Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2016 16:35 - Нумерология - Високосна, непредсказуема и огнена - Кармата на Девятката - 9!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 1189 Коментари: 0 Гласове:
2



  2016г. – Високосна, непредсказуема и огнена – Кармата на девятката / 9!

На прага е високосната 2016! И колкото и да сме под влияние на народните предразсъдъци, подобно на черната котка, че високосните години са трудни, то няма лошо без добро, както няма и добро без лошо. А и знаете и другите народни поговорки, че много лошо не е лошо, а много хубаво не е на хубаво.

Но да караме по ред и сами да открием както едното, така и другото, защото доброто и лошото са като две огледални повърхности, които отразяват както нашата същност, така и нашите мисли и действия. Така че с пълно право можем да заявим, че ние сами създаваме нашата реалност, която е огледалният ни образ. Затова от край време единствената истина, която не подлежи на съмнение, е мирът със себе си, а той, в крайна сметка, не е нищо друго, освен постигане на хармония, баланс и равновесие между плюса и минуса, между ин и ян, между тялото и духа.

И това е, което не само природата ни демонстрира в своето единство, но това е, за което Вселената се опитва да ни отвори очите и сърцата. А и може би това е и причината, поради която избираме отново и отново да се връщаме тук на Земята, за да постигнем този мир със себе си, тази хармония между дух и тяло, между душа и его. А този мир е невъзможен и немислим, без спойващото звено между тях, а именно Любовта, която макар и твърде крехка и нестабилна на моменти, е единственото, което ни прави цялост. И така се оказва, че може би сме на път да отговорим на вечния въпрос за смисъла на нашето пребиваване тук на Земята – а именно да познаем любовта и да се почувстваме неразделна част от космичната, от Божията любов.

Ето защо от нумерологична гледна точка 2016 е един важен етап от еволюционното и вибрационното развитие на планетата като цяло с обитаващите я живи същества. Последната високосна година през 2012 донесе на човечеството редица нови моменти, касаещи трансформацията и духовното пробуждане на планетата, нейния преход към нови галактически измерения и по-високи вибрации. Именно Юлианският календар на Юлий Цезар още преди Христа въвежда тригодишното пропускане на 29-и февруари, а на четвъртата да се отбелязва с цел наваксване на времето, нужно на Земята да обиколи Слънцето за една година – а това са 6 часа от всяка година, умножено по 3. И ето от къде идва така наречената трудна високосна година – от числото 29, което нумерологично погледнато е едно от най-трудните кармични числа, отговарящо на високите царски вибрации на числото 11. Такава година вибрира с по-високи вибрации, демонстрира повече вдъхновение, творчество, новаторство, нови идеи, смелост, артистичност, поглед зад пределите на известното, готовност за скок в неизвестното. 29/11 е парад на таланти, чувственост, емоционалност, необикновено светоусещане, ярка индивидуалност, която трудно е готова да се подчини на традиционализма и общоприетите норми и ценности. Когато човек не е в състояние да отговори на кармата на 29 за независимост, свобода, оригиналност, високо чувство за отговорност, както и на високите царски вибрации на 11, той просто слиза на ниските вибрации на редуцираното им число 2, което е по-лесно за физическа и духовна реализация.

Но нумерологичната характеристика на 2016 не се изчерпва само с високосността й. 2016 се редуцира до числото 9, което е най-важната й нумерологична вибрация за годината, защото това число характеризира един приключващ 10-годишен планетарен и космичен цикъл, когато става дума за завършек, за общ глобален поглед върху нещата, за толерантност, трансформация, духовно съзнание, за космично и глобално съзнание, за уроци и учителство – получени и преподадени, за време за лична и глобална равносметка, за приключване на нещо и край, който винаги бележи ново начало. 9 носи със себе си енергията на забележителни социални промени.

Най-вероятно основните събития през годината ще са свързани с власт, финанси, сфери на влияние. Това ще е година на скок и движение напред и нагоре. 9 е приливна година – от една страна човек бере плодовете на това, което е посято както в личен, така и в глобален мащаб, от друга страна, става дума за приключване на един етап и преминаване към нов, по-висок етап по спиралата на развитието във всички сфери на познанието, духовните науки, техническия прогрес и достижения, всичко, свързано с творческата изява на човешкия гений и талант. В най-общи линии 9 означава хуманност, мечтателност, многостранност. Символизира принципа на космополитната философия или съзнание. 9 е мечтател и се чувства най-добре в сферата на изкуството, медицината, религията, театъра, философията и метафизиката. То е лечител и възпитател, работещ винаги за благото на другите. Търси разрешенията на проблемите във вдъхновението, в света на интуицията и творчеството. Неговата енергия е любеща, състрадателна, всеобхватна и глобална. В тази връзка 9 може да изяви своите положителни качества, като интелект, универсална любов, братство, хуманност, разбиране, съчувствие, щедрост, милосърдие, благотворителност, филантропия, жертвоготовност, артистичност, магнетичност, проницателност, благоразумие, постоянство и целенасоченост, таланти и умения, майсторство, повишено чувство за морална отговорност, гениалност, мащабност и широта на мисленето.

Но като всяко число и 9 се намира на числовата ос, където имаме плюс и минус, затова и то не е застраховано от отрицателни качества, които може да прояви или най-малкото ще ви тласка да проявявате на моменти, а именно мечтателност, застой, несъсредоточеност, липса на ясна цел, прекалена емоционалност, сантименталност, влюбчивост, егоцентризъм, разпиляване на енергията, безразсъдство, лекомислие, непрактичност, безцелни мечти. Но най-опасни за 9 са разрушителните му качества, които водят до провали и от които никой не е застрахован в личен и глобален мащаб: немарливост, мързел, разточителство, непрактичност, зависимости, вулгарност, мрачност, безразборен секс. Една от странностите на 9 се състои в това, че когато то властва, може да предизвиква с емоционалност, себичност, желание за контрол, затова, когато усетите такива сигнали у себе си, обърнете острието точно в неговата противоположност, а именно себеотрицание, състрадание, всеобщност. Именно тези му качества ще предизвикват вероятно и силните на деня към желание за контрол в политиката, финансите, за установяване на сфери на влияние или за тяхното преразпределение. Понеже 9 е резултат от един сравнително дълъг 10-годишен период в човешкия и планетарния живот, то появата му ще ни напомня за нещо особено важно и съществено, че ако през този период човек или човечеството са заключили емоциите си в бутилка и са я скрили, то дошло е времето, когато трябва да се научим да даваме без благодарност, признание или почит; да се научим да се отказваме от егоцентричните си поведенчески модели и страховете си; да се научим на състрадание, съчувствие, любов и себеотрицание. За тази цел 9 ще ни стимулира да се справяме и израстваме през годината чрез болка и сърдечни наранявания, за да се научим да обичаме безусловно, ако не сме го правили през изминалия космичен цикъл. В противен случай любовта постоянно ще ни се изплъзва.

Затова мисията на 9 е да ни накара да даваме безусловно и себеотрицателно. В най-общ план 2016/9 е завършваща година, маркираща приключването на всичко, което сте успели да осъществите през последното десетилетие. Тя е проблемна за тези, които не са в състояние да приемат промените. Може да чувствате безпокойство, а досегашните ви интереси да бъдат изместени от нови. Ако не сте в състояние да се отърсите от миналото доброволно, то обстоятелствата могат да ви принудят да го сторите. 9 е годината, в която жънете това, което сте посели. Тъй като това е последната година от 9-годишния цикъл, тя се фокусира върху приключването и трансформацията в подготовката за ново начало. Основната част от тази трансформация засяга прощаването с нещата, които повече не са ви от полза, независимо дали засягат работата, приятелствата, партньорството, местоживеенето, начина на мислене, поведението ти. Време е за “пролетно” почистване в живота, за да тръгнат нещата към по-добро. За да почувствате най-добре тази година, вярвайте в Божествения план за вас, следете знаците за промяна, простете на себе си и на другите, приемете или оставете нещата да си идат, ако те пречат по пътя ви. Въпреки че 9 е година на завършек, тя също е и година за компенсации и награди, когато всичко, към което си се стремил, може да даде богати плодове. Състраданието и прошката са от особено значение през тази година, затова бъдете отворени към другите, опитайне се да разрешавате всякакви зараждащи се конфликти или спорове. 9 също е година, в която е нужно да направите нещо за околната среда, да подадете ръка на милосърдие, да помогнете на човек, на семейството или животно в нужда. 2016/9 ще ве поощрява да сте едновременно вътре в нещата и извън тях. Събитията могат да предизвикат абсолютно ново равнище на мисленето ви, ново вдъхновение или начин на живот.

Независимо какво се случва, бъдете уверени, че вървите в правилната посока, водеща към целта на живота ви. И знайте, че 2016/9 ще ви предизвиква със себичност, желание за контрол, с желание да носите товара на другите и да сте в ролята на мъченик, с трудно изразяване на чувствата или пък с нежелание да си признаете, че ви е нужна помощ. Ако това се случи, решението, което предлага душата за справяне с тези прояви, е да оставете миналото да си отиде и да прегърнете бъдещето, да се научите да служите с любов. И се постарайте да не оставяте неприключени делата си до края на 2016/9, защото след 9 винаги следва 1, тоест ново начало и нови хоризонти, които ще отвори пред вас настоящата 2016/9! А за 1 е нужна нова енергия, много ентусиазъм, самочувствие, инициативност, новаторство и пионерство. Съберете сили, енергия и нови идеи, които съдбата ще ви подсказва и ще ви насочва през година 9, за да отворите широко ръце и да прегърнете новото и непознатото, което ви очаква след плодовете на посятото преди 9 години.

Още едно число 9 се намесва през 2016/9 това от източния календар, според който новата година е подвластна на Огнената маймуна, прибавяща допълнително безумна и необуздана емоционалност, подклаждана допълнително от огнена стихия. Тази огнена стихия ще е и генератор на неограничена енергия за непредсказуемостта на маймуната, която ще се стреми да прояви своите черти през настоящата година, а именно пъргав ум, съобразителност, весел и открит характер, хитрост, способност да не обръща внимание на дреболиите и проблемите, които не я засягат, общителност, любопитство. Огънят е и олицетворение на сближаване, затова през Годината на огнената маймуна ще имате възможност за нови запознанства и контакти. Само не забравяйте, че маймуната е вярно животно, което е страж на семейството и можете да се възползвате от тази нейна черта, за да заздравите и сплотите семейството си. Ще са ви нужни доста морални сили, за да се справите с характера на Огнената маймуна с пореден номер в източния календар 9! Очакват ви и изненади, неочаквани обрати с много неизвестни, но пък само така ще разберете с какъв потенциал разполагате и в състояние ли сте да се възползвате от възможностите, които съдбата ще ви предложи с птичето, кацнало на рамото ви, без да го изпуснете да си иде и да се потопите във водовъртежа на емоциите и събитията, с които то ще ви сблъсква. В това емоционално изпитание не подлагайте на изпитание и здравето и нервите си, защото е възможно борбата с обстоятелствата и желанието да не пропуснете някоя от предоставилите ви се възможности за реализация на плановете ви, че дори и бурната радост от хода на събитията в желаната посока, да поставят на изпитание здравето ви, което не бива да поставяте на кантара на всяка цена през Годината на огнената маймуна, защото тя винаги се оказва по-пъргава и по-хитра от нас. Ще ви е трудно да останете встрани от горящата клада на буйния огън, но важното е да не попадате в самата нея, а все пак да останете един наслаждаващ се зрител, какъвто обича да е и Маймуната, която след като извърши пакост, се наслаждава на сторено със задоволство. Единстеният начин да не попаднете във водовъртежа на маймуната и нейния непредсказуем харатер, изненади и неочаквани събития, е като си осигурите бункер и останете там до края на годината. Но вие със сигурност не сте планирали подобно отшелничество, така че бъдете в крак с всичко, което ви е подготвила 2016/9 и смело подайте ръка за поздрав на Огнената маймуна като я превърнете в свой приятел, а не враг. А тя със сигурност ще ви понесе в посоката, която сама е избрала за вас!

 

 

2016 година има още една особеност – тя е съставена от две числа 20 и 16/7.Що се касае до нас, българите, то 16/7 има специално значение, защото то е числовото изражение на думата „любов“, изписана на кирилица. Много пъти съм тълкувала нейното значение, но сега ще кажа, че освен общоприетото й нумерологично значение, тук е мястото да отбележа, че всеки жител на Земята, преродил се да я посети отново и отново, го прави поради зова на душата му, чиято съкровена цел е да ни накара да познаем любовта поради това, че сме нейни длъжници в една или друга степен. Но за нас, българите, това е съвсем очевидно, използвайки кирилица за тази съкровена дума, чието нумерологично изражение приема кармичното число 16/7, означаващо изплащане на кармично насилие над отговорностите и любовта чрез духовно възраждане, тоест ние в най-голяма степен като нация сме длъжници на Любовта във всички нейни измерения и носим този кръст със себе си.

Числото 16 винаги е показателно за интересна и ранима душа със силна нужда да разбере Вселената. Ето защо ние, българите, сме склонни да сме интровертни, медиуми, скептици и изследователи. Животът ни е изпъстрен с преживявания, които да разбудят духовната ни природа, която притежаваме. Искам да ви кажа нещо интересно за кармичните числа изобщо. Числата се анализират по няколко начина. Например 16 първо се разглежда като съставено от 1 и 6, но също така и като сбор от 1 + 6 = 7. Противоречивата кармичност на 16 като 1 и 6 идва именно от това, че 1 е божествено число, а 6 е материално и личността винаги ще има проблеми с тези две величини и ще се колебае между тях, като непрекъснато накланя везните ту в една, ту в друга посока. Кармичността в случая подлага на изпитание духа и тялото, дали ще устоят на земните изкушения или ще последват духовното си призвание, произтичащо от 7, което също е божествено число, и ще разбудят духовната си природа. Зад 16 се крие интересна душа, която наблюдава не само себе си, но и има силна нужда да разбере Вселената. Кармичните изпитания касаят семейната среда, която се представя от 6. Възможни са изпитания в любовта и брака, изоставяния, предателства, разочарования. Положителната карма на 16/7 касае благословия с уникални дарби в областта на естествените науки, психологията или духовността, като всичко това се представя от 7. Ето защо нашата страна се слави от много представители с уникални дарби и с толкова много места, признати за духовни центрове, разположени на такава малка географска територия.

16 е катализатор на промените.Това е година, която ще иска от нас равносметка за изчистването на кармичния ни дълг към любовта като българи, земляни, хора и човечество. А какъв по-подходящ момент да се случи всичко това от съчетаването на тайнственото космично число 7/16 с най-духовното божествено число 9/2016, олицетворяващо Универсалната божествена любов? В тази връзка 2016/9 сочи, че може да се превърнете в “емоционален игленик”, тъй като имате склонност да приемате и задържате чуждите болки и страдания. Това може да доведе до възникване на болки в кръста или в гърба, схващане на врата и областта между раменете. Тук сте, за да се научите да се справяте с емоциите си; да сте по-състрадателни; да използвате житейския си опит, за да помагате на другите да се лекуват; да оставите миналото да си отиде и да започнете наново; да давате от себе си без мисъл за признание или благодарност; да правите за другите, преди да правите за себе си; да се научите да живеете в света, като практикувате безусловна любов. Една от слабостите ни като българи и като личности е, че трудно приемаме да ни учат другите и винаги имаме отговор за подобна ситуация: ти акъл не ми давай, пари ми дай! Трудно се подчиняваме, не обичаме да признаваме чуждия авторитет, защото все си мислим, че сме по-достойни от началника си, все си мислим, че всичко знаем и можем. А числото 16/7 безкомпромисно ни съветва да превъзмогнем потребността си постоянно да се чувстваме прави, и да бъдем учител или лечител, да съветваме или да казваме на другите какво трябва да правят (защото си мислим си, че им помагаме да избегнат болки и страдания). Над всичко друго трябва да се научим на вяра и търпение. Вярвайте, че вселената се движи според божествения план. Трябва да се научите да подчинявате личните си планове на вселенските, като оставите те първи да се проявят. Престанете да сте свръханалитични. Също така не се ангажирайте с безцелна активност – да правите нещо само защото ви е скучно, това ще доведе до отрицателни последствия. В емоционален план намирате за трудно да отворите сърцето си и да станете уязвими. За вас е по-лесно да давате, отколкото да получавате.

От друга страна 16/7 е кармично число, което сочи възможност за крушение или загуба, ако не се следва законът за правилното действие (вслушване в сърцето). 16 ще ви подтиква да слушате разума си, а не сърцето – да действате по собствените си правила без страх, че нещата няма да станат по начина, по който се предполага, че ще станат, и вие ще останете объркани. Например отивате да си купите кола на старо и вътрешният ви глас ви нашепва “Не вземай тази”. Вие не му обръщате внимание, защото сте харесали колата заради цвета й или заради стереоуредбата, или просто не искате да изглежда, че губите времето на продавача. Купувате колата и се оказва, че сте направили грешка. 16 сочи също голяма загриженост за другите, поради което се месите в живота им, защото вярвате, че вашият съвет ще ги спаси от болки и страдания. След това се чувствате наранени и неоценени, когато те отхвърлят непоискания ви съвет. Дори да сте прави в 99 процента от случаите, не сте прави в 100 процента от времето. По тази причина не можете да казвате на другите какво трябва да правят. Собственият ви страх от изоставяне ви тласка да бъдете нужни и оценени от другите. Но не сте месия, вие имате собствена посока, избрана от душата ви. Докато не се научите да заменяте задължителното с препоръчително и личния контрол с божествено сътрудничество, животът ще е труден.

Ето това е противоречивата кармична същност на числото 16/7, което едновременно е и числовото изражение на думата „любов“, изписана на кирилица, и с която ще ви се наложи да се съобразявате през 2016-та.

И накрая няколко астро-нумерологични съвета за 2016-та! Опитайте се да не правите дългосрочни и глобални планове за няколко години напред през 2016! Годината е такава, че всичко може да се обърне с краката надолу и да се промени до неузнаваемост. Опитайте се просто да живеете тук и сега, като вземете най-доброто от момента. А дългосрочните проекти, нуждаещи се от сериозно планиране, разделете на няколко етапа. От началото на 2012, годината, набедена за „края на света“, започна процес на трансформация и изчистване на миналото. Този процес е призван да продължи и постигне апогея си през 2016. Не се опитвайте да се противопоставяте на промените, които се извършват в живота ви през годината, още повече, че тя е с число 9 и е предвестник на приключване на нещо старо и откриване на нови пътища и хоризонти пред вас. Тези промени не са самоцелни, а част от божия замисъл за всеки от нас и за планетата като цяло. Не се хващайте за миналото като удавник, включително работа, дом, приятели и връзки, ако чувствате, че са станали излишни и ви пречат да продължите напред.

Опитайте се да въведете ред в мислите и възгледите си. Годината ще ви накара да осъзнаете, че животът ви е отражение на собствените ви представи за него. Всеки получава това, в което вярва, и това, което заслужава. Поработете върху своята самооценка, за да не привличате негативни събития и хора в живота си. През 2016 най-добре ще е да се осланяте на интелекта и моралните си ценности, а не да следвате сляпо желанията си. Ще ви се наложи да се преборите със себе си в дадени моменти, за да изпълните дълга си и да съхраните чувството си за отговорност, но това ще ви е само от полза. Дисциплината и рационалността могат да се окажат главната ви опора в тази необикновена във всяко отношение година.На добър час!

Източник: http://obshtestwo.balkanite.net/obshtestwo/444-2016-visokosna-nepredskazuema-ognena?fb_action_ids=928050497272313&fb_action_types=og.likes




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1774881
Постинги: 2124
Коментари: 13
Гласове: 149
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930