Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2015 13:50 - Нумерология - Значение на числото 9!
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 24961 Коментари: 0 Гласове:
1            ЧИСЛОТО 9

Универсални значения. Последното и най-великото от редицата числа от едно до девет, които стоят в основата на всичко. В иудейската система на броене на числото девет не съответства нито една буква от азбуката. В тяхната митология то се свързва със завършеност и няма староеврейска буква или звук, съответстващи на тази идея. Древните евреи вярвали, че нищо не може да бъде напълно готово, че само и единствено Бог може да бъде съвършено цял и завършен, без нищо да накърнява Неговото съвършенство. Това е триадата на триадите и следователно, число с голяма сила и влияние, което често се свързва с окултните науки, с тройния синтез или едновременния контрол върху телесното, интелектуалното и духовното. Най-великото от всички единични числа, защото съдържа в себе си качествата на всички останали. То утроява творческата сила на числото три. Умножено по което и да е друго число, сумата от цифрите, които съставят резултата, е винаги девет. Например, 5x9 = 45 (4 + 5 = 9), 7 х 9 = 63 ( 6 + 3 = 9 ), 9 х 9 = 81 (8 + 1 = 9), а това показва склонност към егоцентризъм. Девет бележи върха на интелектуалните и духовните постижения. То е мъжко число, число на съз­нанието и психиката.

Девет символизира осемте стъпала около цикъла на живота плюс неподвижния център. Египтяните виждали в неподвижния център Ра, господаря и властелина на деветте божества на Ану. Девет са музите, девет са и месеците на бременността, период на подготовка за вътрешно творческо узряване. Девет представлява човека и всичко, свързано с физическия и материален план на неговото съществуване. Емблема на материята. Във франкма-сонството съществува ритуал, който се нарича "деветте избрани рицари" и включва девет рози, девет горящи свещи и девет по-чуквания.

Символи. Деветте бели крилати коня на Хелиос, гръцкият бог на Слънцето.

Знак. Скиптърът със златното кълбо.

Личностна характеристика. Девет е най-висшето от единичните числа и онези, които се намират под негово влияние, са смели и всеотдайни хора, носещи в себе си истинска любов към човечеството. Деветиците са способни на големи духовни и интелектуални постижения. Единственото, което ги застрашава, е собствената им импулсивност в делата и думите, както и това, че често стават жертва на злополуки. Под силното влияние на Марс, те са родени борци, които преследват собствените си амбиции с висок дух и решителност. Обикновено докато си пробиват път към върха, си създават много врагове. Някои от деветиците са изключително надарени с артистични заложби, докато други се проявяват като суперличности в други сфери на живота. Те са хора инициативни, с бърза мисъл и богато въображение.

Отрицателните деветици са нетърпеливи и често говорят, без да мислят. Могат да бъдат и немилосърдни и мошеници. Мразят критиката, самомнителни са, а понякога - и надути досадници.

Когато числото девет е свързано със събития в бъдещето, то се тълкува като край или завършек на цикъл и като време, което човек трябва да използва, за да въведе ред в живота и работата си и по този начин да "разчисти терена" за изцяло нов етап. Когато девет се появява в контекста на човешките отношения, то има едно по-различно значение, което, казано с една дума, означава край.

Личният живот на деветиците често е изпъстрен с кавги и боричкания. Те са големи бунтовници срещу всякакъв вид намеса, независимо дали тя идва от роднини, близки или приятели. Обаче са доверчиви и лоялни и обикновено се стараят да угодят на партньорите си. Много от тях вечно копнеят за любов и биха направили всичко, за да я получат, ако трябва, дори биха се превърнали в роби.

Ключови думи

Положителни - човеколюбиви, импулсивни, неортодоксални, радват се на успех, духовни.

Отрицателни - нетолерантни, немилостиви, прекалено импулсивни, самомнителни, егоцентрични.

Положителното начало. При деветиците то се изразява в широтата на мирогледа им за братство и всемирна любов, в следване на висшия закон за хармония в космичен аспект, както и в чувствата им за хуманност и съчувствие към околните. Щедростта им понякога стига до филантропия.

Негативното начало. То се определя от тяхната непрактичност, безцелно бленуване и висок емоционален градус, влюбчивост и сантименталност. Наблюдава се разпиляване на силите в различни по­соки и напразно, както и лекомислие и неразумност.

Разрушително начало. Мрачност, лъжа, разточителство, неморал-ност, вулгарност, горчивина.

 
Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1007394
Постинги: 1076
Коментари: 11
Гласове: 113
Календар
«  Февруари, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728