Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2015 13:46 - Нумерология - Значение на числото 3!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 2907 Коментари: 0 Гласове:
1



            ЧИСЛОТО 3

Универсални значения. Число на времето и съдбата - минало, сегашно, бъдеще. Число на семейството - баща, майка, дете. Под знака на това число са раждането, живота и смъртта, небето, земята и адът, всички троици. То е символ на сътворението и размножаването, представляващи както духовната, така и физическата съзидателна сила. То е отговорът на конфликта между единицата (мъжкото начало) и двойката (женското начало).

Символ. Венера, Деметра, Жулиета.

Знак. Триъгълникът.

Личностна характеристика. Тройките са хора амбициозни, мразят подчинението и винаги гледат да бъдат поне на една крачка пред останалите.

Изпитват силно желание да се издигнат и обикновено го постигат, защото са проницателни, с оригинално мислене, наблюдателни и трудоспособни. Готови са да изпълняват заповеди, въпреки че това съвсем не им е по вкуса, а когато се случи сами да дават заповеди, обикновено го правят с диктаторски тон. Те са хора с изключителен късмет и дори се оказва, че сполетелите ги нещастия в крайна сметка работят в тяхна полза. Това са хора всестранно надарени, умни и саркастични. Тези качества им помагат да надхитрят по-бавномислещите и мудни хора.

Отрицателните тройки са прекалено прями и откровени и лесно се гневят, ако решат, че някой ги използва. Не са им чужди лицемерието, лентяйството и лекомислието. Свързано със събития в бъдещето, числото три обещава късмет и "зелена улица" за всякакви начинания. В личния живот тройките не са нито ревни­ви, нито деспотични. Те са щедри, импулсивни, сърдечни и предани. Освен това са изключително добри събеседници, остроумни, забавни и с чувство за хумор. Решила веднъж, че дадени отношения са изчерпани, тройката (била тя мъж или жена), ги прекратява в същата секунда, без излишен сантимент.

Три винаги се е смятало за възвишено число и това ясно личи от гръцката дума "трисмегистос", което значи "трижди велики", или иначе казано, изключително велик. За питагорейците три е число на превъзходството, защото то има не само начало, но така също и среда и край. Магиите и заклинанията обикновено се повтарят три пъти и всички приказки са пълни с примери за числото три под формата на желания, гатанки и отгатвания, а в митологията Нептун носи тризъбец. Делфийската пророчица също седяла върху тринога и произнасяла в екстаз несвързани думи сред упойващите пари, лъхащи от пукнатината в земята.

Ключови думи

Положителни - всестранна надареност, артистичност, остроумие, жизненост, късмет, находчивост, общителност, сърдечност.

Отрицателни - леконравие, прахосничество, лентяйство, под-лизурство.

Положително начало. Артистичност, въображение, талант, вдъхновение, добър вкус, благост, приятелство, радост в живота, оптимизъм.

Негативно начало. Суета, дребнавост, критикарство, оплакване, глупава гордост, екстравагантност.

Разрушително начало. Нетолерантност, гняв, лицемерие, ревност, прахосничество.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1772015
Постинги: 2121
Коментари: 13
Гласове: 149
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930