Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2018 15:29 - Нумерология - Числото 7!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове:
0



 ЧИСЛОТО 7

Символ - Звездата със седем лъча. Марс, дървото на живота с неговите седем клона, седемраменният свещник, Шакра, Зигурата (стълбата) към небесата със своите седем стъпала, триъгълникът над квадрата, който представлява циклите на времето в космоса и в човешкия живот.
7 е магическо число, което управлява окултните мистерии, магьосническите обреди и ясновидството. То е свещено и мистическо число почти във всички общества, включително индуски, египетски, гръцки, иудейски и китайски. Числото седем символизира загадъчната "божествена сила" в природата. То е неделимо число и затова е сравнимо с Бога. Седем е също така и единственото число, на което се дели "числото на вечността" - то произвежда основните числа, върху които почиват всички материални изчисления, от които човек зависи и чрез които се изразява мисълта. На седмия ден Бог почивал и всички неща почиват под влиянието на числото седем, защото имат нужда от време за размисъл и съзерцание. То представлява последната стъпка преди завършека и се свързва с времетраенето на човешкия живот, което е три пъти по двадесет години плюс десет. Осмата стъпка завършва цикъла със смъртта и неизвестното.
Седем се среща много често в Библията - обикновено във връзка с действието на магически сили. Седем са също така цветовете в спектъра, нотите в музикалната гама, седем са частите на лицето, гласните в гръцката азбука, човешките начала. Съществува вярване, че седмият син на седмия син се ражда с магически способности.
Седем е число, много тясно свързано с развитието на детето от момента на неговото раждане, докато стане на две годинки и половина - откритие, направено от д-р Уин Уесткот. На седмия ден от раждането окончателно се разбира дали детето ще живее, а на четиринадесетия ден (2x7 = 14) детето проглежда и започва да следи местещата се светлина. Към двадесет и първия ден бебето вече започва само да обръща главата си (3 х 7 = 21), а към седмия месец започват да му поникват зъбките. На четиринадесет месеца (2x7= 14) то вече би трябвало да може да седи спокойно, а на двадесет и осем месеца (4x7 = 28) би трябвало да е проходило.
Седем се среща често в природата. Цъфтящите растения от чист вид имат по седем листенца. Лотосът е едно такова "чистокръвно" растение което никога няма да загуби своята индивидуалност. В най-разлйчни изображения Буда често седи върху лотос.
Седмиците живо се интересуват от всичко мистично и окултно. Те често биват ясновидци и екстрасенси. Обикновено сънуват невероятни, фантастични сънища. Те са самотници, които имат нужда да прекарват времето си в самота, за да мислят и размишляват. Някои от тях обаче така се забулват в собствените си мисли, че се превръщат в отнесени, лишени от всякаква практичност хора, които заживяват в някакъв си техен измислен свят. Разбиранията им за религията са обикновено неортодоксални и от време на време си създават собствена религия, основана на мистически вярвания. Седмиците са хора със силно развита интуиция и въображение - това е числото на поетите, философите и учените. За да могат да се реализират, нужно им е да постигнат известен успех и да получат признание, в противен случай се обезсърчават и започват да ги гнетят силно разочарование от живота. Те обичат да пътуват, защото постоянно менящият се пейзаж импонира на неспокойния им дух и им дава възможност да изживеят "на живо" най-различни култури и начини на живот.
Отрицателните седмици често се чувстват депресирани и мрачни или пък - отчуждени, саркастични и склонни към леност. Случва се да изпадат в състояние на пълно объркване, когато дори говорът им става несвързан.
Когато е свързано със събития в бъдещето, числото седем означава самоизмама. В емоционално отношение то бележи един период на житейски изпитания, а във финансово отношение показва, че трябва да се избягват каквито и да било нови сделки. Това е период, в който човек трябва да се научи да посреща фактите такива, каквито са, както и да поема отговорност за собствените си действия - както в миналото, така и в настоящето и бъдещето.
В личния си живот седмиците са много страстни хора, с голяма дълбочина на чувствата. Те са отзивчиви, добронамерени и откровени във всичко, което говорят и вършат. Нямат отношение към парите и в повечето случаи не живеят според чергата си, за ужас и раздразнение на техните партньори. Те са магнетични натури със силно изявена индивидуалност.

ПЪТ 7 е осеян с кръстове, кабалистични знаци и предсказания. Вие трябва да си ги обясните. Той пресича непроходими гори, но ще бъде жалониран с посредничеството на благоприятни знаци.

image    



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1774473
Постинги: 2124
Коментари: 13
Гласове: 149
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930