Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2015 10:44 - Асцентентът най-ярко отразява външният облик на поведението ни в обществото: как откликваме и реагираме, за какви се представяме.
Автор: gmartines Категория: Хоби   
Прочетен: 4408 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.11.2017 09:34


 Асцендентът най-ярко отразява външния облик на поведението ни в обществото: как откликваме и реагираме, за какви се представяме. 

Асцендент Овен

Водещи лични качества: действеност, прямост и амбиция

Девиз “Щастието принадлежи на смелите”

Хората с Асцендент Овен са действени, директни и амбициозни. Техният пръв инстинкт е да действат, а впоследствие да обмислят постъпките си. Това е причината те рядко да планират, смятайки че това само ги бави и губят много време, ако трябва да чертаят планове за това какво следва и какво да очакват.

Те имат, обаче, ясна цел и я предследват упорито, прескачайки препятствията по пътя си, без да се заглеждат в тях. Успехът им се усмихва почти винаги на края и без значение колко неизпълними са били желанията и очакванията им, те достигат до своята реализация. Асцендент Овен притежават стройна система с лични приоритети и винаги знаят какво могат да пожертват в името на успеха.

Те рискуват, но не се притесняват от последиците и ги приемат без колебание. Макар да изглеждат самонадеяни, а и другите често да ги убеждават, че намеренията им са твърде смели и нереални, те не се влияят, дори се амбицират още повече от това. Недоверието на другите в постижимостта на плановете им е само допълнитеелн стимул за Асцендента Овен.

Те пробват - ако  рискът излезе оправдан, това ги стимулира да продължат напред, като им посочва, че вървят в правилната посока; ако загубят, не се отчайват, просто разбират, че това не е посоката и рязко я сменят, при това толкова убедително, все едно не са преживели провал.

Не можем да кажем, че те са агресивни натури, но при всички случаи са борбени и настъпателни и са водени от голямото им желание да се развиват и така да надскочат средата, от която произхождат, както и да се утвърдят и докажат сами. Обичат действието във всичките му форми, създавайки впечатление с прибързаните си маниери и желание да свършат утрешната  работа още днес.

Те са открити и с ясна мотивация, която не могат да прикриват. Държат да бъдат напред в неща, на които държат и обикновено успяват. Рано им се налага да придобият независимост и да започнат да се грижат за личния си живот.

Запазват борбения си дух за цял живот, като рядко търсят чужда помощ, предпочитайки да вършат работата си сами, което им помага бързо да натрупват житейски опит в нови начинания, както и да се адаптират.  Въпреки своя прям и независим характер, тези хора обикновено допускат компромиси в отношенията си.

Известни личности с Асцендент Овен : Джон Ленън, Че Гевара, Изабела Аджани, Шакира, Нострадамус, Саманта Фокс, Марго Хемингуей, Ариел Шарон, Евита Перон, Ричърд Бъртън, Луис Армстронг, Катерина Медичи, Джо Кокър, Хари Худини, Изидора Дънкан, Морен дьо Вилфранш, Ани Безант, Шакийл О"Нейл, Жаклин дьо Пре, Мартина Навратилова, Джон Рокфелер, Барух Спиноза,  Йоханес Брамс, Прокъл, Бенджамин Франклин, Жералдин Чаплин, Владимир Набоков, Фулканели, Йо-Йо Ма, Сър Алек Гинес.

Асцендент Телец

Водещи лични качества: непроменливост, доволство и емоционалност

Девиз “Животът е хубав и аз го заслужавам”

Притежавайки завидна вътрешна стабилност и хармония, вие очаровате другите с искреното си поведение. Смятате, че заслужавате повече и преследвате желанията си упорито и мълчаливо, като държите намеренията си в тайна до последния момент, докато не ги видите реализирани.

Житейската ви мотивация е да постигнете лична независимост, увереност, материален и емоционален комфорт, добри отношения с околните и да водите спокойно и изолирано от проблеми съществуване. Това ви кара да търсите уединение в личния си живот, като избора на партньор е определящ и често той самия играе ролята на пазител на личното ви пространство. Трудно споделяте притежаваното от вас, тъй като го приемате за гарант за спокойното ви и безметежно съществуване.

Вие сте емоционални и влюбчиви и имате нужда да бъдете обичани и ценени, макар че самите вие трудно показвате чувствата си и не може да се каже, че сте страстни натури. Големият ви педантизъм в отношенията, както и това, че обръщате внимание на всички детайли в тях, може да охлади ентусиазма на партньорите ви, които трябва да са доста настоятелни, за да ви спечелят. Вие не сте ревниви, тъй като смятате, че чрез обаянието си държите здраво своите партньори до себе си, като трудно приемате промени в отношенията, които също така трудно прекратявате. 

Вие сте бавни и последователни, с внимание към детайла и по природа се противопоставяте на промените, защото предпочитате по-скоро осигуреността на установеното, отколкото динамиката на развитието. Постигнали веднъж целта си, се стремите да запазите постигнатото и трудно се решавате да продължавате да се развивате напред. Излъчвате увереност и спокойствие и сте лоялни към хората, от които зависите. Тъй като сте сетивни натури, оценявате света, използвайки активно сетивата си, но не по начина, по който го правят Рибите, които използват своята интуиция и шесто чувство, а непосредствено и осезаемо.

Вие сте изключително предпазливи натури, които предприемат напред само планирани стъпки, предварително застраховани от рискове и евентуални проблеми. Стремите се хората около вас да се чувстват комфортно в компанията ви, държите на външния си вид и поведението. Жените са много чувствителни към фигурата си.

Известни личности с Асцендент Телец : Зинедин Зидан, Чарлс Менсън, Жан-Мари льо Пен, Рамбалди, Клаудия Кардинале, Михаел Шумахер, Майкъл Джордан, Карлос Кастанеда, Хуан Карлос, Рон Мос, Алтеа Флинт, Доди Ал Файед, Мелани Грифит, Серена Уйлямс, Лаиза Минели, Донатела Версаче, Пауло Куелю,  Дарил Хана, Джордж Лукас, Джордж Вашингтон, Били Кристал, Хъмфри Богард, Гари Купър.

 
Асцендент Близнаци

Водещи лични качества: любопитство, откритост и ескпериментаторски дух

Девиз “Животът е пълен с провокиращи промени”

Асцендентът Близнаци се отличават с открития си и ведър характер, усмихнат и непредубеден към околните, той привлича другите в търсене на общи цели. Те изглеждат младолики и динамични, с добри организаторски качества, склонни лесно да се справят с критични ситуации и нова среда, поради което ги ценят високо, заради способността им да се адаптират лесно. Тези хора са колекционери на мнения и виждания, имат богата обща култура и безпроблемен изказ. Основните качества, заради които ги ценят, са тяхната добра информираност, пробивност и бързина. Лесната адаптация и намирането на изход и от най-заплетената ситуация обикновено ги поставя на предната линия в критични ситуации, с която те се справят.

Тяхната общителност е причина да разширяват непрестанно контактите си с околните, а толерантността им към чуждото мнение ги прави предпочитана компания. Самите те са неизчерпаем извор на смели и нови идеи, понякога твърде идеалистични и непрактични, които обаче намират лесно приложение.

Тази адаптивност трябва да проявяват и в отношенията си с партньорите, тъй като привличат към себе си хора с независим и свободолюбив дух, чиято индивидуалност трябва да уважават.

Хората с този Асцендент са любознателни и приемат света като място за учене. Търсят нови провокации и разкрития, сфери, с които не са се сблъсквали досега. Те усвояват и напредват бързо във всяка нова материя, като са ориентирани и адекватни на ситуацията. Те търсят разширение и разнообразие чрез промяна и движение, като изместват вниманието си към нови сфери.

Те са свободолюбиви, обичат да питат и да са наясно с нещата. Имат жива мимика и движения, като създават впечатление на нетърпеливи и прибързани. Имат въздействие върху другите основно с това, което говорят или правят, с действия и често се отъждествяват с умствените си способности. Те са много наблюдателни и съобразителни, някои от тях държат да си изградят образ на познавачи и интелектуалци. Имат винаги да ви кажат нещо ново и интригуващо и трудно опазват тайна.

Поради своите качества нерядко си изграждат образ на сухи и погълнати от подробности хора потънали в свои размисли, които изпитват трудности в емоционалния живот, като провокират в партньорите си по-скоро умиление и приятелски чувства, отколкото страст.

Те търсят в отношенията активния обмен на идеи и неприкосновеността на личното пространство, а многостранните им интереси ги тласкат да се занимават с разнообразни и често трудно съвместими дейности. Професията им често не запълва цялото им време, а търсят допълнителни занимания, които да провокират мисълта и интересите им. 

 Известни личности с Асцендент Близнаци : Памела Андерсън, Роми Шнайдер, Алберт принц на Монако, Луй дьо Финес, Мишел Пфайфър, Мик Джагър, Рики Мартин, Хилъри Клинтън, Саддам Хюсейн, Патрик Брюел,  Джулиан Мур, Грета Гарбо, Жан-Пол Белмондо, Жул Верн, Щефи Граф, Джина Лолобриджита, Тони Блеър, Фидел Кастро, Нийл Армстронг, Педро Алмодовар, Мартин Лутер Кинг, Волтер, Ален Прост, Йоханес Кеплер, Ксавиера Холандер, Вирджиния Улф, Рихард Вагнер

Асцендент в Рак

Водещи лични качества: откритост, емоционалност и грижовност

Девиз “Живея заради другите и те живеят заради мен”

Хората с Асцендент Рак са приветливи, достъпни и общителни. Те са своенравни по характер, но лоялни към хората, на които държат и на общия интерес на групата, с която се асоциират - семейство, колеги, приятели. По природа са отстъпчиви натури, които позволяват да бъдат напътствани, като се влияят силно от другите. Понякога желанието им да следват по-доброто за околните ги кара да пренебрегват личните си решения и да се съобразяват с тях. Ако някой може да общува с всякакъв вид хора, без оглед на интелект, възпитание, образование или характер, то това са хората с този Асцендент. Те са родени психолози, с изострен усет за настроенията и поведението на другите около тях. Нямат проблем да се впишат във всяка една среда и бързо биват приети за "свои". Това носи и своите отрицателни страни, защото често биват товарени с чуждите проблеми и поемат общата отговорност.

Те обичат пътуванията, разнообразието и необвързаността. Не се стремят към лукс, а по-скоро към удобство и уют, където търсят личното си пространство. За да се чувстват сигурни предпочитат да се обграждат с любими предмети, изграждат си собствен свят, в който могат да се оттеглят, когато се чувстват уязвими.

Те изискват и се нуждаят от чуждото внимание и отношение и вярват, че с милия си характер могат да го спечелят. Те са непредпазливи в отношенията, подхождайки приятелски и директно към непознатите, но тяхната пределна чувствителност бързо ги ориентира и те бързо си изграждат емоционална настройка към хората. Тя може да ги накара спонтанно и безрезервно да се привържат към някого до степен на зависимост, но също така и рязко да се "свият в черупката си".

Те са грижовни и лесно се ангажират с чуждите проблеми, както и остават околните да се бъркат в техните лични дела. Поради това, че за тях да се чувстват емоционално сигурни е най-важното, те избягват да бъдат категорични в отношенията си и дори те да не ги удовлетворяват понякога напълно, са склонни да ги поддържат поне докато не намерят по-добри. Те нямат силата да действат убедително, а обикновено изчакват развитието на събитията, както и обстоятелствата и хората около тях да им подскажат в каква посока ще се развият те.

Те могат да изглеждат на пръв поглед твърде достъпни, някои от тях обаче са твърде отдръпнати в себе си и собствения си свят, обградени с нещата, които си осмислят и поради това не търсят нови предизвикателства или промяна.

            В отношенията си те търсят пределна сигурност и стабилност, очаквайки от партньорите си да им осигурят финансова, емоционална и физическа сигурност. Те очакват да бъдат обект на грижа и заинтересованост от страна на другите, да бъдат забелязвани, да се уважават нуждите им, да усещат внимание и загриженост. Съществува риск  да се опитват да ангажират твърде много околните с личността си. 

В професионален план те имат продължителни търсения докато намерят заниманието, което ще ги удовлетвори и дори тогава са склонни периодично да сменят посоката, търсейки по-различното. Предизвикателството в тази сфера е движещ мотив за развитие и когато то липсва те търсят промяна. Поради това, че са твърде целеустремени и бързо напредват във всяко ново занимание те са предпочетени заради пробивността и бързата си адаптация към новото. Устремът им често обаче губи инерция и трябва да бъде захранван с нови предизвикателства.

Известни личности с Асцендент Рак : Анджелина Джоли, Алберт Айнщайн, Мила Йовович, Бернадет Ширак, Бен Афлек, Камерън Диас, Бил Гейтс, Робърт Де Ниро, Арнолд Шварценегер, Джон Траволта, Мел Гибсън, Жан Рено, Сандра Бълок, Далай Лама, Кайли Миноуг, Жулиет Бинош, Синди Крауфорд, Лив Тейлър, Йозеф Менгеле,  Винсент Ван Гог, Салвадор Дали, Стивън Спийлбърг, Уйлям Шекспир, Ева Гарднър, Мария Антоанета, Лиса Кудроу, Елена Блаватска.

Асцендент в Лъв

Водещи лични качества: артистизъм, великодушие и сила на характера

Девиз “Само който не рискува, не печели”

Хората с Асцендент Лъв са магнетични и привлекателни, бързо стават център на внимание ангажирайки другите. Артистичното им поведение е насочено към улавяне на чуждите погледи и внимание, те държат на всяка цена да бъдат забелязани и оценени положително, да се изтъкнат добрите им качества. Имат твърде шармантно поведение и ме пестят жестове и пози, за да бъдат видени, притежавайки безспорен нюх за това, което би се харесало на другите. Те са хора, които изучават вкусовете на хората около себе си и предпочитат да се обграждат с такива, които имат особено положително отношение към тях. Това може да ги накара да избират по-слаби и неинициативни личности за близки приятели, на чиито фон по-лесно могат да изпъкнат личните им качества.

Те са много чувствителни на критика и често я приемат твърде лично, което ги провокира да заемат нападателна и критична позиция. С тях може да се спори градивно и достойно, а в чуждата гледна точка могат да се убедят само ако видят, че тя е изгодна за тях. Не очаквайте от тях да признават грешките и пораженията си, тъй като от критичните ситуации те предпочитат да излизат с усмивка и артистизъм смекчавайки негативните емоции. Понякога гордостта и изостреното им чувство за лично достойнство са толкова силни, че им пречат да бъдат истински директни и искрени, поради което и допускат избирателно хората близко до себе си. Личният им периметър е тяхното царство и нещата, които влизат в него не се споделят с другите.  

Личните интереси и нужди на Асцендента Лъв са водещ импулс за развитието им, тъй като те се интересуват и влагат усилия единствено в нещата, които са им от полза, избягвайки да се натоварват и отклоняват в насоки, които изчерпват енергията им или сфери, в които не са сигурни, че са добри и където могат да заемат първите места. Поради това те се концентрират в малко сфери, залагайки на сигурното, което да им гарантира признанието на околните за нещата, които са постигнали. Те притежават изключителна комбинация от организаторски талант и съзидателен импулс, които впрегнати заедно им носят успех в начинанията.

Понякога изглежда, че се впускат в авантюристични занимания и гонят нереалистични цели, но те пристъпват към действие едва когато са подготвени, проучили са детайлите, готови са да платят цената и са се застраховали от очаквани неблагоприятни стечения на обстоятелствата, тъй като не са от хората способни да понесат поражение или неуспех. Поради вътрешната си увереност, че са способни да преодолеят всяка пречка и да достигнат до всяка набелязана цел, те обикновено успяват да постигнат целите си - упорито и последователно.

В отношенията държат тяхната лична свобода да бъде уважавана и непрестанно да се чувстват обект на възхищение и изключително внимание от страна на партньора. Обичат жестовете на внимание, доброто отношение, спокойното общуване и най-вече партньор, който да е готов да угоди на желанията им, като при все това да бъде максимално отстъпчив и търпим към капризите им.

За тях успехът в професията е важен стимул за развитие и много държат да се чувстват успели в нея, задоволявайки се единствено с конкретен и видим резултат. Те са хора способни да материализират идеите си, довеждайки ги до нещо осезаемо, впрягайки цялата си енергия. Пътят който извървяват между идеята и реализацията винаги е много къс, обичат бързо да виждат резултати, планират кратко и според приоритетите си, без да се бавят преминават в действие. Те са добри вдъхновители и могат да фокусират усилията на много хора в конкретна цел.     

Известни личности с Асцендент Лъв : Джони Деп, Мерлин Монро, Роби Уйлямс, Джак Никълсън, Камила, Джордж Буш, Жан-Мишел Жар, Ал Пачино, Мерлин Менсън, Кати Холмс, Стинг, Фреди Мъркюри, Жана Д"Арк, Жан Фуко, Пикасо, Аланис Морисет, Бриджит Нилсън, Лиса Мари Пресли, Мохамед Али, Принц Чарлс, Тина Търнър, Джесика Ланг, Стивън Сегал, Галилео Галилей, Лучано Павароти.

Асцендент в Дева

Водещи лични качества: работохолизъм, комуникативност и стил

Девиз “Всяко правило си има изключение, но при другите”

 Хората с Асцендент Дева имат интелигентно и резервирано излъчване, жива мимика, внимателни и аналитични. Първоначалният им досег с нова среда ги кара да се опитват да я поставят в свои категории. Те са предпазливи, но доверието им може да бъде спечелено сравнително лесно. Притежават отличителното качество да се задълбочават в детайлите, да търсят асоциации и връзки между нещата, имат добре развито символно мислене и понякога любознателността им граничи с неделикатното любопитство. Критичният им маниер на общуване може да им изгради имидж на студени, самомнителни и праволинейни хора, със слаба способност да съчувстват на околните. В действителност те се впечатляват лесно и умът им винаги се занимава активно с ежедневните дейности. Стремят се строго да следват свои личен ритъм и ред, предпазвайки се от пропуски, маниер, който ги мобилизира и ги прави уверени.

Те са твърде променливи в общуването си с околните и обикновено реагират според човека - могат да бъдат както крайно галантни, така и хапливи и критични. Емоционалното общуване е най-слабата им страна и изпитват трудности да изразяват чувствата си, разчитайки основно на разбирането на околните и на тяхната прозорливост. Самите те са крайно остроумни и способни на детайлен и задълбочен анализ, успявайки да уловят същностното. Аналитичната им мисъл им помага да бъдат добре организирани, с установени ясни приоритети, които следват неотклонно, праволинейни и упорити. За някои те могат да се сторят скучни и неатрактивни.   

Трудно правят компромиси с принципите си и следват определен ред, дори когато това не е необходимо. Едно от основните им черти е че са силно ангажирани с поддържането на добрия си външен вид. Чувствителни са към всеки телесен дискомфорт и обръщат голямо внимание на здравето си, като с напредване на възрастта това може да се превърне в самоцел. По отношение на външния си вид са безпределно суетни до най-малкия детайл, често прибягват до козметични корекции, спазват строги и редовни диети, подбират храната си, занимават се със спорт, ориентирани са към здравословен начин на живот. За щастие повечето от тях по природа са със слаба и стройна фигура и дори понякога да дадат воля на апетита си, това не им се отразява. Повечето от тях имат и изострен усет за чистота.

По природа хората с Асцендент Дева са притеснителни и се терзаят излишно за много неща, дори без основателна причина, особено, когато попаднат в нова ситуация. На тях винаги може да се разчита да забележат малките детайли, които убягват на другите. Поради вродения им усет към детайла те могат да бъдат добри математици, моделиери, фотографи и анализатори. 

Самите те са склонни да помагат и да бъдат в услуга на другите, но изпитват трудности да отделят личния си интерес от общия, което може да стане причина да развалят отношенията си с хората, на които държат. Веднъж преодоляна тяхната резервираност, те са хора, който могат да дадат много от себе си.

Те винаги се посвещават на занимание, което може да им даде максимална независимост и свобода на избор, така че сами да определят рамките, в които да се развиват. Поради капризният им характер и склонността им към перфекционизъм могат да изглеждат често излишно взискателни. Веднъж спечелени за приятели обаче, те са всеотдайни и постоянни.

 

Известни личности с Асцендент Дева : Брус Уйлис, Мадона, Том Крус, Киану Рийвс, Софи Марсо, Шарън Стоун, Никола Саркузи, Кърт Кобейн, Джони Холидей, Моцарт, Том Ханкс, Кевин Костнър, Орнела Мути, Джон Малкович, Уди Алън, Пол Маккартни, Николай Коперник, Шарл Бодлер, Уолт Дисни, Ги дьо Мопасан, Силвио Берлускони, Дейвид Копърфийлд, Чърчил, Вивалди, Лино Вентура, Марлене Дитрих.

Асцендент във Везни

Водещи лични качества: дипломатичност, откритост и справедливост

 Девиз “Всички трябва да останат доволни”

 Хората с Асцендент Везни са великите балансьори както между себе си и света, така и в отношенията между другите. Те са винаги лесно приемани и харесвани от околните, които им се доверяват и често ги използват като арбитри в ситуации, когато е нужно да се вземе справедливо решение. Притежават комбинация от артистичен и ненатрапчив характер, свободомислие и справедливо и уравновесено отношение към света и хората. Те рядко изпадат в крайности и винаги търсят "златната среда", което ги прави реалисти. Склонността им да помагат на околните и да бъдат полезни ги прави предпочитани особено за делови партньори.

 Те са чистосърдечни и трудно биха могли да прикрият емоциите и отношението си, избягват откритите конфликти, като някои от тях имат склонност към интриги и намеса в чуждите отношения.

 Въпреки че те се славят като ведри, усмихнати и честни, ако се вгледаме по-отблизо в живота им може да видим, че въпреки добрия си характер те имат понякога немалко проблеми в отношенията си с околните, особено в интимните си партньорства, които може да бъде често обтегнати и променливи и винаги е трудно да си представим защо това е така. Самите те изпитват нужда да бъдат в компания и да споделят живота си и това, което правят с друг. Хората около тях много често осмислят намеренията им и те от своя страна се нуждаят от тяхната подкрепа и одобрение.

 Хората с Асцендент Везни се опитват да омекотят и балансират отношенията с всички около себе си и дори, когато от тях се изисква да бъдат крайни и категорични, те предпочитат продължителните и сложни дипломатични ходове, вместо да кажат нещата в очите и така да накърнят отношенията си с другия. Имат неповторим подход, ненатрапчиви са и търсят в общуването посоката на най-малкото съпротивление. Много от тях обръщат голямо внимание на външния си вид, макар да не са обзети от идеята винаги да изглеждат перфектно.

 В личните си отношения те в повечето случаи се натъкват на бурни и динамични партньори, в които те се явяват фактор на стабилност. В един етап от отношенията те могат да се почувстват изтощени и да предявят претенции, нещо, което те не правят, тъй като предпочитат в отношенията си да отстъпват в полза на партньора. Тяхното разбиране не бива да се възприема за компромисно, а само за желание да накарат партньора си да се чувства комфортно с тях.

 Професията която упражняват винаги ги свързва с общуването с много хора, а самата тя може да им донесе добра слава и име. Те са алтруистични и мислят за другите понякога повече отколкото за себе си без да парадират с това. Понякога им липсва категоричност и ясно деклариране на желанията, тъй като не обичат да се налагат и да търсят на всяка цена собствено удовлетворение, което никога не търсят за сметка на другите.

 Известни личности с Асцендент Везни : Дж.Ф.Кенеди, Дженифър Лопес, Бритни Спиърс, Шарл дьо Гол, Майкъл Джексън, Адолф Хитлер, Жан-Клод ван Дам, Папа Йоан Павел II, Харисън Форд, Ален Делон, Бил Клинтън, Артур Рембо, Франсоа Митеран, Надине Ротшилд, Махатма Ганди, Роман Полански, Фил Колинс, Исаак Нютон, Франк Синатра,  Ерик Клептън, Люи Пастьор

 Асцендент в Скорпион

Водещи лични качества: присъствие, непоколебимост и оптимизъм

 Девиз “Ако човек е опора на себе си, може да бъде и за другите”

 Хората с Асцендент в Скорпион са с магнетично излъчване и силно, но ненатрапчиво присъствие. Имат поведение, с което респектират околните и създават усещане за хора с твърдо лично мнение, убедени в правотата си,  непоколебими в намеренията си, сигурни в успешния край на начинанията си. Характерна черта е лекотата, с която преодоляват пречките, които се изправят на пътя им, понякога дори могат да създадат впечатление, че изобщо не ги забелязват. Вместо да ги разколебаят пречките ги стимулират и им дават нов прилив на енергия. Много често се нагърбват с непосилни по обем и трудност задачи, единствено, за да докажат на себе си, че са способни да се справят, което е изява на тенденцията често да се опитват да изпитват границите на възможностите си. Те могат да бъдат както твърде тихи и миловидни на пръв поглед, така и да се преобразят в настъпателни и уверени, оставяйки хората около себе си в недоумение, най-вече заради бързината на промяната, на която са способни.

Много бързо човек разбира, че те са силни по дух и твърде самопределени и че приемат промени само ако самите те решат да се променят. Макар че са доста непроменливи по характер, в никакъв случай не може да се каже, че са скучни, тъй като винаги намират начин да ангажират вниманието на другите, когато разбира се, имат желание за това.

Те са твърде устойчиви и непроменими, волеви и макар да излъчват спокойствие в повечето случай, самите те са вътрешно силно мобилизирани и напрегнати. Преминавайки през живота те рядко афишират себе си грубо и натрапчиво, но държат да оставят отчетлив отпечатък. Това те правят без да се конфронтират или налагат, тъй като по природа  са сговорчиви, но твърде своенравни.

Важна тяхна отличителна черта е лоялността им към приятелите и дълбоката емоционална връзка, която изграждат с хората, на които държат и която много трудно прекъсват. Те имат нужда от емоционална близост и сигурност, макар изключително рядко да признават това явно. Заради имиджа си на стабилни личности те рядко си позволяват моменти на слабост дори в много критични за живота им моменти, когато предпочитат да не се появяват на публични места или сред приятели, докато не преодолеят трудностите. Така самите те стават извор на подкрепа и оптимизъм за околните. Винаги намират трезво решение и на най-заплетения проблем, тъй като не залагат на емоционалните решения. Обичат да планират и да не бъдат уловени, че са неподготвени. Умеят добре да импровизират в отношенията и живота.

Имат добра и бърза ориентация в житейските факти, бързо отсяват важното от маловажното, но често това не им се отдава да направят в личния си живот, където често се натъкват на трудности и непреодолими неясноти в създадените от самите тях лабиринти.

Те са приземени и трезви, търпеливи и способни да изчакват подходящия момент, което може да бъде изнервящо за по-темпераментните им партньори. Обичат на тях да принадлежи "последната дума" и са готови да спорят и защитават позицията си понякога с цената на много неудобства. Не обичат никой да им казва какво да правят или как да построяват живота си, но често приемат безрезервно съвети от малцината хора, на които имат доверие. Най-трудното е да бъде спечелено доверието на човек с Асцендент Скорпион, ако можете да го направите обаче, то това е сигурна атестация за искреността на характера ви и естественото ви поведение.

 

Известни личности с Асцендент Скорпион : Никол Кидман, Ванеса Паради, Бьорк, Хулио Иглесиас, Клинт Йстууд, Наполеон Бонапарт, Клаудия Шифър, Фридрих Ницше, Бетовен, Луи XIV, Амели Муресмо, Виктор Юго, Чарли Чаплин, Зигмунд Фройд, Жаклин Кенеди, Маркиз дьо Сад, Казанова, Едит Пиаф, Принс, кардинал Ришельо.

 Асцендент в Стрелец

Водещи лични качества: великодушие, многообразие и позитивизъм

 Девиз “Никое предизвикателство не е достатъчно голямо”

Хората с Асцендент  Стрелец са родени оптимисти, открити и адаптивни, те творят живота си с голям замах, следвайки авантюристичните си подбуди и желанието непрестанно да научават нови неща. Притежават изключителната възможност да виждат позитивното и да преодоляват дребното и несъщественото. Винаги подхождат с великодушие и непредубеденост към околните, като за основен критерии в отношенията си с тях поставят честността и искреността. Те гласуват доверие на околните, но непрестанно следят дали те го оправдават, ако не стават резервирани и критични. Носители на големи каузи, те търсят винаги голямо пространство за изява, там където ще могат с неограничен замах да реализират идеите си. Именно затова не се чувстват добре поставени под ограничения или контрол. Вроденото им свободолюбие ги кара да държат винаги една профилактична дистанция, с което се презастраховат от опасността да изпаднат в зависимо или подчинено положение. Личната им свобода стой над всичко и понякога отстрани може да изглежда, че не са достатъчно ангажирани с нещата, с които би следвало да са. Те изискват свобода, но и дават свобода на хората около тях. Предпочитат отношения изчистени от йерархия и дори с близките си хора, роднини и деца се отнасят по-скоро като с приятели, отколкото да разчитат на авторитета си.

Те имат огромна вяра в собствения си успех и ентусиазирано преследват целите си чертаейки велики планове и давайки големи обещания, но в живота си са по-скоро експериментатори и не се боят от грешките, които могат да допуснат, а ги приемат за поуки, които им помагат да продължат по-уверено нататък. 

Тези хора са неуморни и непрестанно са ангажирани с някаква дейност, търсейки все нови предизвикателства и върхове за покоряване, като тази неспирна динамика заема голяма част от живота им. Самите те са неизчерпаем източник на оригинални и нови идеи, носещи отпечатък на едно нестандартно мислене и винаги има какво да предложат и да кажат. Техните мнения са впечатляващи и се отличават със склонността си към обобщения. Идеите им са обикновено нахвърляни "на едро" и не се отличават с детайлност. 

Те впечатляват с богатата си обща култура и със способността си да се изказват по всякакви въпроси, добри импровизатори са и именно това може понякога да ги накара да изглеждат повърхностни и неподготвени в дълбочина. Понякога робуват на твърде оптимистичната си настройка за света и могат да ги приемат за наивни и повърхностни в очакванията им, но прекрасното им вродено чувство за хумор е способно да ги изведе от подобно неловко положение. Дори когато не се чувстват в кондиция те не губят високия си дух. Те са любознателни и отворени към новото.

В отношенията си с партньорите търсят провокацията и новото, обичат разнообразието и интелектуалното предизвикателство, както и това, че искат всеки ден да заспиват с нещо ново научено. Способни са да попиват всякаква информация и да я комбинират по подходящ начин.

Животът им като цяло е изпълнен с предизвикателства и непрестанни промени, които ги провокират да се адаптират към новите условия бързо и гъвкаво.

 

Известни личности с Асцендент Стрелец : Брад Пит, Катрин Зита-Джоунс, Елвис Пресли, Марлон Брандо, Бриджит Бардо, Силвестър Сталоун, Лейди Даяна, Никълъс Кейдж, Джоди Фостър,  Жерар Депардио,  Майка Тереза, Леонардо да Винчи, Брус Лий, Елизабет Тейлър, Боб Дилън, Коко Шанел,  Томас Едисън,  Жан-Пол Сартър, Изабела Роселини, Бриджит Фонда.

Асцендент в Козирог

Водещи лични качества: постоянство, последователност и воля за успех

 Девиз “Ако искам нещо и го искам достатъчно дълго, ще го получа”

Хората с Асцендент Козирог се отличават със своята уравновесеност и чувство на спокойствие. Това са резултатно ориентирани личности, който планират стъпките си и следват неотклонно плановете си като често се абстрахират от разсейващите ги събития държейки целта си пред очите. Понякога тяхната устременост е толкова уверена, че е трудно да се намери нещо, което да ги разубеди или възпре. Способни са да се посветят на някое начинание и години наред да следват една линия на поведение и живот дори, когато това ги ограничава, само ако знаят, че след време това ще им донесе някакъв успех. Понякога си затварят очите пред очевидни неща и макар да осъзнават, че не са на прав път и че той няма да ги изведе до правилното решение те продължават упорито само и само, за да се убедят сами в липсата на перспектива. Те са хора, които обичат да изчерпват дадените им от живота възможности докрай и рядко оставят нещата неизяснени или недовършени. 

Понякога са твърде сериозни и фаталистично настроени и съзнателно утежняват нещата, за да им придадат нужната сериозност. Неспособността им да се отпускат емоционално ги кара да не се чувстват винаги удовлетворени и недоволството нерядко ги съпътства.

Желанието им да успеят и да изградят нещо около себе си или със себе си е водещ лайт-мотив. Приемат се често като хора, на които им се налага да се движат срещу течението, за да постигнат целите си. Търсят по-трудните начини да успеят, тъй като смятат останалите за твърде несериозни. Много често през живота им се налага да правят крайни избори и да вземат категорични решения, които променят хода му. Те са склонни да се привързват силно, но обикновено им се налага да бъдат водещите фигури в отношенията, тези който трябва да се грижат за развитието им.

Те са хора на чиито плещи обикновено лежат доста ангажименти и поради тази причина личният им живот не е съвсем свободен. Ако се посветят на професионалната си реализация или търсят успех в обществото, то му се посвещават изцяло и от това страда личната им сфера, която остава на много заден план. При тях в житейски план стой един важен избор - този между професия/кариера и семейство. Поради това, че са твърде отговорни личности другите може да ги товарят и да изискват много от тях. В семейството и на работното си място те обикновено заемат най-отговорните и ключови позиции.

Тези хора обикновено имат големи семейства и често се налага да мислят за техните проблеми. Изграждат си имидж на твърдолинейни, последователни, работливи, лоялни и отговорни хора, които биват предпочитани именно заради тези свои качества. Самите те са твърде взискателни към себе си, очакват повече и изискват повече. Доста често се подценяват или се чувстват недооценени и имат склонност да си задават фундаментални житейски въпроси, особено такива свързани с подсигуреното им бъдеще.

Отстрани изглежда, че успехът идва при тях твърде лесно, но това обикновено е резултат от доста ограничения и жертви, които те са били склонни да направят в името на крайната цел. Те могат обаче да бъдат както сериозни и последователни, така и когато преминат предела на силите си, да бъдат фриволни и спонтанни.  

 

Известни личности с Асцендент Козирог : Моника Белучи, Катрин Деньоф, Силви Вартан, Шарл Азнавур, Наоми Кембъл, Мег Райън, Антъни Хопкинс,  Елизабет II, Йосиф Сталин, Николай II, София Лорен, Мао Дзе Дун, Мохамед, Мария Кюри.


 
Асцендент във Водолей

Водещи лични качества: индивидуалност, буден ум и сила на духа

 Девиз “Да бъдеш най-отпред помага да виждаш нещата най-ясно”

Хората с Асцендент Водолей са оригинални личности, които държат да подчертаят с действията си своята индивидуалност. Характерната за тях свобода на духа им дава възможност да надраснат ограниченията и издигайки се над конвенционалните норми да търсят поле за изява. Притежават чудесна комбинация от дълбока интуиция и интелектуална проникновеност, която им позволява да търсят в посоки пренебрегвани от другите, предпочитайки трудните пътища, именно защото знаят, че проправяйки нови пътеки и показвайки света по нов начин могат да се почувстват удовлетворени.

Тези хора избягват подражателството и заучените схеми, търсят свой маниер на изява и в зависимост от личния си капацитет от качества поведението им може да варира от обикновено оригиналничене до изграждане на един неповторим характер. Те са хора, които трупат много познания, използват ги умело, настроени са енциклопедично и се стремят да нямат пропуски, търсят обяснения за случващото се. Имат добър подход в общуването с околните, умеят да предразполагат и да се изразяват на разбираем език. Вдъхват доверие, което често ги поставя с ролята на съветници и експерти.

Житейският им стремеж е непрекъснато да се развиват и повишават квалификацията си, както и да развиват способностите си, което е основна движеща сила и критерии за преценка, когато се налага да избират работно място или кръг от хора, с които да общуват. Обичат да дават от себе си, но и да получават предизвикателства, такива, които да ги карат да търсят отговори. Конвенционалните разговори, ежедневните тревоги са нещо, което са се научили да държат настрани.

Те се развиват бързо и обикновено децата с този асцендент съзряват рано, много  будни и осъзнати са, болезнено любознателни и съобразителни. Увлечението им към познанието се формира още в ранните години. Ориентирани са еднакво добре както към науката, където могат да работят в първите редове, използвайки своята изобретателност, така и в сферата на философията и религията, където могат да достигнат метафизично осъзнаване. Немалка част от хората проправили нови пътища за човечеството в сферите на науката, духа и философията и променили съдбата на света притежават този асцендент.

Много е трудно да впечатлите с нещо подобен човек, най-малкото защото самите те много често предизвикват и шокират околните провокирайки ги да мислят и да погледнат на света под друг ъгъл. Тяхната гледна точка винаги впечатлява с оригиналността си и с начина, по който интерпретират и възприемат случващото се.

Повечето от тях са твърде общителни и добре приети, даващи свобода на околните и изискващи такава за себе си. Обичат разкрепостените и трезвомислещи хора, с лично мнение, интелектуално и духовно начетени и са склонни да бъдат крайно критични към посредствеността и житейската мудност. Имат просветителска мисия, тъй като това, което казват и правят лесно достига до другите. Разбира се, нужно е да осъзнават отговорността, с която се нагърбват, влизайки в подобна роля.

Могат да съчетават в себе си голям хуманизъм и способност да разбират добре околните и имат силата да им помагат със съвет или действие. Истината е, че много малко хора могат да задържат истински и продължително вниманието им, към повечето проявяват просто вроденото си приятелско отношение.  Въпреки напрегнатото търсене на новото в живота си, те са твърде установени и бавно приемат кардинални промени в него, които стават по-скоро плавно, отколкото рязко.

Самите те предпочитат независими и съзидателни партньори, често привличат около себе си хора на изкуството, ярки  индивидуалности, властни, изявени, успели, търсещи и оригинални личности.

Известни личности с Асцендент Водолей : Жак Ширак, Орландо Блум, Ръсел Кроу, Джим Морисън, Кристина Агилера, Мат Деймън,  Алисия Силвърстоун, Карл Густав Юнг, Френсис Бейкън, Карл Маркс, Емануел Кант, Джиду Кришнамурти, Гагарин, Реноар, Скот Фитджералд.

 Асцендент в Риби

Водещи лични качества: чувствителност, алтруизъм и авантюризъм

Девиз “Всичко желано се сбъдва, нужно е само повече търпение”

Хората с Асцендент Риби се опитват да използват потока на живота и неговата посока, за да вървят напред, избягвайки да насилват нещата, подхождат с упорито търпение и изчакват подходящия момент, за да действат. Те са предпазливи и не споделят намеренията си преди да са ги довели до крайна реализация. Понякога изглеждат непредприемчиви и пасивни, нерешителни и очакват по-скоро обстоятелствата да им подскажат как да действат, отколкото самите те да предприемат свой ходове. Тяхното търпение и способност да търпят нещата, които не ги удовлетворяват е пословична, като са склонни многократно да правят големи компромиси и да отстъпват от своята позиция, особено в отношенията си, правейки това с надеждата, че винаги има частица надежда нещата да се развият в друга посока. Този им маниер по-често обаче им носи повече разочарование, отколкото удовлетворение. Имат остра нужда от повече решителност и воля за действие, както и да следват неотклонно личните си решения. Трудно скъсват с обвързаността си към хора и начин на живот и обичат плавните преходи в живота си. Притежават висша форма алтруизъм и са склонни да дават от себе си, да жертват време и внимание, грижейки се за нуждите на околните. Това те правят естествено, спонтанно и безкористно. Ненавиждат конфликтите и ги избягват с мълчание и такт, а когато попаднат на агресивно поведение предпочитат да се затворят в себе си и да търсят своя вина, отколкото да се настройват негативно към света около тях. Ако нещо им пречи търсят причината в себе си и се опитват да се променят, а не да променят света.
Тяхната пределна отвореност и възприемчивост ги прави адаптивни и гъвкави, а вътрешната им променливост, която се дължи на пиковете и спадовете в настроенията им ги прави трудно познаваеми. Нужно е да ги познавате отблизо, за да сте сигурни в истинските им намерения и отношение. Дори тогава е гарантирано, че дълго време някоя част от тяхното минало, характер или нагласа ще останат за вас тайна. Това са едни от най-потайните и непознаваеми хора и винаги могат да ви изненадат с някоя нова черта от характера си. Обичат да изненадват другите с разкрития за личността си, някои от тях, понякога шокиращи.
Те са хора на настроението - понякога мълчаливи и безизразни, друг път ведри и приказливи. Макар да не го показват, те лесно се впечатляват и са способни да запомнят несъществени детайли. Имат душа на мечтатели и често кроят невъзможни и фантастични планове. Предпочитат да гледат на света през своята гледна точка, която не е обезателно обективна, което често поставя в недоумение тези около тях, на които те дори смятат, че няма нужда да дават обяснение за неразбираемите си действия и мотиви.
Тези хора трудно се поддават на категоризиране, най-малко, поради тяхната променливост и вечно изплъзващ се от описание характер. Самите те не се чувстват щастливи, ако бъдат вкарани в рамки. Предпочитат да дават воля на природата си. Те са креативни и чувствителни, способни да претворяват реалността в изкуство, оставяйки затворени в собствения си свят. Избягват старателно сблъсъците със суровата действителност и се опитват да се дистанцират от нея най-вече като се отдават на изолация. Доверяват се на интуицията и макар да са организирани, важните решения вземат под давление на емоциите си.
Самите те търсят стабилни, трезви и практично ориентирани партньори, които да ги "приземят" и да ги свързват с реалността. Те са всеотдайни в отношенията си и не се щадят, за да спечелят доверието на партньора си. Загрижеността и вниманието, които проявяват са пословични. От своя страна партньорите им им дават посока, като им помагат да подредят приоритетите в живота, както и да бъдат по-целеустремени и конкретни в търсенията и желанията си.
Известни личности с Асцендент Риби : Джордж Клуни, Деми Мур, Робърт Редфорд, Папа Бенедикт XVI, Каролин принцеса на Монако, Антонио Бандерас, Уйтни Хюстън, Й.С.Бах, Жорж Санд, Жан Габен, Ал Капоне, Ринго Стар, Джони Кеш, Александър Солженицин.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmartines
Категория: Хоби
Прочетен: 1783603
Постинги: 2130
Коментари: 13
Гласове: 149
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930