по-непринудена и сексуално привлекателна, тя ще направи всичко възможно, та нищо да не заплашва отношенията, към които тя се стреми.

Нейната сила присветва като светкавица на небето и неочаквано за всички може да прояви способност да доминира. Това е толкова неочаквано, че може да изглежда както прекрасно, така и ужасно. Най-ярките черти на този знак можете да видите веднъж годишно, а понякога – и веднъж в живота.

Земна Коза

1979, 2039

Земната Коза е грижовна и внимателна, тя обикновено винаги прави добро впечатление на околните. На семейството и близките си тя е предана от цялата си душа. Надежден, отговорен работник, Земната Коза обаче трудно се оправя с парите, по-точно – обича да ги харчи, за да се поглези. Интересите й са най-различни, тя принципно е доста начетена и получава голямо удоволствие, когато помага на някого от близките.

Вероятно дадената комбинация повече подхожда за жени, отколкото за мъже. Земната Коза ще бъде приятел почти за всеки срещнат и майка или баща за целия свят. Най-добре характерът на този човек може да се опише с израза „майката Земя” – той е спокоен и уверен в себе си, не страда от вродени психически комплекси, които доста често атакуват представителите на другите от това семейство. Настойчивостта и упоритостта са й достатъчно, тя винаги ще се притече на помощ по време на кризисни ситуации и ще бъде предана дори в най-трудни обстоятелства.

Земната Коза трябва да е по-сдържана в желанията, иначе никога няма да има достатъчно пари, понеже е готова да си позволи всичко, което й се прииска.

Земната Коза има сръчни ръце и практически както Огнената Коза е способна да направи нещо от нищо. Шевна машина, дърводелски и водопроводни инструменти – всичко ще намерите в дома на Земната Коза, която за няколко мига е способна да изправи дори гърбавия. Дрехите ви ще бъдат изпрани и изгладени. Понякога подобен ред може просто да ви дразни. Това е възможно, когато живееш с прекалено грижовен и прекалено способен човек, и Земната Коза е напълно способна да ви докаже, че това е така.

Тя има много достойнства, добрина и дълбочина на духа и малцина са тези, които могат да се сравняват с нея. Елементът Земя добавя чувственост, тя обича добрата храна, добрите напитки, възбудата на всички органи на чувствата и особено активния сексуален живот. Разбира се, всичко зависи от това какво очаквате. Ако ви е необходим дом в гората, пълен със саморъчно направени мебели, и машина, работеща под небето, то Земната Коза може да ви допадне. Просто се престарайте да не се превърнете в растителност.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1772007
Постинги: 2121
Коментари: 13
Гласове: 149
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930